Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Site front

 

 

 

Η κα Παναγιώτα Μερκουράκη Νικολούδη στο ασφυκτικά γεμάτο ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΣ καλωσόρισε τους φίλους της στο καλοσώρισμα του 2019 του συνδυασμού και αφού ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκομένους, καλοσώρισε και ευχαρίστησε ολόψυχα για την δημόσια υποστήριξη του συνδυασμού της και της υποψηφιότητάς της για τη θέση της Δημάρχου Αιγάλεω τον Δημήτρη Μπογράκο, τον Λευτέρη Παπαγεωργίου, τον Γιώργο Καραχάλιο, την Μιρέλα Παυλάκου, τον Τέστο Γεώργιο και τον Μανώλη Βουκελάτο υπογραμμίζοντας ότι ο δημοτικός συνδυασμός της “ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ” θα παρουσιαστεί σύντομα ανανεωμένος και ισχυρός με παλαιούς και καινούργιους υποψηφίους που θα εκπροσωπούν κάθε γειτονιά, κάθε ομάδα συνδημοτών επάξια και αποτελεσματικά.

Στην ομιλία της που ήταν συναισθηματική αλλά και με πολιτικές θέσεις και δεσμεύσεις και κριτική ξεκίνησε καταρχήν λέγοντας ότι “για εμένα προσωπικά,η ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα, δεν είναι μια διαδικασία πολιτικής,ψήφων, αξιωμάτων, θέσεων και ρόλων. Για εμένα, η ενασχόληση με τα δημοτικά θέματα, είναι μια σχέση ζωής, μια ανάγκη προσωπική, συμμετοχής στην πόλη, επίλυσης των προβλημάτων, φροντίδας των συναθρώπων μου.Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπιθαμή ενός τόπου, που έζησα, δούλεψα, υπηρέτησα τους αθρώπους του, ζώ και αναπνέω καθημερινά”.

Η κα Μερκουράκη υπογράμμισε ότι το Αιγάλεω “έχει καρδιά που κτυπά δυνατά, έχει ταυτότητα. Μια ταυτότητα που του προσδίδουν οι άνθρωποι του. Μια περηφάνια που την υπερασπίζονται οι πολίτες του. Οι κάτοικοι, οι πολίτες, εσείς, εμείς όλοι μας. Άξιοι, νοικοκυραίοι, βιοπαλαιστές, άνθρωποι που καθημερινά δίνουν έναν αγώνα, για βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Πολίτες που γεννήθηκαν εδώ, που έζησαν εδώ, που διάλεξαν να μείνουν και να ομορφαίνουν τον τόπο. Αυτούς τους πολίτες, αυτούς τους συνδημότες υπερασπίζομαι και θέλω να εκπροσωπώ”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι με την δική της υποψηφιότητα για τη θέση του Δήμαρχου Αιγάλεω “υπερασπίζομαι τους δημότες Αιγάλεω απέναντι, σε όποιον στο παρελθόν ή στο παρόν, αδιαφορεί για την καθημερινότητά τους. Τους υπερασπίζομαι απέναντι, σε όποιον στο παρελθόν ή στο παρόν, θέλει να τους εκμεταλλευτεί ευκαιριακά. Τους υπερασπίζομαι απέναντι, σε όποιον στο παρελθόν και στο παρόν, τους επικαλείται όταν τους χρειάζεται, και τους λησμονεί όταν τον έχουν ανάγκη.Είμαι εδώ γιατί στη ζωή μου, έμαθα να φροντίζω τους ανθρώπους, να τους συμπαραστέκομαι, να τους λύνω προβλήματα ή τουλάχιστον να τα αμβλύνω. Στην επαγγελματική μου καριέρα, ως αντιδήμαρχος, ως Πρόεδρος των ΚΑΠΗ, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος, έμαθα να φροντίζω τους ανθρώπους.

