ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

 

Ανώνυμο-1 αντίγραφο

 


Η παράλογη συνήθεια και συνάμα παράνομη πράξη του νεοέλληνα, που με τόση ευκολία διπλοπαρκάρει όπου βρει αδιαφορώντας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλεί, τουλάχιστον εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω, ίσως οδεύει στο τέρμα της.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Δημομελέτης, έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ερωτώντας την δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει για το εκτεταμένο αυτό και προβληματικό φαινόμενο, όπως και για τη νέα άτακτη πιάτσα ταξί που έχει στηθεί από τους επαγγελματίες οδηγούς στα «πόδια» του Δημαρχείου.

 

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο πρώην Αντιδήμαρχος, πρόσφατα κόντεψαν να πιαστεί στα χέρια οδηγός λεωφορείου με οδηγό ταξί, καθότι ο δεύτερος είχε παρκάρει παρανόμως παρεμποδίζοντας την διέλευση του λεωφορείου... «Οι 7 Δημοτικοί Αστυνομικοί που επανασύστησαν την υπηρεσία, θα κάνει κάτι γι' αυτό;», συμπλήρωσε προκαλώντας την απάντηση δύο Αντιδημάρχων αλλά και του Δημάρχου.

 

Δ. ΜΠΙΡΜΠΑΣ...: «ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΛΗΣΕΙΣ»

 

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, μιλώντας για την παράνομη στάθμευση σημείωσε ό,τι υπήρξε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε η Δημοτική Αστυνομία να κόβει κλήσεις, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πλέον οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα προβαίνουν αρχικά σε παρατηρήσεις στον οδηγό για την απομάκρυνση του οχήματος και εφόσον δεν εισακούονται θα βεβαιώνονται παραβάσεις. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από τον υποδιοικητή της Τροχαίας να έχει με δικές του δυνάμεις την εποπτεία τόσο στην πιάτσα με τα ταξί όσο και σε στρατηγικά σημεία της πόλης όπου πλήττονται και δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση των λεωφορείων.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ...

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχων την εποπτεία λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, Ν. Νικητάκης, επισήμανε ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει ενεργοποιηθεί και το κύριο μέλημά της είναι η ευταξία του Άλσους καθώς και ότι έχει σχέση με το διπλοπαρκάρισμα και το παρκάρισμα στις ράμπες για ΑμεΑ. Σε πρώτη φάση, επισταμένοι έλεγχοι θα γίνονται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης μας , όπως είναι στην... Αγ. Μαρίνης, Ζεφύρου, Κάλβου, Δημαρχείου, Ν. Πλαστήρα, Παπαναστασίου, Ι. Οδό και Θηβών.

 

Σε ότι αφορά το έντονο κυκλοφοριακό στον δρόμο της Αγ. Μαρίνης, που δημιουργήθηκε με την έλευση του Σταθμού του ΜΕΤΡΟ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Παπαδιάς, πρόσθεσε ότι ο Δήμος μας είναι σε επικοινωνία και με τον όμορφο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα στα όρια του εκεί Δήμου. Αν και υπάρχει απόφαση Δ.Σ για εκ περιτροπής στάθμευση στο σημείο, εντούτοις τα αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές του δρόμου... πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει εφαρμογή της απόφασης.

 

Ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει (εάν δεν έχει ήδη γίνει) συνάντηση των Δημάρχων Αιγάλεω-Αγ. Βαρβάρας με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Βαλσαμάκη, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση και να «υποχρεωθεί» η Τροχαία να έχει καθημερινή παρουσία στον εν λόγω δρόμο.