ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

 

ΜΕ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

santzaridis FRONT

 

Άρθρο Γιώτη Σαντζαρίδη,

 

Δημοτικού Συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγάλεω

 

 

Ο κος Μπίρμπας και η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει με τα έγχρωμα φυλλάδια του την εκδήλωση που οργάνωσε στο “Γ. Ρίτσος”, εν όψει των εκλογών, τα συσσίτια για τους φτωχούς και κοινωνικά αποκλεισμένους, το κοινωνικό μπακάλικο και το κοινωνικό φαρμακείο. Ενώ ο κος Γκίκας της ΝΔ στην ομιλία του στο “Γ. Ρίτσος” θυμήθηκε ΤΩΡΑ και αυτός εν όψει των εκλογών τους ανέργους του Αιγάλεω και τους μοναχικούς και συνταξιούχους πολίτες, τα θύματα δηλαδή των μνημονιακών και αντεργατικών πολιτικών του κόμματος που τον στηρίζει αλλά και του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τεράστιες ευθύνες για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση του λαού μας.

 

Τι λέει μέσα στα προπαγανδιστικά του φυλλάδια ο Δήμος και η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι παρέχει συσσίτια σε εκείνους που δεν έχουν να φάνε!

 

Ότι προσφέρει λάδι - μακαρόνια - ρύζι κλπ. σε εκείνους που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους για να τα αγοράσουν!

 

Ότι δίνει και φάρμακα σε όσους δεν μπορούν ή αδυνατούν να τα προμηθευτούν με κίνδυνο όπως λέει να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια τους!

 

Υπάρχουν όμως και αυτά που δεν λένε, ούτε τόλμησαν ποτέ, ούτε τολμάνε να πουν ο Μπίρμπας και η διοίκηση Σύριζα αλλά και οι Γκίκας-Σκλαβούνος - Μερκουράκη και λοιποί δήθεν ανεξάρτητοι.

 

   1ον) Γιατί άραγε υπάρχουν εκατοντάδες λαϊκά Αιγαλιώτικα νοικοκυριά και εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σ’ όλη τη χώρα, που τον 21ο αιώνα δεν έχουν ένα πιάτο φαί στο καθημερινό τους τραπέζι, και το αν θα φάνε μι α μέρα ή θα μείνουν νηστικοί εξαρτάται από την ελεημοσύνη του κοινωνικού μπακάλικου με ότι σημαίνει αυτό εκτός όλων των άλλων και για την αξιοπρέπεια των λαϊκών ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους διστάζουν και ντρέπονται γι’ αυτή την κατάντια για την οποία δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη; Για όσους δηλαδή η λαϊκή γνήσια υπερηφάνεια τους εμποδίζει να απλώσουν το χέρι σαν σύγχρονοι ζητιάνοι;

 

   2ον) Γιατί τον 21ο αιώνα οι λαϊκοί άνθρωποι που εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά, πλήρωσαν, πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για την ασφάλιση τους, για την υγεία τους δεν μπορούν να έχουν τα φάρμακα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους δωρεάν από το κράτος όσο ακριβά και αν είναι; Γιατί αναγκάζονται να “κρέμεται” η υγεία τους από το αν το κοινωνικό φαρμακείο θα έχει ή όχι το α ή β φάρμακο, βάζοντας σε κίνδυνο, όπως λέτε κε Μπίρμπα, την ίδια τους τη ζωή;

 