Χωρίς διακρίσεις, χωρίς εγωισμούς, έξω από κόμματα και παρατάξεις, έξω από μικροπολιτικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, έμαθα να νοιάζομαι. Έφτιαξα μια έντιμη σχέση ζωής με πολλούς, πολλούς συμπολίτες μας. Αυτή τη σχέση τη διαφύλαξα ως κόρη οφθαλμού, αυτή τη σχέση έχω πάντα ως γνώμονα για τους αγώνες μου. Αυτή τη σχέση ζωής πιστεύω, ακράδαντα, ότι ήρθε η ώρα, να μετουσιώσουμε σε έργο προσφοράς, για το Αιγάλεω.

Η κα Μερκουράκη παραμένοντας στο πλαίσιο της ευγένειας και της ευπρέπειας που την χαρακτηρίζει άσκησε κριτική σε προηγούμενους Δήμαρχους αλλά και τον νύν Δήμαρχο υπογραμμίζοντας ότι “πιστεύω, ότι χάσαμε χρόνια και ευκαιρίες, δοκιμάσαμε ανθρώπους και λύσεις, που μπορεί να είχαν τις προθέσεις, αλλά δεν είχαν τον τρόπο. Μπορεί να ήθελαν, αλλά υπέκυψαν στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις. Μπορεί να ήθελαν, αλλά υπέκυψαν στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μπορεί να ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να αγκαλιαστούν, από μια ισχυρή πλειοψηφία πολιτών που θα τους έδινε την ευκαιρία, να διοικήσουν το δήμο, να ηγηθούν. Αυτή την αγκαλιά θέλω να έχω, από εσάς, από πολλούς, μια ζεστή αγκαλιά, που θα μου δώσει δύναμη που θα μου δώσει την ευκαιρία να λύσω μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας στο Αιγάλεω.

Η κα Μερκουράκη υπογράμμισε ότι “Δήμαρχος εκλέγεσαι, για να υπηρετείς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και κομματικής διαφοράς. Και μπορείς να εμπιστευτείς ότι θα το πράξουν αυτό, μόνον εκείνοι που δεν αλλάζουν καπέλα κατά πως τους συμφέρει αλλά που η λογική, η αγωγή, η παιδεία τους τους επιβάλει να λένε πάντα την αλήθεια και το τι πραγματικά πιστεύουν και συνειδητά να αφήνουν στην άκρη την ιδεολογική τους ταυτότητα όταν ασκούν τα καθήκοντα τους στην Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε δεν υπάρχει μπλέ ή πράσινος ή κόκκινος τρόπος για να μαζέψεις τα σκουπίδια, για κλείσεις τις λακκούβες, για να έχεις οργανωμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να αξιοποιήσεις το Μπαρουτάδικο, για να ομορφαίνεις τις γειτονιές του δήμου. Γι αυτά υπάρχει ένας τρόπος, μία μέθοδος, να νιώθεις την ευθύνη και να είσαι άνθρωπος της προσφοράς.

Ενδεικτικά στη συνέχεια υπογράμμισε ότι “το όραμα μας για το δήμο μας διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας με τους εργαζομενους του δήμου διότι γνωρίζουμε καλά ότι δήμος χωρίς εργαζόμενους δεν υφισταται.Θα εφαρμοσουμε ένα μοντελλο δημοκρατικης διοίκησης Θα εφαρμόσουμε άμεση και καθημερινή επικοινωνία με τους δημοτες για την επιλυση των προβληματων λαμβανοντας σοβαρά υπ οψιν την γνώμη τους. Θα είμαι η δήμαρχος της γειτονιάς, της κάθε γειτονιάς και όχι του γραφειου . Η μαχη που θα δώσουμε επικεντρώνεται σε 9 άξονες Καθαριοτητα, πρασινο ασφαλεια των πολιτων, θωρακιση περιβαλλοντος, ενισχυση κοινωνικης πολιτικης, αναβαθμιση των ΚΑΠΗ, Δημιουργια δημοτικου γηροκομείου, υποστήριξη νέων ζευγαριών και νέων γονιών, δημιουργια συγχρονων υποδομων για αναπτυξη της τοπικής αγοράς, ενισχυση επιχειρηματικότητας, αναβαθμιση της παιδειας , του πολιτισμού, και του αθλητισμού, με καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις προγραμματικές μας θέσεις όταν έρθει η ώρα. Αλλά δεν αντέχω να μην σας πω ότι ο μεγάλος θησαυρός του Δήμου μας το αλσος του Μπαρουταδικου θα γίνει το το καμαρι της αττικης. Για εμας αυτό είναι λογος τιμης”.

