Δήμος Αιγάλεω: Νέοι και εξεύρεση εργασίας

 

 

ERGARX

 

 

Σημαντική εκδήλωση για τη νεολαία και την απασχόληση, οργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2017, στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Αιγάλεω και ήταν στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία: τρία βήματα για την εξεύρεση εργασίας» («YouthGuarantee: Threestepstofindingajob»), με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Αφορούσε δε νέους ηλικίας 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ)

Στους συμμετέχοντες φορείς ήταν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο δε Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απηύθυνε χαιρετισμό. Συμμετείχαν ακόμη εργοδότες, θεσμικοί και εργοδοτικοί φορείς (ΟΑΕΔ, ΕΠΑΣ, ΣΔΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΝΑΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, Erasmus για νέους επιχειρηματίες, ΑΜΚΕ «ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ», ΠΡΟΟΨΙΣ Α.Ε., ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ, ΙΚΕΑ, SPECIFARSA, ΚΛΩΣΤΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, JUMBOAEE, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΒΙΑΡ ΑΕ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ ΑΕ, CLEVER-NET, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ)

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Μπίρμπας- Δήμαρχος Αιγάλεω, ο Στέλιος Βασιλειάδης - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αιγάλεω, η Ειρήνη Καλαβρού - Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικών Απασχόλησης Διεύθυνση Απασχόλησης του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Μαρία Μουστάκη - Διευθύντρια ΣΔΕ Αχαρνών.

Η δράση υλοποιήθηκε με:

    Ημέρες Εργασίας για νέους (YouthFairs) 15-24 ετών, ανοικτές προς τους νέους έως 25 ετών αλλά και προς τις επιχειρήσεις, με στόχο να φέρουν σε επαφή τον νεανικό πληθυσμό με επιχειρήσεις και φορείς της αγοράς εργασίας.

    Εργαστήρια Ευαισθητοποίησης και Ενεργοποίησης για νέους 15-24 ετών με αντικείμενο την παροχή, στους συμμετέχοντες-ωφελούμενους, πρακτικών οδηγιών/τεχνικών για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη τους στη διαδικασία αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας.

    Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού

    Συμβουλευτική Τεχνικών Αναζήτηση Εργασίας

    Συμβουλευτική Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών

Η εκδήλωση περιείχε την ενημέρωση των νέων ηλικίας 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ) για το ρόλο του Ο.A.Ε.Δ. και για τα οφέλη που μπορούν να λάβουν μετά την εγγραφή τους στο μητρώο του Οργανισμού. Σκοπός ήταν η ενεργοποίησή τους και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, η επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους

Στο τέλος της εκδήλωσης συγκροτήματα χορού, μουσικής και χορωδίας  διασκέδασαν τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας εξήρε την πρωτοβουλία των φορέων που συμμετέχουν στη δράση και τη σημασία που έχει αυτή για τους νέους, για την απασχόλησή τους και το εργασιακό μέλλον τους. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, δήλωσε.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω είναι πολύ σημαντική γιατί το μέλλον της χώρας βρίσκεται στην ανάπτυξη και η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τους νέους ανθρώπους, από τους νέους επιχειρηματίες που μπορούν να δώσουν αυτό που χρειάζεται η οικονομία ώστε να μπούμε στη φάση της ανάκαμψης.

 

 

ERG01

 

ERG02

 

 

ERG03

 

ERG04

 

ERG05