   Γιατί αυτό που θα ‘πρεπε να είναι Δημόσιο Δωρεάν αγαθό με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που ξέρει μόνο να εισπράττει και να γδέρνει το λαϊκό εισόδημα εξαρτάται από το φιλότιμο άλλων φτωχών ανθρώπων ή από τη δήθεν “ευγενική προσφορά” των εμπόρων του φαρμάκου, που από τη μία εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας απολύουν όποτε γουστάρουν και από την άλλη το παίζουν φιλεύσπλαχνοι; Και επιπλέον είναι υπεύθυνοι για την φτώχεια, για τον κοινωνικό αποκλεισμό μαζί με βιομηχάνους και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, για τον πόνο και την τραγωδία των λαϊκών νοικοκυριών μαζί με τις κυβερνήσεις και την δική σας κε Μπίρμπα που τους κάνουν όλα τα χατίρια, τους δίνουν ότι ζητήσουν (20.000.000 το νέο δωράκι στους φαρμακοβιομήχανους) και ο λαός να βολεύεται με τα ψίχουλα και με την ελεημοσύνη. Τέτοια κατάντια σε μία εποχή όπου η επιστήμη, η τεχνολογία, η ιατρική έρευνα έχουν απογειωθεί και η δυνατότητα ο λαός να αισθάνεται πλήρη ασφάλεια με την οικογένεια του μέσα από δημόσιες, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, δωρεάν και ασφαλή φάρμακα θα έπρεπε να ήταν σύγχρονο βασικό και λυμένο από χθές ΔΙΚΑΙΩΜΑ του λαού μας.

 

   Και για πείτε μας και ακόμα κάτι κε Μπίρμπα αλλά και οι άλλοι των παρατάξεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Γκίκας-Σκλαβούνος) ποιοί, ποιες κυβερνήσεις και με ποιες πολιτικές οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και σημαντικά τμήματα του στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό;

 

   Ποιοι και με ποιες κυβερνήσεις για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού, μας “έπνιξαν” με τα τρία μνημόνια που κατήργησαν μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα, επέβαλλαν και συνεχίζουν να επιβάλλουν απίστευτους φόρους και χαράτσια, γέμισαν τις πόλεις με ανέργους, στο Αιγάλεω η ανεργία των νέων είναι πάνω από το 35%-40%. Και με εργαζόμενους με μισή δουλειά και μισή ζωή. Για ξηγηθείτε λοιπόν όλοι σας για να θυμηθούμε αυτά που δεν έχει ξεχάσει ο λαό μας.

 

   1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΣΟΚ Κυβ. Γ. Παπανδρέου

 

   Διοίκηση στο Δήμο: Καρδαράς και αντιδήμαρχος Σκλαβούνος σημερινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο στήριξαν την πολιτική της τότε κυβέρνησης τους αλλά έλεγαν ότι «είναι αναγκαίο το μνημόνιο»!

 

   2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Κυβ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

 

   Γκίκας και υπόλοιποι της παράταξης της ΝΔ στήριξαν τη κυβέρνηση τους και το νέο μνημόνιο με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα

 

   “ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ”

 

   3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ “Αριστερό” Κυβ. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που όμως το ψήφισαν όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ Μπίρμπας και διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα στήριξαν το νέο μνημόνιο που μαζί με τα δύο προηγούμενα οδήγησαν στη σημερινή τραγική θέση τα λαϊκά εργατικά νοικοκυριά - η νεολαία -τους συνταξιούχους - τους μικροΕΒΕ.

 

   Όλα αυτά τα θυμάστε κύριοι Μπίρμπα – Γκίκα - Σκλαβούνο και οι υπόλοιποι δήθεν ανεξάρτητοι;

 

   Θυμάστε τι στηρίζατε και τι λέγατε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

 

   Όλοι εσείς λοιπόν, με όλες σας τις δυνάμεις και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στηρίξατε τις πολιτικές των κυβερνήσεων σας που οδήγησαν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και όλοι εσείς ΜΑΖΙ σήμερα με περίσσιο θράσος εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων των ανέργων-των συνταξιούχων του 13ου-14ου μισθού που καταργήθηκε με τη δική σας στήριξη και ανοχή δίνοντας απόλυτη κάλυψη στα κόμματα σας. Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και για το 1ο και για το 2ο και για το 3ο μνημόνιο έφερναν ψηφίσματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σας καλούσαμε τουλάχιστον να καταγγείλετε μνημόνια και κυβερνήσεις που τα επέβαλλαν, τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δικαιολογούσατε ο καθένας την κυβέρνησή του λέγοντας “πως τα μνημόνια είναι αναγκαία για να σωθεί η οικονομία”.

