Τζένη Τζεφεράκου:

Να τελειώνουμε με τα … διαλείμματα

 

 

 

 

 

       Σε λίγες ημέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε ποια Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή θέλουμε.

Προσπαθούν να μας πείσουν για ανεξάρτητες δήθεν παρατάξεις με πολυτελή, πολυσέλιδα προγράμματα για την πόλη μας, που δεν αγγίζουν τις πραγματικές μας ανάγκες.

Ο εμπαιγμός με τη νοημοσύνη μας συνεχίζεται.

       Οι παρατάξεις με τα μεγαλεπήβολα έργα εντυπωσιασμού είναι αυτές που κινούνται από δεσμεύσεις, υποχρεώσεις και σκοπιμότητες, που εκφράζουν στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που μας έφεραν ως εδώ.

       Αρκεί να ελέγξουμε τα ψηφοδέλτιά τους, για να διαπιστώσουμε τη διαδρομή, τις θέσεις ή την ανυπαρξία τους τις προηγούμενες 4ετίες στα Δημοτικά συμβούλια.

Είναι τα «καλά παιδιά» του συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης, που νερώνουν το κρασί τους και γίνονται ο φραγμός στις λαϊκές διεκδικήσεις.

       Σε αυτούς θέλουμε να αφήσουμε την τύχη της πόλης μας; Αυτοί θα μας υπερασπιστούν, όταν θα μας κόβουν το ρεύμα ή όταν θα μας παίρνουν τα σπίτια;

       Αλήθεια, πότε μπήκε μπροστά η Δημοτική Αρχή για τις πραγματικές μας ανάγκες, ‘όπως έκανε πάντα ο αείμνηστος Δήμαρχος Μήτρος Σουλιμιώτης, που δεν λογάριαζε τα δήθεν θεσμικά πλαίσια «περί αρμοδιοτήτων και άλλων δαιμονίων», τότε που ο κάθε πολίτης ένοιωθε τον Δήμο «σπίτι» του;

Ποιος χώρος θα είχε κερδηθεί αν ο Μήτρος έβρισκε ως δικαιολογία τις «αρμοδιότητες» που έχουν οι Δήμοι; Πέτυχε όλες τις βασικές και μεγάλες υποδομές με συνεχείς αγώνες, με Δικαστήρια, ακόμη και με φυλακίσεις, για να έλθουν οι μετέπειτα Δήμαρχοι να στηριχτούν σε αυτές και να οικειοποιούνται σήμερα τα έργα αυτά, για να γράψουν ή μάλλον να παραχαράξουν την ιστορία της πόλης μας, όπως αυτοί θέλουν.

       Θα κατέθετε ποτέ έφεση ο Μήτρος, όπως έκανε ο τωρινός Δήμαρχος, ενάντια των συμβασιούχων του Δήμου για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου; Αντίθετα. Θα ξεσήκωνε τους πάντες, θα κατέβαινε μαζί τους στα πεζοδρόμια για να μη γίνουν εφέσεις από κανένα Δήμαρχο ενάντια στους ανθρώπους που αγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί.

       Η πληθυσμιακή σύνθεση της πόλης μας είναι άνθρωποι του μόχθου, της ανεργίας και της φτώχειας, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν με τους μισθούς πείνας, εάν και εφ’ όσον υπάρχουν κι αυτοί.

Οι ωραίες πλατείες, τα πάρκα και οι υγιείς πόλεις που μας τάζουν, για να γεμίσουν, προϋποθέτουν ανθρώπους με διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο και όχι 13ωρη εργασία χωρίς δικαιώματα που θέλει να επιβάλλει το τερατούργημα «Γεωργιάδη», αυτό, που εκτός των άλλων, διαλύει και τις οικογένειες, αφού οι γονείς θα είναι «αόρατοι» για τα παιδιά τους.

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η αφετηρία μιας αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, που θέλει ζωντανές γειτονιές. Από εδώ θα έπρεπε να ξεκινήσει.

