ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

FRONT

 

 

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω «Νίκος Γκάτσος», συνοδευόμενοι από το Διευθυντή  κ. Δούμα Ανδρέα, τις δασκάλες των τμημάτων κ. Μήτση Ρούλα, κ.Γιαλαμά Νάνσυ ,κ. Γκαραφλή Παρασκευή και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του κ. Ζήκο Λάζαρο.

 

 

FOTO-1

 

         

         Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος υποδέχθηκε θερμά τους μαθητές και ως δάσκαλος (καθηγητής Πανεπιστημίου) τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη σημασία της μόρφωσης στη ζωή τους.

 

FOTO-2

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα αφού χαιρέτησε τους εκπαιδευτικούς απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας τους :

«Να διαβάζετε και μάλιστα πολύ, να μην επιλέγετε τα μαθήματα με τα οποία θα ασχοληθείτε αλλά να τα διαβάζετε όλα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε ανθρωπιστική παιδεία και να γίνεται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

 

FOTO-3

 

 

 

Στη ζωή σας για να πετύχετε πρέπει να δουλέψετε πολύ και να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Να μην επηρεαστείτε από επαγγέλματα με φανταχτερές υποσχέσεις γιατί μόνο αν αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και βρίσκουμε εκεί την ψυχή μας προοδεύουμε.

 

FOTO-4

 

 

 

Οι γονείς σας, όπως και οι δάσκαλοί σας σε ό,τι κάνετε σας αγαπάνε και θα είναι πάντα δίπλα σας».

Τέλος έστειλε χαιρετισμούς στις οικογένειές τους και αποχώρησε για να συνεχίσει το πρόγραμμά του.

Στη συνέχεια με ξεναγό την κ. Μυρτώ Μπουρίτσα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Προεδρίας ξεναγήθηκαν στις πιο σημαντικές αίθουσες του κτιρίου, γνώρισαν την ιστορία του και αφού τους προσφέρθηκε κέρασμα επισκέφθηκαν την Προεδρική Φρουρά. Έμαθαν για την αποστολή της που είναι η τιμητική φρούρηση και απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των άλλων κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα μας αλλά και για τη φύλαξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου. Στην αρχή παρακολούθησαν από την υπεύθυνη μόνιμη αξιωματικό μια κατατοπιστική αναδρομή στην ιστορία της Προεδρικής Φρουράς μέσα στον χρόνο. Ακολούθησε η παρουσίαση κάθε τμήματος της στολής ξεχωριστά και η εξήγηση τού συμβολισμού που υπάρχει ως επισφράγιση και διαφύλαξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα υλικά, από τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή της στολής, από τον τρόπο εκπαίδευσης των Ευζώνων αλλά και από τον συμβολισμό της.Φεύγοντας φωτογραφήθηκαν με καμάρι με τους ευζώνους που μόλις είχαν επιστρέψει από την βάρδια τους.

 

 

FOTO-5

 

 

FOTO-6

 

 

 

KOSMNEW