ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

KEDEK

 

 

 

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου για την διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, έδωσε το παρών ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

Ένα (1) χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συν-διοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. Η Ανατολική Αττική ένα χρόνο μετά».

 

Στην εκδήλωση, εκτός από την εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Γ. Ψαθάς, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πρόταση της Αυτοδιοίκησης για το: «Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας Αττικής – Διεθνείς και Εθνικές Παράμετροι Σχεδιασμού», από τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Ε.Κ.Π.Α. και του Ο.Α.Σ.Π..

 

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, πρώην Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο νεοκλεγέντας Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου.

 

Καλογερόπουλο και Οικονόμου τους συνδέει γνωριμία από πολύ παλιά, και ειδικότερα από τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω έχει διατελέσει Πρόεδρος στην ΠΑΕ Αιγάλεω, ενώ ο κ. Αργύρης Οικονόμου (Ανώτατος Στρατιωτικός Δικαστικού Σώματος ε.α.) υπήρξε από τα πιο ιστορικά στελέχη της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, όταν οι «σταχυοφόροι» μεσουρανούσαν (το 1997 αγωνίστηκαν, μάλιστα, στην Α΄ Εθνική).


 

KALP