 

   Και μήπως ακόμα θυμάστε όλοι εσείς ποιοι και ποιες κυβερνήσεις για να “σωθεί η οικονομία” μείωσαν δραματικά τους πόρους για τους δήμους κατά 60%-70% από το κρατικό προϋπολογισμό; Με αποτέλεσμα υπηρεσίες, προσωπικό, μέσα, υλικά, μηχανήματα, ακόμη και στοιχειώδη μέσα προστασίας των εργαζομένων στη καθαριότητα, κήπους, τεχνικά συνεργεία κλπ να είναι σχεδόν υπό διάλυση και η δουλειά να βγαίνει μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων, των συμβασιούχων και των γυναικών που με κίνδυνο της υγείας τους βρίσκονται πίσω από τα απορριμματοφόρα να καθαρίζουν τις λαϊκές αγορές κυριολεκτικά με τα χέρια τους; Τα θυμάστε όλα αυτά ή τα ξεχάσατε; Γιατί σήμερα θα βγείτε στο λαό και θα του λέτε άλλο η κεντρική εξουσία, οι κυβερνήσεις και άλλο εσείς. ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

 

   Και τώρα μπροστά στις εκλογές θα ζητήσουν την ψήφο του λαού για να φτιάξουν μια “όμορφη, σύγχρονη και αλληλέγγυα πόλη” όπως λέει ο Δ. Μπίρμπας, ή όπως λέει ο Γ. Γκίκας “μία πόλη που να μπορούμε να ζήσουμε και να προκόψουμε”.

 

   Όμως όμορφη πόλη, για να ζει κανείς και να προκόβει είναι η πόλη όπου οι κάτοικοι της γυναίκες και άντρες έχουν:

 

   Μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονους μισθούς και δικαιώματα και δεν τρέχουν για ένα πιάτο φαί στα συσσίτια και για κάποια τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο

 

   Όμορφη πόλη είναι η πόλη όπου τα παιδιά και τα εγγόνια μας, οι νέες και οι νέοι δουλεύουν όλοι με αξιοπρέπεια χωρίς να αναρωτιούνται αν μπορούν ή όχι να κάνουν οικογένεια, που μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς άγχος και αβεβαιότητα για το αύριο. Και μετά αναρωτιέστε γιατί μειώνονται γάμοι και γεννήσεις και ανησυχείτε γιατί γινόμαστε όπως λέτε κοινωνία γερόντων.

 

   Όμορφη πόλη είναι η πόλη όπου οι λαϊκές οικογένειες αισθάνονται ασφαλείς μαζί με τα παιδιά τους για την υγεία τους, που δεν αγωνιούν αν θα έχουν το απαραίτητο φάρμακο, ή γιατί το “Λοιμωδών” έγινε “φύλλο και φτερό”, διαλύθηκε, ξηλώθηκαν όλα τα χειρουργικά του τμήματα και κατάντησε από νοσοκομείο, περίπου ένα ΙΚΑ, στην περιοχή. Η ΝΔ το διέλυσε κε Γκίκα και κα Μερκουράκη και ο ΣΥΡΙΖΑ κε Μπίρμπα που θα το “ξανάκανε” νοσοκομείο συνεχίζει επάξια την διάλυση του

 

   ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

 

   Τσιμουδιά και για το πρώην ΙΚΑ Μαγνησίας, που από 75 γιατροί έχουν μείνει 25, από τις δραματικές περικοπές των κυβερνήσεων σας για υγεία, νοσοκομεία που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Μήπως έχετε κάτι να πείτε; Αλλά αυτά για σας δεν είναι λαϊκά προβλήματα.

 

   Όμορφη πόλη είναι αυτή οπού ο εργαζόμενος φεύγει από το σπίτι του για τη δουλειά του υγιής και γυρίζει υγιής και όχι σακατεμένος από την απουσία μέτρων ασφάλειας στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Πάνω από σαράντα πέντε εργάτες δήμων έφυγαν από τη ζωή με ευθύνη κυβέρνησης και δημάρχων που φρόντιζαν να είναι “τα καλά παιδιά” της κεντρικής εξουσίας.

