ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ UNWTO

Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

tassarx

 

 

Στην 66η συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη, που φιλοξενείται στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2021, συμμετέχει ο συμπολίτης μας Αιγαλιώτης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης, κ. Σταύρος Τασιόπουλος.

Την έναρξη των εργασιών της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη χαιρέτησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού & Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Μία συνάντηση, όπου προεδρεύει η Ελλάδα και η οποία σηματοδοτεί την νέα πορεία για τον τουρισμό της επόμενης δεκαετίας.

Η φετινή διοργάνωση παρέχει την ευκαιρία στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη να συζητήσουν για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία αλλά και να καθορίσουν το μέλλον του τουρισμού, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές, και κοινά πρωτόκολλα, με στόχο τη βιώσιμη ανάκαμψη του κλάδου, με ασφαλή και συντονισμένο τρόπο.

Στόχος της 66ης συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ είναι ο σαφής καθορισμός δράσεων και μέτρων, τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να υιοθετηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού.

Εξίσου σημαντικό έργο της 66ης συνάντησης είναι ο σχεδιασμός της ενσωμάτωσης των αναγκαίων, άμεσων πρωτοβουλιών, στο Πρόγραμμα Δράσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρόκο.

Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο κ. Τασιόπουλος και δεξιά ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili.

 

AGFA