ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ

ΚΑΙ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΑΧΑΜΗΣ

 

 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω με τον συνδυασμό «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» του Δημήτρη Μπίρμπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ο Καθηγητής, Μαθηματικός, κ. Ευάγγελος Σιαχάμης.

Σε σχετική ανάρτηση του ανέφερε:

«Ξεκινάμε μαζί ένα όμορφο ταξίδι.

Μια συλλογική προσπάθεια να αλλάξουμε την πόλη του Αιγάλεω, να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, ξεχωριστές διαδρομές, βρεθήκαμε, συζητήσαμε διεξοδικά στη δημοτική παράταξη  "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ", που έχει συνεχή και ενεργή παρουσία στα κοινά της πόλης του Αιγάλεω.

Με συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια τα στελέχη, αλλά κυρίως τα απλά μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξης, μπορέσαμε να επεξεργαστούμε και να προτείνουμε ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό σχέδιο για τον Δήμο Αιγάλεω.

Σε μια πόλη κουρασμένη, από μια διοίκηση που στάθηκε ανεπαρκής να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, διαμορφώσαμε ένα σχέδιο που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο, υπερασπίζεται την ιστορική μνήμη και την τοπική ιστορία, μάχεται για τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, αναγνωρίζει την σημασία του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Συνεπείς στις δημοκρατικές αρχές μας, με πίστη στις δυνάμεις μας, ασχοληθήκαμε με συνέπεια, τόσο με τα μικρά, όσο και με τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, διεκδικώντας μια νέα προοπτική για το Αιγάλεω και τους ανθρώπους του.

Μιλήσαμε για την ανάγκη διεύρυνσης του δημόσιου χώρου και την προστασία του πράσινου.

Αγωνιστήκαμε να σταματήσουμε την μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις φορέων και συλλογικοτήτων.

Μιλήσαμε για την ανάγκη οικοδόμησης μιας πόλης σύγχρονης, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Μια πόλη με ταυτότητα, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα μπορεί να προσελκύει επισκέπτες και να δώσει πνοή στην τοπική οικονομία.

Η “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ” παγιώθηκε ως μία συνεπής δύναμη που πάντοτε ήταν σε θέση να επεξεργαστεί θέματα, να αναδείξει προβλήματα, να πετύχει την επίλυσή τους, προτείνοντας λύσεις.

Ως σήμερα, η “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ” υπήρξε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο Αιγάλεω, με μπροστάρηδες μια άξια δημοτική ομάδα των δημοτικών της συμβούλων, αλλά και εκατοντάδες δραστήριους και ενεργούς πολίτες που υποστήριξαν με σθένος αυτή την προσπάθεια.

Η “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ” παραμένει συνεπής στις αρχές της, συνεχίζοντας την προσπάθεια οικοδόμησης μιας πραγματικά εναλλακτικής πρότασης για την πόλη του Αιγάλεω, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ώστε να βρεθεί σε θέση διοίκησης του Δήμου για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της.

Για να γίνει αυτό εφικτό, η  δημοτική παράταξη "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ" αποφάσισε να οικοδομήσει ένα ευρύ, δημοκρατικό μέτωπο δυνάμεων, ικανό να καταστεί πλειοψηφικό και ικανό να φέρει την νίκη για το λαό του Αιγάλεω, ανατρέποντας την μέχρι σήμερα παγιωμένη στασιμότητα.

Στο κάλεσμά μας, δεκάδες ενεργοί πολίτες έχουν ήδη ανταποκριθεί.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές διαδρομές του καθενός, κοινή συνισταμένη είναι η αγάπη τους για τη πόλη του Αιγάλεω και η διάθεσή τους να συμβάλλουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Και είναι βέβαιο πως το μέτωπο αυτό δυνάμεων θα ήταν ακόμη πιο ευρύ και δυνατό, αν στις συνεχείς προσπάθειες της παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ για την οικοδόμηση συνεργασιών, δεν υπήρχαν δυνάμεις που αντιμετώπιζαν αυτή την προοπτική κοντόφθαλμα και με ωφελιμισμό.

Επικεφαλής της μεγάλης προσπάθειας που συντελείται και υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ" είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, πρώην Δήμαρχος, ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, ένας άνθρωπος ικανός να εμπνεύσει, να συνθέσει απόψεις, να δώσει προοπτική για ένα νικηφόρο αγώνα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά κυρίως - αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες - να ασκήσει μια συνετή ανθρωποκεντρική διοίκηση προς όφελος των πολλών.

Τούτων δοθέντων, ένας σημαντικός κύκλος ανοίγει για μένα προσωπικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, αποφάσισα με ενθουσιασμό και χαρά να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ να συμμετέχω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ".

Είμαι εκπαιδευτικός και διδάσκω για πάρα πολλά χρόνια, συναπτά και αδιάλειπτα, Μαθηματικά στο 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.

Συμμετέχω σε όλους τους κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και δημοτικούς αγώνες.

Παράλληλα είμαι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής που περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα.

Οι άνθρωποι της παράταξης  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ, οι πολίτες του Αιγάλεω γνωρίζουν καλά ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα τους, παλεύοντας για τις γειτονιές μας από κάθε ρόλο και με κάθε κόστος.

Σταθερά και με συνέπεια, όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Σας καλώ όλες και όλους να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».