Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω

για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 του Δήμου Αιγάλεω
«Πράσινα» κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους –
«Μαύρη» ανάπτυξη για το λαό
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, για τα έργα, δηλαδή, που προβλέπονται να γίνουν στο Δήμο την επόμενη χρονιά, επιβεβαίωσε ότι τόσο η απερχόμενη διοίκηση Γκίκα, όσο και η επερχόμενη διοίκηση Σκλαβούνου είναι πλήρως στοιχισμένες με τη βασική κατεύθυνση του κεντρικού κράτους, που θεωρεί κόστος τις λαϊκές ανάγκες και επομένως δε χρηματοδοτεί κανένα έργο για την ικανοποίησή τους.
 
Αντιθέτως, με το τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε, συνεχίζεται η παράδοση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών του Δήμου, άμεσα και έμμεσα, σε κάθε λογής ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
 
‼Τι προβλέπει πιο συγκεκριμένα το Τεχνικό Πρόγραμμα:
 
 «Στη θεωρία» πρόγραμμα 60 εκατομμυρίων, που τελικά εγγράφεται μόνο το 5,7%!!!, αφού για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι θα προχωρήσουν μέσα στο έτος.
 
 Πάνω από το 70% των κονδυλίων προορίζονται κατευθείαν σε ιδιώτες – μεγαλοεργολάβους!
 
 Για αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση του δήμου το ποσοστό που αναλογεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι 0,18%!
 
 Το 2024 τα σεισμόπληκτα σχολεία στο Αιγάλεω θα βρίσκονται στον 5ο χρόνο στην ίδια κατάσταση. Και τι προβλέπεται; ΜΕΛΕΤΗ προσεισμικού ελέγχου!!! Ό,τι ακριβώς προβλεπόταν και στην αντίστοιχη συζήτηση στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα!
 
 Οι ίδιες οι μελέτες που ΘΑ (ένας θεός ξέρει πότε) γίνουν αφορούν πάνω από το 50% σε αναπλάσεις, οδικό δίκτυο, πράσινες μπίζνες και τον Ελαιώνα.
 
 Το 100% των έργων στην υπηρεσία πρασίνου παραδίδεται σε ιδιώτες με πεσκέσι, όπως προϋπολογίζεται, πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!
 
 Νέα έργα, συντήρηση ή αναβάθμιση αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα!
 
 Διάφορα «έργα» έρχονται και ξανά έρχονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, κοστολογημένα με ένα ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι και πάλι δε θα γίνουν!
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα αφού είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που έχει ανάγκη ο Αιγαλιώτικος λαός!!!