dei

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ «ΦΩΤΙΑ»... 700 ΕΥΡΩ ΣΕ 25 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙ !!!

Ούτε μία ούτε δύο… αλλά 10 οικογένειες στο Αιγάλεω, πήραν στα χέρια τους πέραν του δέοντος «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ για το τελευταίο 4μηνο, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και όταν μιλάμε για «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς, δεν εννοούμε για +100 ή 200 κιλοβατώρες (kW) διαφορά… αλλά για 4 φορές πάνω, που θα χρειαστεί να δώσουν έναν ολόκληρο μισθό για να εξοφλήσουν το ρεύμα!!! Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι όλο αυτό;;;

 

…ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ

Εκτός από το μεγάλο σοκ, οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν ψυχραιμία για να βγάλουν άκρη. Φυσικά, είναι δεκάδες τα νοικοκυριά σε ολόκληρο το Αιγάλεω, που θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη χάριν της ΔΕΗ, όμως οι 10 αυτές οικογένειες αποτελούν τελείως ξεχωριστές περιπτώσεις, που έχουν όμως μεταξύ τους και κοινά στοιχεία. Καταρχήν, διαμένουν όλοι κοντά στην ίδια γειτονιά (πέριξ της οδού Λακωνίας) και έχουν όλοι θερμοσυσσωρευτές. Δεν γνωρίζουμε τι μύθοι και ποιες αλήθειες μπορεί να συνοδεύουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, πάντως όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, εδώ μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις και να φανταστεί κανείς ότι έχουν και... νυχτερινό τιμολόγιο.

 

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ…

Σε διαμέρισμα όπου διαμένουν 4 οικογένειες, οι 3 που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές είχαν υπερβολική ένδειξη καταμέτρησης, που υπερέβαινε το φυσιολογικό συγκριτικά με προηγούμενους λογαριασμούς, ή ακόμα και με λογαριασμούς της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άνευ προηγουμένου κατακόρυφης αύξησης στις kW, αποτελεί η μοναδική ένοικος κατοικίας 30τμ., της οποίας το ρολόι κατέγραψε 2.524 kW(!!!), ενώ πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο είχε 535 kW.

Σε αντιδιαστολή με αυτή την περίπτωση, 6μελής οικογένεια που ζει σε σπίτι 193τ.μ, είχε περίπου 1.000 kW.

Άλλος ένοικος οικίας 25τμ, καλείται να πληρώσει 700 ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό, ενώ σε σπίτι 70τ.μ. το μπουγιουρντί ήρθε… 830 ευρώ!!!

Μάλιστα, όπως μας είπε ένοικος, το τιμολόγιό της είναι νυχτερινό (όπως αρκετοί από τις εν λόγω περιπτώσεις) ενώ έχει και κοινωνικό τιμολόγιο.

 

ΟΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ

Στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι, δύο από τους 10 συμπολίτες μας, που μίλησαν στην «Πόλη μας», ανέφεραν ό,τι οι ασφάλειες από τα ρολόγια της ΔΕΗ ήταν κομμένες… αυτό το διαπίστωσαν μετά την τελευταία καταμέτρηση, αλλά όπως λένε δεν έδωσαν σημασία αφού δεν ειδοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που είχαν πάει για να μετρήσουν. Μόνο όταν έλαβαν τους υπέρογκους λογαριασμούς, άρχισαν να υποψιάζονται τι μπορεί να είχε συμβεί… «Οι υπάλληλοι ίσως πήγαν να διορθώσουν κάτι στα ρολόγια με συνέπεια να σπάσουν τις ασφάλειες. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να είναι σπασμένες. Από την άλλη, εικάζουμε ό,τι μπορεί να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα της ΔΕΗ το οποίο τώρα δεν αναγνωρίζει», μας έλεγαν χαρακτηριστικά οι ένοικοι, υπογραμμίζοντας παράλληλα ό,τι η ΔΕΗ θα τους χρεώσει επιπλέον 50 ευρώ για να τοποθετήσει νέες ασφάλειες στα ρολόγια. Πέραν τούτου, όπως καταγγέλλουν οι καταναλωτές που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο, βάση του λογαριασμού σε κάποιες μέρες δεν εμφανίζεται η χρέωση στο νυχτερινό όπως θα έπρεπε, με συνέπεια να τους «μπαίνουν ψήλοι στ’ αυτιά» ό,τι η ΔΕΗ έκανε τις χρεώσεις στην ημερήσια κατανάλωση.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι μετέβησαν πρόσφατα στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Αιγάλεω, όπου εκεί ακόμα και οι υπάλληλοι με μια πρώτη ματιά διαπίστωσαν ό,τι υπήρχε υπέρ του δέοντος υψηλή κατανάλωση και εκ των πραγμάτων δυσκολεύτηκαν να ερμηνεύσουν τι μπορεί να είχε συμβεί. Οι ένοικοι παραπέμφθηκαν στο Περιστέρι, όπου σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η συμπεριφορά των υπαλλήλων εκεί ήταν εντελώς απαξιωτική και ούτε λίγο ούτε πολύ νίπτοντας τας χείρας τους, απλά απήντησαν… «τα καταναλώσατε»!!! Είναι όμως έτσι;;;

Ενήμερος για το εν λόγω θέμα είναι και ο Δήμος μας, που είναι η τελευταία ελπίδα των συμπολιτών μας για να ξεμπλέξουν από αυτή την παραζάλη, αλλά και για να βρουν το δίκιο τους.