ΕΝΩΝΕΙ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΚΥΘΝΟ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ

 

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

 

BIBFIL

 

 

Στον τοπικό αυτοδιοικητικό στίβο κατέρχεται έχοντας εμπειρία, αλλά και όραμα, ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα ξέρει τον χώρο καλύτερα από πάρα πολλούς. Ο λόγος για τον κ. Μανώλη Φίλιππα, τον πρώην Δήμαρχο Κύθνου, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019 θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα. Αν ήταν… μεταγραφή (σύμφωνα με την αθλητική διάλεκτο) θα ήταν σίγουρα μία κίνηση… ολκής, καθώς ο Μανώλης Φίλιππας έχει να επιδείξει επιτυχημένα διαπιστευτήρια 12 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένα πεδίο, όπου ποτέ του δεν έκρυψε την αγάπη του, τόσο για την πόλη μας το Αιγάλεω, όσο και τον τόπο καταγωγής του, το νησί της Κύθνου. Άλλωστε ο ίδιος δεν ξεχωρίζει ποτέ το Αιγάλεω και την Κύθνο, θεωρώντας εν τοις πράγμασι, ότι πρόκειται για δύο αδελφοποιημένα γεωγραφικά σημεία, μιας και όπως είναι γνωστό στην πόλη μας κατοικούν πάρα πολλοί Κύθνιοι (η μεγαλύτερη… παροικία εκτός νησιού), ενώ αντίστοιχα – ειδικά το καλοκαίρι – όλο το νησί… σφύζει από την παρουσία αιγαλιωτών!
Ενώνοντας λοιπόν την Κύθνο με το Αιγάλεω, ο Μανώλης Φίλιππας, λαμβάνει μέρος σε αυτές τις εκλογές στο πλευρό του Δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, έχοντας τεράστια παρακαταθήκη, όραμα και όρεξη για την επόμενη μέρα στο Αιγάλεω.
Ο κ. Φίλιππας είναι
έγγαμος με δυο παιδιά. Εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Διετέλεσε για δυο συνεχόμενες περιόδους Πρόεδρος Τ.Δ.Ε. Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤΕ ΔΕΗ στην Εκπαίδευση, όπως και μέλος της Εξελικτικής Επιτροπής της ΕΤΕ ΔΕΗ. Από το 2002 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων και τη δεύτερη τετραετία μέλος της ΕΝΑΕ. Το 2010 εκλέχθηκε Δήμαρχος Κύθνου με ποσοστό 52,63% από την πρώτη Κυριακή της διαδικασίας, και σε αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια της επιτυχημένης θητείας του, έως το 2014, είχε μεταξύ άλλων να παρουσιάσει σπουδαία έργα υποδομών, όπως την αφαλάτωση (προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ), την κατασκευή Νηπιαγωγείου στην Χώρα – έργο ύψους 550 χιλιάδων ευρώ – τον ΧΑΔΑ, και άλλα υποέργα, που έδωσαν στο νησί πνοή.

Πάντα με ξεκάθαρο λόγο και άνθρωπος με αρχές ο Μανώλης Φίλιππας, έχοντας δώσει πραγματικό αγώνα μια ολόκληρη 12ετία στις Κυκλάδες, είχε ανακοινώσει πολύ πριν το 2014 ότι δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος και τότε επέστρεψε μόνιμα εντός Αττικής, παρακολουθώντας πλέον από κοντά τα δρώμενα στην πόλη μας. Συνδέοντας την καταγωγή του, αλλά και το ενδιαφέρον του για την πόλη μας, ο Μανώλης Φίλιππας τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Γραμματέας του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, από το 2015 είναι μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμη, ότι διετέλεσε σύμβουλος του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, όπως επίσης Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Δρυοπίδας Κύθνου.

 

KALPN