Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών Αιγάλεω

 

 

pleistiriasmoi

 

 

ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/10 ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, η κατάσταση στην οποία  έχουν περιέλθει οι έλληνες είναι αποκλειστική ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ, που με τις συνειδητές πολιτικές τους οδήγησαν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία (καταργώντας το άρθρο 22 του Συντάγματος περί «δικαιώματος στην εργασία»), στην φτωχοποίηση και την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών, δημιουργώντας ένα ντόμινο τραγικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων που δεν έχει τέλος.

Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις έχουν προβεί και συνεχίζουν να προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενες υπέρογκες ανακεφαλαιοποιήσεις για τη σωτηρία των τραπεζών, με Δημόσιο κρατικό χρήμα. Το τίμημα, βέβαια, της σωτηρίας των τραπεζών κλήθηκαν να το πληρώσουν οι εργάτες, οι μικροεπαγγελματίες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Στη συνέχεια, η μνημονιακή καταστροφή των εισοδημάτων και η –επί δεκαετίες- τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών προκάλεσαν την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, που περιέχουν δεκάδες καταχρηστικούς όρους και δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα στους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες.

Η συνεχιζόμενη φορολεηλασία υπέρ των σκανδαλωδώς ευνοούμενων τραπεζών και των ιδιοκτητών τους καταστρέφει την εθνική οικονομία, οδηγεί σε κοινωνικές αδικίες και κατάρρευση του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Απόλυτη προστασίατης λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι και κανένα γενικότερα ακίνητο σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και απότοκράτος(εφορίες – οργανισμούς – ταμεία).Η στέγαση ειδικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.

-Γενναία επιδότηση ενοικίου,παραχώρηση παραχώρηση κενών κατοικιών δωρεάν σ εάνεργους  και φτωχούς, καθώς χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου.Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας(Ο.Ε.Κ.)στη βάση των λαϊκών αναγκών

ατάργηση  των φόρων πρώτης κατοικίας. Καταργηση φοροληστείας του λαού.

-Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων,χαμηλοσυνταξιούχων και  φτωχοποιημένων στρωμάτων.

-Γενναίο κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία τους με εργατικό– λαϊκό έλεγχο με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

-Η ενέργεια και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά που ανήκουν στο λαό. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου. Να επιστρέψουν στο δημόσιο αυτές οι υπηρεσίες, χωρίς αποζημίωση στους ντόπιους και ξένους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους.

ατάργησητουΕΝΦΙΑ.Να πληρώσειτοκεφάλαιογιατηνπεριουσίακαιτακέρδητου.

-Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα εισοδήματα. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών». Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.

-Κατάργηση του αντιλαϊκών διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο:

1) Την έμπρακτη και ενεργό συμμετοχή του στους συλλογικούς αγώνες των πολιτών για την αποτροπή των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

2)Τη διάθεση του δικηγόρου της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας για υποθέσεις αδύναμων συμπολιτών μας (ως προς την παροχή νομικών συμβούλων, τη διεκπεραίωση νομικών διαδικασιών συμπλήρωσης φακέλου, άσκησης ανακοπών κλπ), όταν και όπου αποδεδειγμένα  δεν δύνανται οικονομικά να πληρώσουν οι ίδιοι δικηγόρο για τις υποθέσεις τους.

Θεωρούμε ότι  αυτά αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου απέναντι στους πολίτες του. Η δίκαιη μαζική διεκδίκηση των δημοτών, πρέπει να βρει τον Δήμο συμπαραστάτη και αρωγό, όχι αντίπαλο. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει θέση και πρωτοβουλία για τον τρόπο διευθέτησης των οφειλών συνδημοτών μας προς το δήμο που οδηγούν σε πλειστηριασμούς, προστατεύοντας όσους το δικαιούνται και αποφεύγοντας τις κοινωνικές αδικίες.

Σας καλούμε να εισάγετε το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, λόγω της σπουδαιότητάς του και της συγκυρίας (εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών), ώστε να παρθεί απόφαση.

 

ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