ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΪΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

PAITERARX

 

 

Για την συμπλήρωση μισού αιώνα από το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά, που διεξήχθη το 1971 στο Λονδίνο, αλλά και με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και ο «Φάρος του Κόσμου», διοργανώνουν την Διεθνή Επετειακή Συνδιάσκεψη Ρομά.

Η Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χωρίζεται σε τρία διήμερα μέρη που θα διεξαχθούν στις 8-9 Απριλίου, στις 20-21 Ιουνίου και στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αυτό το εναρκτήριο πρώτο μέρος (8 και 9 Απριλίου 2021), μεταξύ των επισήμων καλεσμένων και ομιλητών, θα είναι ο συμπολίτης μας, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών, κ. Κώστας Παϊτέρης (κεντρική φώτο).

Όπως σημειώνεται, στο πρώτο διήμερο της Διεθνής Επετειακής Συνδιάσκεψης (8-9 Απριλίου) θα μιλήσουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου (εκτός της Ελληνικής Λύσης), η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν επιστημονικοί και πολιτικοί φορείς, νομικοί, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι από τον χώρο της υγείας, όπως και μέλη της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ.

Η Διεθνής αυτή Συνδιάσκεψη, που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, γίνεται επίσης σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «ΕΕΔΑ», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Διεθνή Συμμαχία για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος – IHRA και το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο συμπολίτης μας, τ. Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Κώστας Παϊτέρης, μετέχει σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην αυριανή διαδικασία (9 Απριλίου 2021) της 2ης μέρας, όπου θέμα συζήτησης στην ομάδα εργασίας, θα είναι: «Από την παραδοσιακή ιατρική στην εποχή του Covid-19. Ισότιμη και ουσιαστική πρόσβαση στις δομές υγείας».

Όπως αναφέρει το σχετικό πρόγραμμα της συνδιάσκεψης, στο στρογγυλό τραπέζι, που μετέχει ο κ. Παϊτέρης, ομιλητές θα είναι:

1) κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, 2) κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, 3) κ. Brisilda Taco, Διευθύντρια της ΜΚΟ Rromano Kham, Αλβανία, 4) κ. Stephane Laederich, Πρόεδρος του Ιδρύματος Rroma (Rromani Fundacija), Ελβετία, 5) κ. Κων/νος Παϊτέρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους, 6) κ. Αφροδίτη Ρέτζιου, Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

 

 

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΪΤΕΡΗΣ

 

 

Ο κάτοικος Αγίας Βαρβάρας κ. Κώστας Παϊτέρης είναι κατ’ αρχήν επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη Ρομά, συνεργάτης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του Κ.Ε.Μ.Ε.Α.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας από το 2002-2013, Αντιδήμαρχος, υπηρεσιακός Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας (Πρώτος Ρομά - Τσιγγάνος, στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που κατέλαβε τέτοιο αξίωμα), Αντιπρόεδρος Νομικών Προσώπων, Εκπρόσωπος Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο, Μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής 2003-2006.

Επίσης, διετέλεσε συνεργάτης Περιφερειών και Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ακόμη, Ερευνητής σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Μελέτες. Εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρία.

 

 

PERIKLISMAK