ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

 

 

 

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

 

SANTAN

 

 

 

 

Το πρωϊ της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020 το ΕΚΑΒ μετέφερε τους πρώτους ασθενείς στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (πρώην Λοιμωδών) στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας, που επαναλειτούργησε αποκλειστικά για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτοι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, είναι 2 γυναίκες, κοντά στα 47 έτη, που βρίσκονται στην 5η - 6η ημέρα ίαση τους, χωρίς συμπτώματα και πυρετό σήμερα το απόγευμα Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020, και θα παραμείνουν σε αυτό το ιατρικό πρόγραμμα για λίγες ακόμη μέρες (7 με 10), προκειμένου να ολοκληρωθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, όπου δεν πρέπει να παρουσιαστούν άλλα συμπτώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα μεταφορά ασθενών θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερο άρθρο μας, οι περιπτώσεις δεν αφορούν βαριά περιστατικά.

 

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση του ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (στο οποίο ανήκει διοικητικά το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας), κ. Τάσος Μύτογλου, δημοσίευεσε πριν από λίγο, το μήνυμα του για την ιατρική ομάδα του covid – 19, που θα δώσει την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, στο νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ». Η σχετική κεντρική φωτογραφία, που σας παραθέτουμε, είναι η μάχιμη ιατρική ομάδα του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», ενώ στο μήνυμα του ο κ. Τάσος Μύτογλου, επισημαίνει: «Με την ομάδα covid-19 της Αγίας Βαρβάρας που τέθηκε σε επαναλειτουργία κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας μετά από 7 χρόνια, επί δική μας διοίκησης, αφού το νοσοκομείο υπάγεται διοικητικά στο μητροπολιτικό νοσοκομείο της Νίκαιας! Η επαναλειτουργία του νοσοκομείου ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που έγινε από τον Υπουργό μας κ. Κικίλια, τον Υφυπουργό μας κ. Κοντοζαμάνη, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ρόϊλο, τους Υποδιοικητές κα Δίπλα και κ. Αλεβίζο, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Αγία Βαρβάρα κα Φωτεινή Βρύνα και τη δίκη μου, όντας εκπρόσωπος της διοίκησης και των 2 νοσοκομείων. Μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων καταφέραμε το νοσοκομείο να επαναλειτουργήσει, να στελεχωθεί με προσωπικό, υλικό και εξοπλισμό και να δέχεται περιστατικά κορωνοϊού με απόλυτη ασφάλεια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας!

Υ.Γ: Τα μέτρα προφύλαξης όπως μάσκα, στολή βγήκαν για κάποια δευτερόλεπτα για την φωτογραφία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης».

(Ο κ. Μύτογλου στην μέση της κεντρικής φώτο, με το σκούρο πουλόβερ).

 

 

monot