 

   Μιλιά δεν βγάζετε ούτε γι αυτά.

 

   Όμορφη πόλη είναι η πόλη όπου δεν καιγόμαστε στη πρώτη πυρκαγιά, ούτε πνιγόμαστε στην πρώτη πλημμύρα από την πλήρη απουσία αντιπλημμυρικών έργων, γιατί αυτά δεν τα επιλέγει η Ευρωπαϊκή Ένωση σας, οι κυβερνήσεις σας, οι περιφέρειες γιατί οι μεγαλοεργολάβοι δεν βγάζουν κέρδη ανταποδοτικά από αυτά. Δέστε και στο Αιγάλεω τα υπόγεια σπίτια στη Μυκηνών και αλλού, τα μαγαζιά στη Κορυτσάς και σε άλλες περιοχές. Τι γίνονται με τη πρώτη μεγάλη μπόρα.

 

   Έχετε κάτι να πείτε;

 

   Όμορφη πόλη είναι η πόλη ΟΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ δεν μένει έξω από τον παιδικό σταθμό γιατί δεν είχε χρήματα, ή γιατί οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη μας, συρρικνώθηκαν απελπιστικά (Αγ. Γεωργίου-Μίνωος κλπ) από 13 έμειναν 9 αντί να αυξηθούν σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. Άραγε ποιες δημοτικές διοικήσεις τους συρρίκνωσαν Κύριε Μπίρμπα-Γκίκα-Σλαβούνο;

 

   ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ;

 

   Ή μήπως και αυτά δεν είναι λαϊκά προβλήματα πρώτης προτεραιότητας;

 

   Όμορφη πόλη είναι η πόλη όπου οι υποδομές της (άλσος, δημοτικοί, αθλητικοί χώροι, σχολεία, φρεάτια, φωτισμός) συντηρούνται από το επαρκές μόνιμο προσωπικό του Δήμου και δεν κοιτάμε κε Μπίρμπα να τη βγάλουμε με έναν (1) μόνιμο ηλεκτρολόγο και ένα (1) συμβασιούχο για όλο το Αιγάλεω επειδή η κυβέρνηση σας όπως και η δική σας κε Γκίκα απαγόρεψαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού της πόλης και εσείς συμβιβαστήκατε μ’ αυτή τη μιζέρια, για να οδηγούνται υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

 

   Όπως π.χ. το Μπαρουτάδικο για τη φύλαξη του οποίου διοχετεύσατε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα λεφτά των λαϊκών οικογενειών κε Μπίρμπα στις τσέπες του επιχειρηματία security αντί για μόνιμες προσλήψεις ανέργων της πόλης για την φύλαξη αλλά και για την συντήρηση και προσβασιμότητα στο μοναδικό πνεύμονα της πόλης μας.

 

 ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ

 

   Γιατί η παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε μεγαλοιδιώτες επιχειρηματίες είναι για όλους σας πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων και των κομμάτων σας. Άλλωστε ο κος Γκίκας το πε καθαρά στην ομιλία του “ό,τι και όσα μπορούμε με το υπάρχον προσωπικό”. Δηλαδή για τα υπόλοιπα ας κάνουν πάρτι οι εργολάβοι επιχειρηματίες. Άμα λοιπόν λείπουν αυτά και πολλά άλλα βασικά, τότε αναρωτιόμαστε και αναρωτιέται και ο λαός του Αιγάλεω ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ μπορεί να υπάρχει; Και πια όμορφη πόλη θα υποσχεθείτε και πάλι κε Μπίρμπα; Και πως μπορεί χωρίς όλα αυτά τα βασικά κε Γκίκα να μιλάτε για μία πόλη “που θα μπορούμε να ζούμε και να προκόβουμε”; Εκτός κι αν όταν μιλάτε για όμορφη πόλη εννοείτε την πόλη όπου τα πλακάκια στα πεζοδρόμια έχουν ωραίο χρώμα και σχήμα που και αυτά τα αλλάζετε κάθε τόσο όλοι σας, για να κονομάνε οι εταιρίες και οι εργολάβοι από τις τσέπες των εργαζομένων, ακόμα και των φτωχών και των αποκλεισμένων.

