Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

ΝΕΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΣΥΔΑΠ

 

Παρά τα 45 του χρόνια (γεννημένος το 1979), έχει αποκτήσει, με πολυετή, παραγωγική, διαδρομή, πλέον, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - πέρα από τις ικανότητες - τεράστια εμπειρία, ο Ανδρέας Λεωτσάκος, ο οποίος από την 1η Μαρτίου 2024, είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά).

Σε αυτή την διαδρομή από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης και διοίκησης ως Αντιδήμαρχος, αλλά και την προηγούμενη τετραετία (2019-2023), ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας, ο Ανδρέας Λεωτσάκος, ένας εκπρόσωπος αυτής της “νέας γενιάς” αυτοδιοικητικών, έρχεται να συμβάλλει με όλα τα εχέγγυα στη πολυεπίπεδη, δημιουργική και καινοτόμα παρουσία του ΠΕΣΥΔΑΠ, που επί Προεδρίας του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, εδώ και πολλά χρόνια, προτάσσει και αγωνίζεται για την αναβάθμιση της ποιότητας του πολίτη σχετικά με το περιβάλλον.

Ο Ανδρέας Λεωτσάκος, που προέρχεται και ανήκει ιδεολογικά στη ΝΔ, και κατά βάθος ίσως εκφράζει και την “ισορροπία” των 22 Μελών – Δήμων του ΠΕΣΥΔΑΠ, όπου η πλειοψηφία των Δημάρχων πρόσκειται προς την ευρύτερη κεντροδεξιά, όλα αυτά τα χρόνια, ως αυτοδιοικητικός, έχει αποδείξει ότι σκέπτεται, δρα, συνθέτει και πράττει, με ανοιχτούς ορίζοντες, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Και θα συνεχίσει να το κάνει από το νέο του μετερίζι.

 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1979 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Απόφοιτος μετ’ επαίνου από το Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα “Business and Technology” του Πανεπιστημίου Coventry της Αγγλίας και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος “MSc Engineering Business Management”.

Έχει εργασθεί ως ειδικός σύμβουλος ΟΤΑ και Διαδημοτικής Εταιρείας σε θέματα οικονομικά και χρηματοοικονομικά, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας από το 2007 έως το 2019. Αντιδήμαρχος επί σειρά ετών στους τομείς Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Δημοτικής Αστυνομίας, Κοινωνικής Πολιτικής. Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, τακτικό μέλος στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Εκτελεστική Επιτροπή). Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου.

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά» (ΠΕΣΥΔΑΠ) και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του «Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας» (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας από το 2019 έως το 2023.