ΜΕ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ...

 

AXI 9041 resize

 

Μπορεί να βιώνουμε σιγά σιγά το αποκαλόκαιρο, όμως οι κίνδυνοι πυρκαγιάς δεν έχουν εκλείψει. Η όαση των 380 στρεμμάτων έκτασης του Μπαρουτάδικου, μπορεί να θεωρείται ως αυτονόητη γιατί την βλέπουμε, την έχουμε περπατήσει και την προσπερνάμε καθημερινά, όμως κάθε χρόνο σώζεται χάρη ενός μεθοδικού σχεδιασμού προάσπισής του, που εμπεριέχει εθελοντικές και άοκνες προσπάθειες.

 

Το Μπαρουτάδικο, που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό άλσος της Δυτικής Αθήνας, αντίστοιχο του Εθνικού Κήπου, του Πεδίου του Άρεως, ευτυχώς πέρασε αλώβητο και αυτό το καλοκαίρι. Δεν απειλήθηκε και δεν έγινε στόχος κανενός.

 

Άλλωστε, στην επισήμανση που είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Δημομελέτης, για το τι μέτρα θα λάβει η δημοτική αρχή για την αποτροπή φωτιάς εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας και την ύπαρξη ξερών χόρτων που είχαν εντοπιστεί στην αρχή του θέρους, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ν. Νικητάκης, είχε βρεθεί απόλυτα προετοιμασμένος και αποφασισμένος ρίξει στη μάχη της προάσπισης του εναπομείναντος πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας, ότι δυναμικό διέθετε.

 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, από την αρχή κιόλας του καλοκαιριού, απαντώντας στην επισήμανση του δημοτικού συμβούλου για το θέμα, είχε παραθέσει μια σειρά από δράσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί και αποδείχθηκαν εκ των πραγμάτων αποτελεσματικές...

 

Καταρχήν, όπως είχε πει ο ίδιος, είχε ξεκινήσει η εργολαβία με χρήματα της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας για τον καθαρισμό του Άλσους από τα ξερά σημεία.

 

Επιπλέον, είχε ενεργοποιηθεί η ομάδα εθελοντών, οι οποίοι κάθε μεσημέρι από τις 2 έως τις 11 το βράδυ με ειδικό όχημα έκαναν περιπολίες, ενώ όπως είπε ο ίδιος, για πρώτη φορά (αν και ο κ. Δημομελέτης επισήμανε ότι και επί θητείας του υπήρχε), μετά από επαφές με την υποδιεύθυνση της πυροσβεστικής, υπάρχει όχημα της πυροσβεστικής που περιφερόταν και βρισκόταν σε όλα τα σημεία του Άλσους.

 

Και δεν ήταν μόνο αυτά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, αφού σε 24ωρη επιφυλακή υπήρχαν καθημερινά εθελοντές εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι με βυτιοφόρα περιφρουρούσαν την κατάφυτη έκταση της πόλης μας.