epsilon

 

«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΤΟΥ Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΕΨΙΛΟΝ»

Από τα δείγματα γραφής της, η τωρινή διοίκηση του Δήμου μας έδειξε τις προθέσεις της για την εφαρμογή του νόμου χωρίς εξαιρέσεις. Έτσι και στην περίπτωση του… «ο ρυπαίνων πληρώνει», εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την επιβολή προστίμου για παράνομη υπαίθρια διαφήμιση του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου διαφημίσεων που συνέταξε το αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου μας, διαπιστώθηκε ό,τι ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε», έχει τοποθετήσει αυθαίρετα και παράνομα 50 διαφημιστικά πανό χωρίς αναφορά διαφημιστή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού σε σημεία της Λ. Κηφισού, Π. Ράλλη, Λ. Αθηνών, Ιερά Οδό και Θηβών, χωρίς προηγούμενη άδεια Δημάρχου, όπως υπαγορεύεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από το άρθρο 5 του Ν. 2946/2001.

Κατόπιν τούτου, συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας, ενώ αποξήλωσαν όλα τα διαφημιστικά πανό, ο εν λόγω σταθμός σε διάστημα 10 ημερών, τοποθέτησε εκ νέου την υπαίθρια διαφήμιση.

Στους παραβάτες των διατάξεων του νόμου, υπάρχει επιβολή προστίμου από 1.467,35 ευρώ έως 29.347,03 ευρώ ανάλογα με τις περιστάσεις και την βαρύτητα της παράβασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρόταση του τμήματος εσόδων της οικονομικής διεύθυνσης του Δήμου, είναι να επιβληθεί το μέγιστο πρόστιμο… ύψους 29.347,03 ευρώ, με την αιτιολογία ό,τι αφενός θεωρείται ρύπος, αφετέρου παρά τις υποδείξεις της Υπηρεσίας για την καθαίρεση των πανό, ο σταθμός προχώρησε εκ νέου στην τοποθέτηση των παράνομων διαφημιστικών.