ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ:

 

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

 

 

 

fragou pasxa

 

Aγαπητοί φίλοι

Σε λίγες ημέρες, θα εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Είναι ένα Πάσχα, διαφορετικό από άλλες χρονιές. Αυτό όμως δε μειώνει την αξία του. Δεν παύει να είναι το Πάσχα των Ελλήνων, το Πάσχα της αγάπης και της συγχώρεσης.

Η υγειονομική βόμβα που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη και έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο για να ξαναδούμε τον εαυτό μας, από μία άλλη σκοπιά. Και να καταλάβουμε πλέον ότι ο άνθρωπος, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όσο δυνατός και αν αισθάνεται, στην πραγματικότητα είναι αδύναμο ον.

Κλεισμένοι στα σπίτια μας, μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένειά μας, ας αδράξουμε τη χρυσή ευκαιρία να απολαύσουμε τα δώρα που έχουμε στη ζωή μας και δεν τα είχαμε εκτιμήσει. Υγεία και οικογένεια.

Ταυτόχρονα, να σκεφθούμε και να προσευχηθούμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για τη δική μας ασφάλεια και ζωή, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το ένστολο προσωπικό. Αυτούς που δίνουν καθημερινό αγώνα στα Νοσοκομεία, στα σύνορα της πατρίδος μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Να προσευχηθούμε, η λαίλαπα αυτή να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και να περάσει ανεπιστρεπτί. Να προσευχηθούμε γι' αυτούς που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.

Πάσχα ψυχών και συνειδήσεων μπορούμε να έχουμε κάθε μέρα. Αρκεί να το επιθυμούμε.

Θα ξαναβρεθούμε με τους φίλους, τους συγγενείς...

Θα χαρούμε τις αξίες της ζωής. Γιατί μετά από κάθε δύση, έρχεται η ανατολή. Η Ανάσταση δεν θα αργήσει, αρκεί να την πιστεύουμε.

Αυτές τις ημέρες της δοκιμασίας, το μίσος, η έπαρση, η αλαζονεία, η συκοφαντία, το ψέμα και όλα αυτά που τραυματίζουν τις ανθρώπινες σκέψεις ας τεθούν στο περιθώριο.

Με αυτές τις σκέψεις, εγώ και η οικογένειά μου ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, καλή και χαρούμενη Ανάσταση. Υγεία και οικογενειακή ευτυχία, γιατί η ευτυχία είναι μέσα μας. Είναι σαν το χρυσάφι. Για να την εκτιμήσουμε, πρέπει να σταθούμε ένα λεπτό και να σκεφθούμε πόσα αγαθά έχουμε στη ζωή μας, τα οποία απολαμβάνουμε καθημερινά.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΜ. ΦΡΑΓΚΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ' ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