«ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ:
ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

 

EGNARX

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εγγύηση για την νεολαία:Τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας», με σκοπό την ενεργοποίησή των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αποτελούταν από τις επιμέρους δράσεις: 1. ενημέρωση της ηλικιακής ομάδας 15-24 για τις υπάρχουσες δράσεις και κατευθύνσεις, όπου έγιναν διαλέξεις, από το στελεχιακό δυναμικό του ΚΠΑ Αιγάλεω (ΟΑΕΔ), σε λύκεια της πόλης, 2. διενέργεια μελέτης με ερωτηματολόγια για την ηλικιακή ομάδα 15-24, που διενέργησε το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Αθήνας για λογαριασμό του Δήμου Αιγάλεω, 3. Θεματικό Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Ευαισθητοποίησης στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πν. Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", όπου δόθηκε η ευκαιρία σύνταξης βιογραφικών από εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ 4. δημιουργία γραφείου ενημέρωσης (infodesk), που λειτουργεί στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος) και 5. Ανοιχτή δράση στις 7 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου με συμμετοχή εργοδοτών και φορέων.

Στην Ανοιχτή δράση, στη οποία συμμετείχαν με 18 περίπτερα φορείς και επιχειρήσεις, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, τόνισε πως χρειάζεται να γίνουν συστηματικές προσπάθειες από όλη την τοπική κοινωνία, προκειμένου να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στο πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της νεανικής ανεργίας.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αιγάλεω,κ. Στέλιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικών Απασχόλησης της Διεύθυνσης Απασχόλησης του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,κ. Ειρήνη Καλαβρού, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών,  κ. Μαρία Μουστάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το μουσικό σύνολο Σμύρνη και τη Χορωδία, αλλά και η ομάδα χορού της "Γέφυρας Ζωής"  έδωσαν το στίγμα τους.

 

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI) και έχει στόχο την ενημέρωση των νέων ηλικίας 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ) για το ρόλο του Ο.A.Ε.Δ. και για τα οφέλη που μπορούν να λάβουν μετά την εγγραφή τους στο μητρώο του Οργανισμού.

 

EGN01

 

ERG02

 

EGN02

 

EGN03

 

EGN04

 

EGN05

 

EGN06

 

EGN07