ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΑΛΙΩΤΗ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΣΣΑΛΑ

MESSALARXOK

 

 

 

Πάντα ξεχωριστός, πάντα πνευματώδης, πάντα εύστοχος, ο κορυφαίος Αιγαλιώτης Θεατράνθρωπος Γιώργος Μεσσάλας, μας έστειλε το δικό του, διαφορετικό, μήνυμα για αυτή την περίοδο του κορωνοϊού.

Γράφει ο Γιώργος Μεσσάλας: «Ελύτης: “Σε πείσμα των σεισμών, σε πείσμα των λοιμών, σε πείσμα των ανέμων”. Τώρα αφού… όλοι ζούμε… όλοι σε αυτόν τον φιλόξενο πλανήτη… γη!!! Τώρα που πάνω από… τα κεφάλια μας… θέλει… να μας κατασπαράξει… αυτός… ο… ΑΕΤΟΣ / ΙΟΣ!!!... Τώρα που πρέπει να μένουμε σπίτι!!! Τώρα… που τα ΜΜΕ… έχουνε κάνει τραγικά σενάρια… τους ανθρώπους που υποφέρουνε!!! Τώρα… που κουραστήκαμε… με όλα…!!!

Αλλά… ναι… Πρέπει… να… μένουμε σπίτι!!! Τώρα προτιμώ… προσωπικά κάθε μεσημέρι να διαβάζω τις εφημερίδες μου μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο μου μπροστά στο σπίτι… Γιατί έτσι έχω την σωστή ενημέρωση χωρίς να τρελαινόμαστε… Γιατί η τρέλα δεν απέχει και πολύ από την λογική…!!! Ναι… εφημερίδες, μουσική, να ξαναδιαβάζω την ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, Παναγιώτη Κανελλόπουλου...

Και πάλι μέσα στο σπίτι να προσεύχομαι για την οικογένεια μου και όλο τον κόσμο… Γιατί ναι, όλοι μαζί είμαστε δυνατοί… και εμείς που έχουμε την ευλογία ότι μεγαλώσαμε! Αλλά και μαζί με τους νέους που είναι το ΜΕΛΛΟΝ να βγούμε νικητές!!!

Μπορούμε! ΑΜΗΝ!» Γιώργος Μεσσάλας.

(Στην κεντρική φώτο: Στο αριστερό πλάνο, ο Γιώργος Μεσσάλας με τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον κ. Δημήτρη Λαδά, ιδιοκτήτη της επιχείρησης εστίασης «ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ» / Στο πάνω δεξί πλάνο, ο Γιώργος Μεσσάλας με την μία, μοναδική και αξεπέραστη, Αλίκη Βουγιουκλάκη).

Ακολουθεί ένα μίνι – βιογραφικό και φωτογραφικές στιγμές του Γιώργου Μεσσάλα.

 

 

RMAK

 

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ

 

 

ESMES1

 

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: 1. Ο Γιώργος Μεσσάλας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
2. Με τον κορυφαίο Έλληνα Συνθέτη και δημιουργό, Μάνο Χατζηδάκη.

 

 

Ο Γιώργος Μεσσάλας γεννήθηκε στο Αιγάλεω και ήταν γείτονας του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα. Σε πολύ μικρή ηλικία δούλεψε στο καφενείο του πάτερα του, αργότερα έγινε βοηθός μαραγκού και φούρναρη, για να πάρει τον δρόμο του με τις σπουδές στην Δραματική Σχολή.

Αριστοκρατικός, με επιβλητική παρουσία και βλέμμα καθάριο, αλλά παράλληλα πολύ προσιτός, ο Γιώργος Μεσσάλας ανήκει στην μεγάλη γενιά των Ελλήνων ηθοποιών που γαλουχήθηκαν με την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο, ενώ ο ίδιος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κλασικών αριστουργημάτων, με τις περίφημες παραστάσεις στο Βασιλικό θέατρο του Λονδίνου, ενώ εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης υπήρξε και από τους πρωτοπόρους θιασάρχες (Θέατρο Αλκυονίς).

Υπήρξε προσωπικός φίλος του τεράστιου θεατράνθρωπου Αλέξη Μινωτή, και μάλιστα ο Μινωτής μέσω της διαθήκης του κληροδότησε στον Γιώργο Μεσσάλα δεκαεπτά (17) μπαούλα με τα θεατρικά κοστούμια του! Στενή σχέση φιλίας είχε επίσης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μελίνα Μερκούρη.

Ο Γιώργος Μεσσάλας έχει περιοδεύσει με το Εθνικό Θέατρο σε σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία, Βέλγιο και Γιουγκοσλαβία και δεκάδες άλλες χώρες.

 

ESMES2

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: 1. Ο Γιώργος Μεσσάλας έχοντας δίπλα του την ιδιοκτήτρια του καταστήματος «ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ» κ. Αλεξάνδρα Λαδά, ενώ καθήμενη είναι η εξέχουσα ηθοποιός κ. Όλγα Πολίτη.

 

ESMES3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: 1. Ο Γιώργος Μεσσάλας με τον μύθο της ελληνικής μόδας κ. Ντίμη Κρίτσα και την διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα – εικαστικό κ. Μαρίτσα Τραυλού, πριν 1 χρόνο σχεδόν (1 Ιουνίου 2019) στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ» στο Αιγάλεω

2. Ο Γιώργος Μεσσάλας με τον γιο του Αλέξη και τον κ. Σωτήρη Πράπα, εκ των κορυφαίων Ελλήνων Καρδιοχειρουργών.

 

ESMES4

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: 1. Ο Γιώργος Μεσσάλας με τον Σύμβουλο Έκδοσης της εφημερίδας μας κ. Θεόδωρο Γουρνά

2. Ο Γιώργος Μεσσάλας με την σύζυγο του κ. Ντένη Θέμελη

3. Με τον φίλο του ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ξεσηκώνουν το κοινό στο μεζεδοπωλείο «ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ»

 

 

RMAK