 

 

Site-14

 

 

Site-15

 

Site-16

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της ζήτησε την υποστήριξη των φίλων της λέγοντας “δώστε τη μάχη δίπλα μας μιλήστε με άλλους συνδημότες, καλέστε με να τους γνωρίσω και να τους μιλήσω για το Αιγάλεω που αγωνιζόμαστε για τους ανθρώπους του και την καθημερινότητα που θα διασφαλίσουμε  Πάμε μαζί  για να φροντίσουμε το Δήμο μας για να φροντίσουμε το Αιγάλεω για να ικανοποιήσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά σε κάθε ανάγκη του, με προτεραιότητα τους πλέον αδύναμους”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ κ ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, χαιρετισμό έστειλε το μέλος της ΠΕ κ ΓΙΑΝΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, η Υπεύθυνη γυναικών Β5 ΝΟΔΕ κα ΤΣΙΚΝΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ οι Υπ Εωροβουλευτής ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ- ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, Υπ. Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών κ ΚΑΟΥΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ,  ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ο Πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου & υπ Βουλευτής Δυτ Τομέα κ. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, ο Υπ Περιφ. Συμβ. Δυτ. Τομέα κ ΜΑΙΡΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ο Επικεφαλής Συνδυασμού « ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» κ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ , η Υποψήφια Δήμαρχος Κερατσινίου κα. ΔΑΒΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ (με τον συνδυασμό ΠΑΤΟΥΛΗ), Κος ΣΛΥΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(με τον συνδυασμό ΠΑΤΟΥΛΗ), Κος ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (με τον συνδυασμό ΠΑΤΟΥΛΗ), Κος ΤΖΑΝΩΓΕΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (με τον συνδυασμό ΣΓΟΥΡΟΥ-πρώην υποψη δημ. Συμβ. με τον συνδυασμό ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ) Δημ Συμβ κ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΑΚΗΣ , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αιγάλεω κ. ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, κ ΔΗΜΟΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Ο Δημ Συμβ Αιγάλεω & Γραμματέας  ΔΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ, ο π.ρώην δημ. Συμβ. Αιγάλεω κ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΚΡΗΤΩΝ κ. ΚΛΕΙΣΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Αντιπρόεδρος ΣΥΒΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ κ ΣΑΜΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος Ένωσης Απανταχού (ΑΣΥΡΙΩΝ) κ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Αντιπρόεδρος Συλ/γου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω κ. ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο Πρόεδρος τοπικής ΝΔ Χαϊδαρίου κ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, το Μέλος ΝΟΔΕ κ ΤΣΙΚΝΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, το Μέλος ΝΟΔΕ κ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟ, η Υπεύθυνος Σχέσεων κοιν. Κόμματος Β1 ΝΟΔΕ κ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η Υπευθυνη γυναικών ΝΟΔΕ Β Πειραιά κ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ο Μπογράκος Δημήτριος, πρώην αντιδήμαρχος Αιγάλεω και ο Καραχάλιος Γεώργιος, πρώην αντιδήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος ΔΑΟ.

 

 

Site-11

 

Site-01

 

 

Site-02

 

Site-03

 

Site-04

 

Site-05

 

Site-06

 

Site-07

 

Site-08

 

Site-09

 

Site-10

 

Site-12

 

Site-13