 

   Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν όλοι σας αντί να ζητάτε και να αγωνίζεστε για την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όπως κάνει το ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητάτε να περάσει στους δήμους για να χαρατσώνετε ΕΣΕΙΣ ως δήμαρχοι το λαό. Αλλά αυτές τις επίσημες αντιλαϊκές θέσεις σας δεν τολμάτε να τις πείτε στο λαό, ούτε να τις εμφανίσετε στα προγράμματα σας. Είναι αλήθεια ή όχι κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιποί;

 

   Για όλα αυτά λοιπόν που εν έτει 2019 θα έπρεπε να αποτελούν βασικά δικαιώματα και προϋποθέσεις για να μιλάει κανείς για όμορφη πόλη σύμφωνα με τις σύγχρονες, λαϊκές ανάγκες, για όλα αυτά και πολλά άλλα λαϊκά δικαιώματα οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ μπήκαν μπροστά σε όλη τη Δυτ. Αθήνα, έδωσαν μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τα ταξικά σωματεία με αμέτρητες πορείες-συγκεντρώσεις-παραστάσεις διαμαρτυρίας. Έξω από το “Λοιμωδών” μαζί με τους φορείς το Σωματείο Συνταξιούχων με τρείς μεγάλες συγκεντρώσεις περιοδείες. Για το αττικό με αλλεπάλληλες διαδηλώσεις – για το ΙΚΑ Μαγνησίας. Στις 17 του μήνα Μάρτη με πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου πάνω από 35 φορείς-σωματεία κλπ με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές οργάνωσαν νέα μεγάλη συγκέντρωση στο Αττικόν και πορεία μέχρι το Λοιμωδών για την υγεία του λαού της περιοχής.

 

   Για τις μάχες που πρωτοστατήσαμε και δώσαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ μέσα κι έξω από Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με επαγγελματίες, φίλους του ΚΚΕ, για να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα πρόστιμα ακόμα και δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους ΕΒΕ της πόλης από την διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

   Για τις προτάσεις που κάναμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτάσεις που απορρίφθηκαν μ’ ένα στόμα, μια φωνή από τη διοίκηση Μπίρμπα αλλά και αντιπολίτευση Γκίκα.

 

   Ενδεικτικά, η πρόταση π.χ. της Λαϊκής Συσπείρωσης να προταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου η δημιουργία Λαϊκής Κατασκήνωσης στη Ραφήνα σε χώρο φιλέτο, ιδιοκτησίας του Δήμου μας, που εδώ και χρόνια μαραζώνει αναξιοποίητος, ώστε να μπορούν παιδιά-εγγόνια-συνταξιούχοι να έχουν δωρεάν διακοπές το καλοκαίρι. Αυτή η πρόταση που θα υλοποιούσε ένα από τα βασικά δικαιώματα του λαού μας στη ξεκούραση, τις διακοπές, τη ψυχαγωγία συνάντησε την πλήρη απαξίωση από τις υπόλοιπες παρατάξεις διαχρονικά. Γιατί ούτε αυτό το θεωρούν πρόβλημα και δικαίωμα του λαού ταυτόχρονα.

 

   Τα “βιτρινάτα” έργα βλέπετε γι αυτούς έχουν τη πρώτη προτεραιότητα. Προτεραιότητα για όλες τις διοικήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν π.χ. να γκρεμίζουν παραδοσιακές πλατείες και να τις ξαναφτιάχνουν γεμίζοντας τες με μπετόν για να κονομάνε οι εργολάβοι και οι εταιρίες π.χ. πλ. Παπάγου, Άγιου Σπυρίδωνα κα.

