Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

 

ypogoiopoihsh

 

 

Δήλωση Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου :
Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ είναι πολύχρονο αίτημα και απαίτηση των κατοίκων της περιοχής μας. Η αιτία που δεν προχωρούσε το έργο ήταν η αδυναμία κατασκευής του Κέντρου Υψηλής Τάσης στο Ρουφ λόγω πολύπλοκων πολεοδομικών δυσχερειών. Ο Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντησή μας, που έγινε στο Μαξίμου φέτος τον Μάρτιο υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση για την παράκαμψη των πολεοδομικών εμποδίων. Με την παρακάτω ρύθμιση ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ και απομένει, μετά την ψήφιση της διάταξης, η ταχεία έναρξη των εργασιών. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!
Άρθρο 41 ΚΕΝΤΡΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ - Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 209 του ν. 3463/2006 Το πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 209 του ν. 3463/2006 (Α΄114) τροποποιείται με την προσθήκη στο πεδίο εφαρμογής της και των Κέντρων Υψηλής Τάσης και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής: «6. Κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων, τα τεχνικά έργα και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν την ύδρευση και αποχέτευση, την τηλεθέρμανση δήμων, την άρδευση περιοχών τους, καθώς και η κατασκευή και λειτουργία χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Κέντρων Υψηλής Τάσης δεν υπόκεινται στους όρους και περιορισμούς των διατάξεων αυτών και για την κατασκευή τους δεν απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον προβλέπονται από τεχνικές μελέτες.
Αυτά περιλαμβάνονται στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας», το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση και πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση.
 
eleni kommoseis