ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

OKRAPT

 

 

Επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου 2021, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη σε Τοπική Δομή Υγείας της πόλης μας, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από κορυφαίο αξιωματούχο σε κυβερνητικό επίπεδο, μία επίσκεψη η οποία δείχνει την σημασία που δίδεται από το Υπουργείο Υγείας, ειδικά εν μέσω πανδημίας, για την παροχή ιατρικής μέριμνας σε πρώτο και απευθείας πλαίσιο, προς τους πολίτες και εν προκειμένω στους κατοίκους του Αιγάλεω, αλλά και της ευρύτερης Δυτικής Αθήνας.

Η επίσκεψη αυτή της Υφυπουργού, συνδυάστηκε και με την ανάληψη της Προεδρίας του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, από τον Αντιδήμαρχο της πόλης μας κ. Ηλία Μάνδρο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν λίγες μέρες.

/ Στην κεντρική φώτο η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη με τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, κ. Ηλία Μάνδρο. /

Ο κ. Μάνδρος ως επικεφαλής της δομής, υποδέχθηκε την κ. Ράπτη, και την ξενάγησε στους χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει και να μιλήσει με πολίτες, επιστημονικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό.

Παρόντες επίσης, ήταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο Πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ Δυτικής Αθήνας κ. Δημήτρης Μαυροειδάκος και η Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αιγάλεω κ. Δέσποινα Γιαρέντη - Προκοπίου.

Σε επίπεδο επιστημονικής ενημέρωσης, την πλήρη αποτύπωση προς την Υφυπουργό παρέθεσε ο Διευθυντής του Κέντρου – Ιατρός κ. Ιωάννης Κουλούρης.

Από την πλευρά του ο κ. Μάνδρος, στην κατ’ ιδίαν εποικοδομητική συζήτηση που είχε με την κ. Ράπτη, ανάφερε προς την Υπουργό το ευχάριστο γεγονός της ημέρας, καθώς από το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου 2021, λειτουργούν και τα 6 εμβολιαστικά τμήματα του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, όπου επί καθημερινής βάσης θα εμβολιάζονται, ως ασπίδα προς τον κορωνοϊό, 150 πολίτες.

Ο εμβολιασμός και η μάχη που δίνει η χώρα, αλλά και οι κατά τόπους τοπικές δομές υγείας, κυριάρχησαν στην συζήτηση, με την Υφυπουργό να επισημαίνει, τόσο στον κ. Μάνδρο, όσο και τον κ. Κουλούρη, ότι αποτελεί προτεραιότητα αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι κεραίας, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, και η εικόνα με τα αυξανόμενα κρούσματα, ειδικά στην Δυτική Αθήνα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Επιμέρους, ο κ. Μάνδρος ανέφερε στην Υφυπουργό, για την κατάσταση που κατέγραψε στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω, αυτά τα λίγα 24ωρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, επεσήμανε για την μάχη και την αυταπάρνηση που δείχνει όλο το προσωπικό, ενώ ζήτησε από την κ. Ράπτη, να δοθεί λύση σε επίπεδο στελέχωσης του Κέντρου, καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και χρειάζονται Γιατροί σε πολλές ειδικότητες, Νοσηλευτές, αλλά και Επισκέπτες Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη και στον ιδιαίτερο τομέα της Ψυχικής Υγείας, όπου η δομή έχει να παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα και λειτουργία με αφοσίωση και σεβασμό προς τον πολίτη, έχοντας παράλληλα αναπτύξει την κατάλληλη συνεργασία με την Κοινωνική υπηρεσία και αντίστοιχες δομές, που εδρεύουν (οδός Σούτσου στο Αιγάλεω) στην πόλη μας.

Η κ. Ράπτη, έπειτα από αυτή την επίσκεψη, τις συνομιλίες και την αναλυτική αρμόδια ενημέρωση, ευχήθηκε, στον κ. Μάνδρο καλή επιτυχία στο έργο του, όπως και σε όλο το ιατρικό, διοικητικό και στελεχιακό δυναμικό, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρχει διαρκή, άμεση και μόνιμη επικοινωνία, τονίζοντας ότι θα ενεργήσει για τα αιτήματα που της τέθηκαν σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου και των υφισταμένων δομών.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη της Υφυπουργού στο ΚΥ Αιγάλεω

 

 

NECTΟΚ

 

 

 

KR2D

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ (από αριστερά): Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, η Πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. ΝΔ  Αιγάλεω κ. Δέσποινα Γιαρέντη - Προκοπίου, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του ΚΥ Αιγάλεω και Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ κ. Δημήτρης Μαυροειδάκος, ο Ιατρός - Διευθυντής του ΚΥ Αιγάλεω κ. Ιωάννης Κουλούρης.

 

 

KR3D

 

 

KR4D

 

 

KR5D

 

 

KR7D

 

 

KR8D

 

 

KR9D

 

 

KR12D

 

 

KR14D

 

 

NECTΟΚ