O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

tsokas arx

 

 

 


  Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκας, επισκέφθηκε σήμερα 20 Οκτωβρίου 2015 το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, παρουσία και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σχοινά.
 Στη συνάντηση, η οποία έγινε  στο πλαίσιο της διερεύνησης του έργου που επιτελέστηκε τον πρώτο χρόνο της  νέας Περιφερειακής Αρχής και της αποτελεσματικότητας των στόχων που ετέθησαν με στόχο την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της περιοχής, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της , συζητήθηκαν αρχικά τα έργα υποδομής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, στην υλοποίηση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι ασφαλτοστρώσεις των οδών, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναμόρφωση των συγκοινωνιακών γραμμών,  η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή Ριμινίτικα.
Επισήμανε ωστόσο την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών για την αποκατάσταση της γέφυρας Στ. Σαράφη, έργο που αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο.
Συζητήθηκε επίσης η υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας(πρώην Λοιμωδών) και με ποιους τρόπους αυτή μπορεί να βελτιωθεί. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας όσο και ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και δεσμεύτηκαν γι’αυτό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή  και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η ειλικρινής συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με στόχο την διευθέτηση όσο το δυνατό περισσότερων ζητημάτων.

 

tsokas 02


Στη συνέχεια ετέθησαν θέματα κοινωνικής πολιτικής , όπως τα προγράμματα επισιτισμού ευπαθών ομάδων του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Λεωτσάκου  και της Δ/ντριας της Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας  κ. Θωμά.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο πρόεδρος των Ρομά κ. Λαζαρόπουλος  ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τσιγγάνοι της περιοχής και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας για την επίλυσή τους.

 

tsokas 01