ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.A(ΛΤΗ) ΖΗΤΑ ΤΟ Δ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ

 Στη βάση ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τα πλούσια στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, η διοίκηση του Αιγάλεω έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ΨΗΦΙΣΜΑ, με το οποίο ζητείται η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των Δ.Σ της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι οποίοι κατέθεσαν δικό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ 2 ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω ζητά την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙA, όπως ισχύει σήμερα, που αποτελεί ένα κοινωνικό άδικο και αντισυνταγματικό νόμο.

 Ο ΕΝΦΙΑ είναι το νέο χαράτσι που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κλπ.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007) και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την απόσυρσή του και την αντικατάσταση από ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί τον πλούτο και δεν θα “δημεύει” την μικρή και μεσαία περιουσία.

 

 

 

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω για τον ΕΝΦΙΑ

  Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την Κυβέρνηση:

 Την απόσυρση συνολικά του νόμου για τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ). Αυτός ο νόμος δεν παίρνει καμία απολύτως διόρθωση.

 

  1. Αφορολόγητη η πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτουν ανάγκες στέγασης και αναψυχής.

  2. Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη.

  3. Καμία φορολόγηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, γενναία αύξηση χρηματοδότησης στους δήμους.

  4. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς επίσης να καταργηθούν τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα και οι φοροαπαλλάγες που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία και το μεγάλο κεφάλαιο κατά 45%.

  5. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.

  6. Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμία διακοπή ρεύματος , νερού, σταθερού τηλεφώνου».