ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

 

 

Αποδεδειγμένα έμπειρος, δημιουργικός και δραστήριος στα αυτοδιοικητικά, ο συμπολίτης μας, Αιγαλιώτης, πρώην Δήμαρχος Κύθνου, κ. Μανώλης Φίλιππας, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» του πρώην Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Μπίρμπα.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

Ο κ. Μανώλης Φίλιππας (του Πατέστου) είναι έγγαμος με δυο παιδιά. Εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. και για είκοσι (20) χρόνια στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Δ.Ε.Η.

Διετέλεσε για δυο συνεχόμενες περιόδους Πρόεδρος Τ.Δ.Ε. (Τοπική Διοικούσα Επιτροπή) της ΕΤΕ ΔΕΗ στην Εκπαίδευση, όπως και μέλος της Εξελικτικής Επιτροπής της ΕΤΕ ΔΕΗ.

Από το 2002 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων και την δεύτερη τετραετία μέλος της ΕΝΑΕ.

Το 2010 εκλέχθηκε Δήμαρχος Κύθνου με ποσοστό 52,63% από την πρώτη Κυριακή της διαδικασίας, και σε αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια της επιτυχημένης θητείας του, έως το 2014, είχε μεταξύ άλλων να παρουσιάσει σπουδαία έργα υποδομών, όπως την αφαλάτωση (προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ), την κατασκευή Νηπιαγωγείου στην Χώρα – έργο ύψους 550 χιλιάδων ευρώ – τον ΧΑΔΑ, και άλλα υποέργα, που έβαλαν ουσιώδη θεμέλια και έδωσαν στο νησί πνοή.

Πάντα με ξεκάθαρο λόγο και άνθρωπος με αρχές, όπως και με ανοιχτούς πολτικούς ορίζοντες, ο Μανώλης Φίλιππας, έχοντας δώσει πραγματικό αγώνα μια ολόκληρη 12ετία στις Κυκλάδες, το 2014 επέστρεψε μόνιμα εντός Αττικής, παρακολουθώντας πλέον από κοντά και ενεργά τα δρώμενα στην πόλη μας.

Συνδέοντας την καταγωγή του, αλλά και το ενδιαφέρον του για την πόλη μας, ο Μανώλης Φίλιππας τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, ενώ το 2015 ήταν μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ακόμη, ότι διετέλεσε σύμβουλος του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, όπως επίσης Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Δρυοπίδας Κύθνου.