ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟ

 

GIKMITR

 

 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγάλεω με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιάννη Γκίκα, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Ηλία Μάνδρο και τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου κ.κ. Σταύρο Τασιόπουλο, Νίκο Χαρτζή, ο Δήμαρχος Αιγάλεω και ο Μητροπολίτης Νικαίας, είχαν μία παραγωγική συζήτηση, όπου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, το καλό κλίμα και η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της πόλης μας και της Μητρόπολης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν από κοινού την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Αιγάλεω προκειμένου να μπουν σε πορεία επίλυσης.

Ιδιαίτερα, τέθηκε το θέμα της σχετικής ενίσχυσης, καλύτερης οργάνωσης και επέκτασης της κοινωνικής αλληλεγγύης, που παρέχουν μέσω δράσεων οι δύο θεσμικοί φορείς προς τους κατοίκους, μέσω των ενοριών της πόλης μας, ενώ αυτό το πλαίσιο αφορούσε και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση χορηγών και φίλων, του Δήμου και της Μητρόπολης, προς στήριξη αυτού του κοινωνικού έργου. Μεταξύ των συνομιλητών υπήρξε η κοινή διαπίστωση, ότι μέχρι τώρα, γίνεται σπουδαίο έργο στις ενορίες του Αιγάλεω, όπου Δήμος και Μητρόπολη, προσπαθούν για το καλύτερο.

Επίσης, στην συζήτηση, σε πιο τεχνικό επίπεδο, αναφέρθηκε και η κατάσταση για τους Ιερούς Ναούς και τους αύλειους χώρους τους, όπου από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, επισημάνθηκε ότι πάντα και προγραμματισμένα, υπάρχει η σχετική διοικητική μέριμνα για τον καλλωπισμό των αίθριων χώρων, προκειμένου και οι πιστοί, οι πολίτες και οι κάτοικοι, να προαυλίζονται σε φροντισμένες και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα, τονίστηκε, μεταξύ άλλων:

«Αμοιβαία θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία, ώστε να προαχθούν ζητήματα από τα οποία επωφελείται η τοπική κοινωνία».

Με το πέρας της επίσκεψης, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πρόσφεραν συμβολικά δώρα εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω στη Μητρόπολη.

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο κ. Σταύρος Τασιόπουλος, ο κ. Γιάννης Γκίκας, ο Μητροπολίτης Αλέξιος, ο κ. Ηλίας Μάνδρος και ο κ. Νίκος Χαρτζής.

 

AGFA