Η Τ.Ο. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ SOS

ARXSOS

 

 

H Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησε μία σπουδαία και ουσιαστική φιλανθρωπική δράση, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τον ΜΚΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ S.O.S». Η ημερομηνία περαίωσης της δράσης είναι η Κυριακή 09.01.2022.

«Καλούμε όποιον συμπολίτη μας θέλει να συνεισφέρει στη Φιλανθρωπική Δράση, να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της διαδικασίας κ. Καλαντζή Γεώργιο (τηλ. επικοινωνίας 6987 162078)», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αγίας Βαρβάρας, και συμπληρώνεται: «Κάθε υποστηριχτής θα παραλάβει απόδειξη από τον Σύλλογο «Κέντρο Αυτισμού S.O.S» για την προσωπική χορηγία του».

 

 

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ SOS

 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών «S.O.S.» (http://kentrosos.gr, https://www.facebook.com/Kentroautismousos/ ) δημιούργησε το 1978 Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή, νοητική υστέρηση. Έχει αναγνωριστεί ειδικά ως φιλανθρωπικός Σύλλογος, που παρέχει οργανωμένη περίθαλψη (ΦΕΚ 1078/Β/1996), και έχει ειδική πιστοποίηση ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Μονάδα (ΦΕΚ 3905/Β/ 25.10.2019).

Στον Φορέα λειτουργούν παράλληλα τέσσερις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία ανοιχτού τύπου, που φιλοξενούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, επί 24ώρου βάσεως, συνολικά είκοσι (20) άτομα με αυτισμό και βαριά νοητική υστέρηση, τα οποία είναι κατά κανόνα πολύ εξαρτημένα από τις βασικές τους ανάγκες και με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας με άδεια λειτουργίας για σαράντα τέσσερα (44) άτομα, επίσης με αυτισμό και βαριά νοητική υστέρηση.

Στο Κέντρο Διημέρευσης διεξάγεται καθημερινά μέχρι το μεσημέρι πρόγραμμα ειδικής αγωγής και θεραπείας, στο οποίο εντάσσονται και άτομα από τις Στέγες, ενώ τις απογευματινές ώρες οι φιλοξενούμενοι στις Στέγες παρακολουθούν επιπλέον πρόγραμμα σχετικό με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίησή τους, την αυτοεξυπηρέτησή τους κλπ.

Βασικό μέλημα που διαπνέει τη λειτουργία του Φορέα είναι η επίτευξη ενός ικανοποιητικού βαθμού λειτουργικότητας των ατόμων στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής τους, ο ομαλός συγχρωτισμός τους με τα άλλα άτομα, η κατά το δυνατόν αυτοεξυπηρέτηση τους, καθώς και η αποϊδρυματοποίηση των εξυπηρετούμενων στις Στέγες, μέσω δραστηριοτήτων εκτός του Κέντρου, συμμετοχής τους σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα και συχνών επισκέψεών τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Αυτιστικών και με Νοητική Στέρηση Παιδιών "SOS"

Κέντρο Αυτισμού "SOS"

 

Μπουκαμβίλιας 4, Αχαρναί, 13672

 

Τηλ.: 210 6520782 / Fax: 210 2435689

 

Web: www.kentrosos.gr

 

Facebook: www.facebook.com/Kentroautismousos

 

 

AKMONSA