ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ "ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ"

 

 

 

aigaleo-FRONT

 

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,


Το Ρήγμα στα Δυτικά είναι η ανεξάρτητη αριστερή μαχόμενη κοινωνικό-πολιτική δημοτική κίνηση στο Αιγάλεω. Δημιουργηθήκαμε μέσα στην κρίση, για να παλέψουμε ενάντια στις συνέπειές της. Eπί 5 χρόνια, μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό, στους μαζικούς αγώνες, δίνουμε τη μάχη με οδηγό μας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού σε όλους τους αγώνες, κοινωνικούς, πολιτικούς και περιβαλλοντικούς.

 

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν κυνηγάμε «τις καρέκλες». Λειτουργούμε μέσα από τη γενική μας συνέλευση, αμεσοδημοκρατικά, με συλλογικές αποφάσεις, σύνθεση απόψεων και ενεργή συμμετοχή όλων. Σταθερή αρχή μας είναι η εναλλαγή των δημοτικών μας συμβούλων –την οποία έχουμε ήδη κάνει πράξη- και η ανακλητότητά τους. Κάνουμε αυτή την επιλογή όχι μόνο επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις των αγωνιστών και αγωνιστριών μας, αλλά και γιατί αποστρεφόμαστε την δημιουργία παραγοντίσκων και μηχανισμών που ως σήμερα λυμαίνονται τον Δήμο Αιγάλεω.

 

[Tο Pήγμα στα Δυτικά, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Mαΐου 2019 θα είναι ξανά παρόν. Ζητάμε την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές στις 26/5 ως μια αγωνιστική αριστερή πρόταση αντί-διαχείρισης στο δήμο Αιγάλεω, με ανοικτή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.]

 

Με την κάθοδο στη μάχη των εκλογών αναζητούμε το δυνάμωμα των αντιλήψεων που βάζουν πλάτη στους αγώνες, που συμβάλουν στην οργάνωση του λαού και στα μικρά και στα μεγάλα (οι αγώνες για το Μπαρουτάδικο, το ζήτημα των Κεραιών, οι πλειστηριασμοί).

 

Το προηγούμενο διάστημα το Ρήγμα στα Δυτικά έκανε την πιο σκληρή αντιπολίτευση ακόμα και όταν χρειάστηκε να μείνει μόνο του στο δημοτικό συμβούλιο. Αποτέλεσε στήριγμα στις μάχες ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα και αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής (έξω και μέσα στο ΔΣ). Μεταφέραμε την αγωνία και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων, συντονίσαμε την δράση μας μαζί τους και συμπαρασταθήκαμε στα αιτήματά τους.

 

Εδώ και χρόνια, με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις και τους νεοφιλελεύθερους «εκσυγχρονισμούς» που επιβάλλει η ΕΕ και η ντόπια άρχουσα τάξη, με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές τους, έχουν μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε άδειο κέλυφος. Αρχικά με τη μορφή του Καποδίστρια, ύστερα του Καλλικράτη και τώρα του Κλεισθένη το αυτοδιοίκητο των Δήμων έχει ροκανιστεί μετατρέποντας τους δήμους σε «τοπικά κράτη» που συνεργάζονται με εταιρίες και αναθέτουν δουλειές σε ιδιώτες και διαχειρίζονται τις αντιλαϊκές πολιτικές. Η ΕΕ και η οικονομική επιτροπεία της δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα συνδικάτο που επιφέρει νέα μέτρα εξαθλίωσης. Τάζει με τα ΕΣΠΑ κοινωνικές υποδομές για την μείωση των ανισοτήτων, αλλά αυτό που παρέχει είναι μια σταδιακή αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών και την λογική ότι φταίει ο φτωχός για την μοίρα του. Κερδισμένος της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Γι’ αυτό χρειάζεται διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από αυτό το συνδικάτο της εγκληματικής φτώχειας. Χρειάζεται όμως και μονομερή καταγγελία κάθε δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του χρέους. Γνωρίζουμε ότι είναι κοροϊδία η φιλολαϊκή διαχείριση εντός του αντιλαϊκού αυτού πλαισίου, χωρίς συνολική σύγκρουση ρήξη και αντικαπιταλιστική ανατροπή.

 

Tο Ρήγμα στα Δυτικά παλεύει ενάντια σ’ αυτές τις λογικές και πολιτικές που συνήθως συνδυάζονται με αδιαφανείς διαδικασίες και διαφθορά. Γι’ αυτό προτιμάμε να αφήσουμε τις μεγαλοστομίες και εξαντλούμε κάθε πιθανότητα για οποιαδήποτε ελάφρυνση ή ανακούφιση, για να ακυρωθούν οι επιπλέον επιβαρύνσεις.

 

Πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης. Ενάντια στο ξεπούλημα και την υποθήκευση της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές, ενάντια στους πατριδοκάπηλους εθνικιστές και φασίστες μπορούμε να αντιτάξουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των κατοίκων για την δημιουργική αναβάθμιση της πόλης μας, για την ελεύθερη πρόσβαση, με αξιοπρέπεια, σε όλους τους τομείς.

 

Μιλάμε για την δημοκρατία των από κάτω, για το δίκαιο των αγώνων μικρών και μεγάλων, για τα κινήματα που όχι μόνο θα διαμαρτύρονται αλλά θα επιβάλουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για να πετύχουμε σήμερα μικρές νίκες, να αλλάξουμε έστω και λίγο την καθημερινότητα. Για μια πόλη στο μπόι των κατοίκων της με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο πράσινο, στον μαζικό αθλητισμό, στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, στην παιδεία , με κοινωνική πολιτική, με μέριμνα στους ανέργους και τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής!

 

 

 

MOUSKX