Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ

από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Αιγάλεω

 

Fil Agonas arx

 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ, που διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Αιγάλεω, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα ενοριακά συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Νίκαια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.
Αρχικά, η «Μικτή Επίλεκτων Μπάσκετ Αιγάλεω» με την καθοδήγηση του Κώστα Πολίτη, αντιμετώπισε διαδοχικά την Ομάδα του Περιοδικού Δρόμου Αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ», την Πρωταθλήτρια Ομάδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας απεύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στον αγώνα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στη συνέχεια προσέφερε το μετάλλιο της πόλης στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποίος τίμησε τους χρυσούς Έλληνες Πρωταθλητές του Ευρωμπάσκετ 1987 και 2005 Νίκο Λινάρδο, Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά και ο Δήμαρχος τον Κώστα Πολίτη, προπονητή της Εθνικής το 1987.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας, ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης,
ο αρχηγός της αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο προϊστάμενος του επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Ταξίαρχος δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Ψωμάς και ο προϊστάμενος κλάδου διοικητικής υποστήριξης και ανθρωπίνου δυναμικού αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννα Χριστόγλου, Στέλιος Βασιλειάδης,
Νίκος Νικητάκης και Κώστας Φίλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας (Συμμαχία για το Αιγάλεω) και Λάμπρος Σκλαβούνος (Αιγάλεω νέα εποχή), οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαλάμω Μαστραγγελή και Τάσος Σαράντου, οι πρόεδροι των ομάδων της πόλης μας κ.κ. Γιάννης Παλτόγλου (Α.Ο. Αιγάλεω), Γιαννούλης Καλλίλας (Αθλητικός Σύλλογος «Διαγόρας» Δρυοπιδέων Αιγάλεω), π. Γεώργιος Φειδόπουλος (Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Άγιος Ελευθέριος Πρωτοπρεσβύτερος), Ιωάννης Δαμόπουλος (Α.Ο. Θεμιστοκλής), οι προπονητές των ομάδων και
ο Δημήτρης Καρβέλας, στέλεχος της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Τον συντονισμό της Εκδήλωσης είχε ο κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και βοήθησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μπέσης, Δημοτικός Σύμβουλος και η Σοφία Κορμέτζα Τμηματάρχης Αθλητισμού του Δήμου Αιγάλεω. Στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα συνέβαλαν ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής με τους Διαιτητές Αθανάσιο Μπούκα και Παναγιώτη Παπαφωτίου, ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής με τα μέλη του κ.κ. Γιώργο Μπούκα και Τασιά Φώφη ο κ. Γιώργος Κομπορόζος Γενικός Γραμματέας ΕΣΚΑ, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω,
ο κ. Δημήτρης Σιούλας Διοικητής του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω και ο κ. Γρηγόρης Σπήλιος με την προσφορά των εμφανίσεων των ομάδων.

 

Fil Agonas 2

 

Fil Agonas 4

 

 

Fil Agonas 5

 

Fil Agonas 7

 

Fil Agonas 9

 

Fil Agonas 12

 

Fil Agonas 13

 

Fil Agonas 16

 

Fil Agonas 17

 

Fil Agonas 22

 

Fil Agonas 24

 

Fil Agonas 25

 

Fil Agonas 26

 

Fil Agonas 29

 

Fil Agonas 31

 

Fil Agonas 39

 

Fil Agonas 41

 

Fil Agonas 43