 

   Καλούμε το λαό, τα λαϊκά νοικοκυριά, τους εργάτες-ανέργους- μικροΕΒΕ να μην ψάχνουν να βρουν διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις τους. Τώρα υπάρχει μεγάλη πείρα μέσα στο λαό από τα έργα και τις ημέρες των μνημονιακών κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα που το πολιτικό τους σύστημα σαπίζει και απλώνεται η μπόχα παντού. Τώρα που οι βουλευτάδες τους κοιμούνται με το ένα κόμμα και ξυπνάνε με το άλλο όπως κάνουν και κάποιοι γυρολόγοι δημοτικοί τους σύμβουλοι. Τώρα που η δήθεν “αριστερά” αφού κυβέρνησε με την καραμπινάτη ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, τώρα κυβερνάει με την Παπακώστα της ΝΔ, τον Κουίκ των ΑΝΕΛ και άλλους μνημονιακούς, όπως τους υπουργούς της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Και αφού όλοι αυτοί ψήφισαν με χέρια και με πόδια και τα 3 μνημόνια, τώρα ξεπλύθηκαν στη μπουγάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μ’ ένα σάλτο βρέθηκαν και στην κυβέρνηση του. Για να φτιάξουν πλέον ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συντηρητικοί-νεοφιλελεύθεροι-δεξιοαριστεροί το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως λέγαμε παλιά ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Τέτοιου μεγέθους κοροϊδία λες και ο λαός τρώει κουτόχορτο. Τώρα που το ΝΑΤΟ εκτός από το δεξί χέρι της ΝΔ απέκτησε και το αριστερό του, τώρα μην ψάχνεις διαφορές ανάμεσα τους.

 

   Κάνε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού,

 

   Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμο!

 

   Ανέδειξε αγωνιστές που θα μπουν μπροστά στους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα, για όλα αυτά που συνιστούν πραγματικά όμορφες πόλεις. Για τη δουλειά, για τη ζωή, για την λαϊκή υγεία, για την προστασία του λαού, για όλα αυτά που μας στέρησαν και μας στερούν.

 

   Για το Δήμο του Αιγάλεω κάνε τη διαφορά με τη Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφια δήμαρχο τη Βιβή Δάγκα,

 

   στη περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη.

   Δήμαρχοι-περιφερειάρχες-ευρωβουλευτές

   Μάχιμοι λαϊκοί αγωνιστές

   Για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση

   να ανοίξουμε το δρόμο για τη

   Λαϊκή αντεπίθεση και ανάταση του λαού μας

 

   Δεν έχει κανένα λόγο ο εργαζόμενος του Αιγάλεω, ο άνεργος, η νεολαία της πόλης μας που περιπλανιέται ανάμεσα στην ανεργία και την ανασφάλιστη μισή δουλειά – οι συνταξιούχοι που μετράνε μόνο πληγές από τα αλλεπάλληλα “ψαλίδια” στις πενιχρές συντάξεις, οι μικροεπαγγελματίες που βρίσκονται στην “πρέσα” των φόρων και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων που “ρουφάνε” τζίρο και αγορά οδηγώντας τους στο λουκέτο. Όλοι αυτοί οι λαϊκοί άνθρωποι του μόχθου που στερούνται ακόμη και την υγεία-τα νοσοκομεία-τα φάρμακα-το παιδικό σταθμό, ακόμη και το ηλεκτρικό στερούνται δεκάδες λαϊκές οικογένειες. Όλοι αυτοί ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να δώσουν την ψήφο τους σ όλους εκείνους που στήριξαν-ανέχτηκαν-δικαιολόγησαν και εφάρμοσαν και συνεχίζουν να το κάνουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις άγριες μνημονιακές - αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους και των κυβερνήσεων τους.

 

   Η ψήφος στις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις της ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος που δυναμώνει αυτά τα κόμματα που οδήγησαν και οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια-στην ανέχεια-στη μισή ζωή. Είναι σαν να δίνει κανείς “άφεση αμαρτιών” στις πολιτικές, στα κόμματα και τις κυβερνήσεις που γέμισαν με βάσανα τη ζωή μας. Η ψήφος ΕΜΠΟΔΙΟ σε όλα αυτά – η ψήφος για τη Λαϊκή Αντεπίθεση, από το Δήμο μέχρι την Ευρωβουλή και τη Βουλή, η ψήφος που θα κάνει τη πραγματική διαφορά είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια.

 

 

 

 

 

PLATMAK