Να πάρει πίσω ο Δήμαρχος

 

την αυθαίρετη και αυταρχική απόλυση


εργαζόμενου στο κοινωνικό φροντιστήριο

  

 

 

 

 


Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας αποτελεί την πραγματική λαϊκή και μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης.


Με αυτή την αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας για την εκλογή προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Γενάρη 2024, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έμειναν μόνο στις ευχές για καλή χρονιά, όπως προφανώς ήθελε η Δημοτική Αρχή του κ. Μίχου, αλλά κατήγγειλαν την απόφαση Δημάρχου να απολύσει εργαζόμενο
Παιδαγωγό από το Κέντρο Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, Κεντρική Δομή και Παράρτημα ΡΟΜΑ (κοινωνικό φροντιστήριο).


Στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απόλυση εργαζόμενου, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας όρθιος και ωρυόμενος απάντησε «καλά κάνω…», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αλαζονεία που τον διακατέχει αλλά πρωτίστως συνεχίζει την εχθρική του στάση απέναντι στους εργαζόμενους.

Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Μίχος να χαρακτηρίσει όποιον υπερασπίζεται τους εργαζόμενους ως «τυφλό υπερασπιστή ψευδών … αντιλήψεων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Προφανώς για τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας το δικαίωμα στην εργασία είναι …ψευδής αντίληψη!


Το θέμα της λήψης απόφασης ανανέωσης ή μη της σύμβασης του εργαζόμενου η Δημοτική Αρχή το είχε ενταγμένο στην ημερήσια διάταξη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του έτους του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις δύο φορές η ίδια η Δημοτική Αρχή το απέσυρε! Γιατί;


Χωρίς καμία συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Δεκέμβρη 2023, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, κοινοποιείται η αυθαίρετη απόφαση του Δημάρχου της απόλυσης του εργαζόμενου, με την αντιδραστική και προσχηματική αιτιολόγηση ότι πρόκειται για εργαζόμενο που «ΔΕΝ τα κάνει όλα και συμφέρει», που δεν ακολουθεί το ωράριο «λάστιχο» της εργοδοσίας και που τελικά «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» που όμως καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο της εργασίας του που είναι το παιδαγωγικό έργο και η ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών.


Καμία έκπληξη δεν αποτελεί για εμάς η «σιγή ασυρμάτου» των άλλων παρατάξεων που με τη σιωπή τους στο δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκαν την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό του Δημάρχου.

Όπως επίσης και καμία έκπληξη δεν αποτελεί για εμάς το βάπτισμα της απόλυσης σε απομάκρυνση ή παύση εργασίας ή όπως αλλιώς μπορεί να την βαφτίσει ο καθένας, καθώς και το άλλοθι στον δήμαρχο ότι δεν ήταν ο χρόνος και ο τόπος για να απαντήσει στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης , όπως επιχειρεί με το δελτίο τύπου της η παράταξη «Μαζί με τους πολίτες». Πηγάζει στην από κοινού με την Δημοτική Αρχή στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και συναινούν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζουν οι «εκλεκτοί» τους στην τοπική διοίκηση. Θέλουν εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, ολιγόμηνους, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα.


Η Λαϊκή Συσπείρωση, κάνοντας πράξη όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά, στηρίζουμε τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.


Οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν με τον αγώνα τους στις απολύσεις και στο σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης. Να οργανώσουν την δική τους αντεπίθεση διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για όλους και σε αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μαζί με τους εργαζόμενους και στηρίζει τον αγώνα τους.


Καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας να ανακαλέσει την αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση απόλυσης του εργαζόμενου Παιδαγωγού και να ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση εργασίας του.

Αγία Βαρβάρα 4/1/2024