Η ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΟ

 

eyarx

 

Η Αιγαλιώτισσα Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, Εύα Χριστοδούλου (αριστερά στην κεντρική φώτο), ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της στις προσεχείς εκλογές της ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία), στο πλευρό του Νίκου Προβιά (δεξιά στην κεντρική φώτο), που θα διεκδικήσει την Προεδρία.

Στην δήλωση της, η κ. Εύα Χριστοδούλου, αναφέρει:

«Η γυμναστική μπήκε στην ζωή μου από την παιδική ηλικία και έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα της Ρυθμικής στην Ελλάδα. Έχω νιώσει τις δυσκολίες όπως και όλοι οι συναθλητές μου και τώρα ως τεχνικός προσπαθώ με το δικό μου τρόπο να κάνω τα πράγματα καλύτερα για όλους μας.

Είμαι έτοιμη να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψω για την Γυμναστική δίπλα στο Νίκο Προβιά, τον άνθρωπο, που έχει ένα μακρόπνοο και αποτελεσματικό σχεδιασμό με προτεραιότητα και έμφαση στο μικρό παιδί, το ερασιτεχνικό σωματείο, και φυσικά την επαναφορά της Εθνικής ομάδας μας στο δρόμο των επιτυχιών.

Συνεχίζουμε ενωμένοι με όραμα και πρόγραμμα γιατί εμείς «είμαστε η γυμναστική».
Ακολουθούν τα προφίλ της Εύας Χριστοδούλου και του Νίκου Προβιά.

clax4d1

 

 

 

Η ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

 

Η Εύα Χριστοδούλου (γεν., 27 Σεπτεμβρίου 1983), είναι πρώην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής ("Ανσάμπλ"), Ολυμπιονίκης και νυν προπονήτρια. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα (Ομαδικό Ανσάμπλ Γυναικών). Επίσης, έχει πολλές άλλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, στον σύλλογο "Πρωτέας" του Αιγάλεω. Δυο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στον "Γυμναστικό Λαογραφικό Όμιλο Αθηνών", ενώ το 1995 εντάχθηκε ως επίσημο μέλος στην Εθνική Ομάδα. Κατέκτησε την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων του 1997. Ακολούθησαν τρία (3) Χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (1999), δυο Χρυσά (2) και ένα (1) Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (1999).

Κορυφαία της επιτυχία ήταν η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ (2000).

Υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Π.Α., ενώ ως Τεχνικός Σύμβουλος ή προπονήτρια Ρυθμικής, έχει συνεργαστεί στους συλλόγους "Ολυμπιακός Ρυθμός" (Α.Γ.Σ. Αργυρούπολης), Α.Σ. Ολυμπιακού χωριού "Αθηνά", "Οι Νέες Κυδωνίες" (Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω) , ΑΚΟΛ (Λιβαδειά), ΟΦΑΦΑ Μεγάρων κ.α. Το 2009 ίδρυσε δικό της σωματείο με έδρα στο Αιγάλεω και τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (Σ.ΦΙ.Γ.Α).

Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει ασχοληθεί με τη χορογραφία. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγάλεω, που ανακαινίσθηκε και εγκαινιάσθηκε εκ νέου το 2007, φέρει, τιμητικά, το ονοματεπώνυμό της. 

 

 

clax4d1

 

 

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΟ ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

 

 

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ο κ. Νίκος Προβιάς.

Με μεταπτυχιακό στην αθλητική επιστήμη, ο Νίκος Προβιάς έχει υπηρετήσει τη Γυμναστική από όλα τα πόστα: ως αθλητής, προπονητής, κριτής, μέλος της Εθνικής Ομάδας και ως Διεθνής Κριτής, υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων στην Ευρώπη.

Είναι εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ θεωρείται κορυφαίος κριτής του αγωνίσματος στον κόσμο.

Έχει συμμετάσχει σε 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 15 Πανευρωπαϊκά, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο, ενώ έχει προσκληθεί προσωπικά από την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής και για το Τόκιο 2021.

Στη μακρά πορεία του στο χώρο, στάθηκε πάντα στο πλευρό των αθλητών που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική Γυμναστική, όπως οι Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης, Κοσμίδης και Πετρούνιας, αλλά και στα παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς ήταν υπεύθυνος των ελληνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο παρών, ο Νίκος Προβιάς τονίζει τη διάθεσή του να πάρει τη σκυτάλη της Προεδρίας «με σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον», και με το κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί, είμαστε η Γυμναστική».

 

 

clax4d1