       Η μάστιγα των ναρκωτικών εξακολουθεί να κατακαίει τον ανθό της συνοικίας μας, τα αδιέξοδα της νεολαίας μεγαλώνουν συνεχώς, όλες οι  παροχές για δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση, για πρόσβαση στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Υγεία πληρώνονται και αυτοί μας τάζουν ηλεκτρικά ποδήλατα και «OPEN Mall».

       Έχουν συνειδητοποιήσει, αλήθεια, σε ποιους απευθύνονται;

Ή μήπως δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι το Δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει σε αυτούς που εξαντλούν τη δύναμή τους στους συμψηφισμούς και τις διευθετήσεις, που φοβούνται τις ρήξεις και τιμωρούν την αντίθετη άποψη, που θεωρούν τη συναίνεση προϋπόθεση του διαλόγου;  Μας αφήνει αδιάφορους ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

       Θέλουμε, λοιπόν, για Δημοτική Αρχή τους ταρταρίνους του μέλλοντός μας, που χτίζουν τείχη γύρω μας για να μας κρατούν εγκλωβισμένους και να μην αντιδρά κανείς;

       Φτάνει πια! Μπουχτίσαμε από τους διδάκτορες marketing, από τους κουστουμαρισμένους αεριτζήδες που μας παρουσιάζουν μια άλλη Αγία Βαρβάρα, που συνθέτουν τον σημερινό βιότοπο μιας τοπικής κοινωνίας που υποφέρει και δεν μπορεί να επιβιώσει.

       Κουραστήκαμε από τον δημαγωγικό λαϊκισμό χωρίς άποψη για τις ιδιαιτερότητες της πόλης μας – πλην από κάποιες φούσκες – χωρίς ουσία, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα της ανοχής μας για να αφήσουμε την τύχη της Αγίας Βαρβάρας στα χέρια αυτών, που τους αρκεί που διαφεντεύουν την καρέκλα τους, που γίνονται «αρσακειάδες» όταν πρέπει να πάρουν θέση απέναντι στον εξανδραποδισμό που όλοι ζούμε στο πετσί μας.

       Ας κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτή  η κοροϊδία!

       Θέλουμε Δημοτική Αρχή σύμμαχο και όχι εχθρό της τοπικής μας κοινωνίας.

       Θέλουμε Δήμαρχο σαν τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, τον Βασίλη Γκιτάκο που είναι ψημένος στους συνεχείς συνδικαλιστικούς αγώνες με τους εργαζόμενους, που όποια πέτρα να σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω, που μπαίνει μπροστά για να εμποδίζει τις κατασχέσεις των σπιτιών και τη διακοπή ρεύματος στις οικογένειες που ασφυκτιούν για να επιζήσουν.

       Γνώστης των πραγματικών προβλημάτων της συνοικίας μας με ανοιχτό μυαλό, βαθειά συνειδητοποιημένος με τις αξίες και αρχές της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, δεν φορά τη μάσκα του ανεξάρτητου, δεν κρύβει ότι το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στηρίζεται από το ΚΚΕ και από συμπολίτες μας που μας έχουν αποδείξει στην πράξη πως η λογική του «τίποτα δεν γίνεται» είναι λανθασμένη.

       Δεν τάζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», αλλά ΑΓΩΝΕΣ για να κερδίσουμε όλοι μαζί την ίδια μας τη ζωή σε μια ανθρώπινη Αγία Βαρβάρα.

       Είναι η ώρα να βαδίσουμε ξανά στον δρόμο που χάραξε ο πετυχημένος αείμνηστος Δήμαρχος Μήτρος Σουλιμιώτης, έχουμε συγκεντρωμένη πείρα πλέον για να τελειώνουμε με τα … διαλείμματα και να «πάμε αλλιώς» στις κάλπες για να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, πεισμένοι πως υπάρχει Ελπίδα!

 

Τζένη Τζεφεράκου