ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ

ΤΟΥ ΕΚΠΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΑΚΗΣ

arxmatok

 

 

Από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις, πριν λίγα 24ωρα, η εκλογή του ειδικού συνεργάτη επί θεμάτων αθλητισμού του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κ. Δημήτρη Ματάκη, στη θέση του Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Με μια συγκινητική ανάρτηση ο αγαπητός Ντέμης, ενημέρωσε τους φίλους του για το υπέροχο γεγονός, αναφέροντας χαρακτηριστικά, "Εκεί που σπούδασα, πέρασα αγωνίες, χαρές και λύπες, τώρα θα είμαι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!!! Η μεγαλύτερη μου τιμή!».

Ξεκινώντας από Καθηγητής Γυμνασίου, με ακατάπαυστη δουλειά και αγάπη για αυτό που τάχθηκε, επέδειξε αξιοπρόσεκτη πορεία, φτάνοντας μάλιστα να επιτελεί και έργο ως Σύμβουλος επί θεμάτων Αθλητισμού, του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου. Επιστέγασμα όλης αυτής της πολυετούς ακαδημαϊκής διαδρομής του, η εκλογή του ως Πανεπιστημιακός Καθηγητής, υπερθεματίζοντας, μάλιστα και στην πράξη, την φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής, να επιλέγει ως στελέχη και συμβούλους της, άξιους επιστήμονες, με όρεξη για προσφορά.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ξέροντας καλά τι σημαίνει σχεδιασμός, όραμα και σκληρή δουλειά, ειδικά για το κοινωνικό γεγονός που λέγεται μαζικός αθλητισμός, έχει δίπλα του τον Ντέμη Ματάκη, μην διστάζοντας να τον ενθαρρύνει για περαιτέρω πρωτοβουλίες, όταν αντιλαμβάνεται ενθουσιασμό και εργατικότητα, στοιχεία που συνδυάζει ο συμπολίτης μας.

Μία μεγάλη προσωπική επιτυχία για τον συμπολίτη μας Ντέμη Ματάκη, σε αυτό το ακαδημαϊκό άλμα του, γεγονός, που ευρύτερα, δίνει την ελπίδα, έτσι ώστε η πόλη μας, να αναδείξει τέτοιες αντίστοιχες περιπτώσεις, που προφανώς, αξιοκρατικά μπορούν να επιλεγούν από την Δημοτική Αρχή και να συνεισφέρουν στα τοπικά δρώμενα, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη.

 

 

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΜΑΤΑΚΗΣ

 

Προέρχεται από αθλητική οικογένεια με Πατέρα, Μητέρα και Αδερφό (όλοι συνδημότες μας) Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Μάλιστα ο αείμνηστος πατέρας του, Σπύρος Ματάκης διετέλεσε και Εθνικός Προπονητής στην Εθνική Ομάδα Στίβου, ενώ την σκυτάλη έχει πάρει και ο αδερφός Στέφανος, που τώρα είναι Εθνικός Προπονητής στις Εθνικές Ομάδες Στίβου Κ23.

Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, όπου και έγινε κάτοχος Μεταπτυχιακού ( MSc) και Διδακτορικού διπλώματος ( PhD).

Παράλληλα διέπρεψε και διαπρέπει, ως personal trainer έχοντας στην κατοχή του διπλώματα και πιστοποιήσεις για όλα τα αντικείμενα και τις μεθόδους που κυκλοφορούν.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αρχικά, ως καλαθοσφαιριστής στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Αιγάλεω σε μικρή ηλικία, ενώ ακολούθως υπήρξε αθλητής στο ακόντιο με το σωματείο Ο.Φ.Κ.Α. Περιστερίου.

Εν συνεχεία, και ως φυσική εξέλιξη, ασχολήθηκε με την προπονητική στο στίβο, όπου αθλητές του, πέτυχαν πανελλήνια ρεκόρ και συμμετείχαν στην εθνική ομάδα στίβου.

Εργάστηκε το 2004 ως υπεύθυνος στα προπονητήρια στίβου του Ολυμπιακού Χωριού, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας.

Από το 2005 μέχρι το 2012 υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, στον τότε Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας, όπου εκτέλεσε και χρέη συντονιστή του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, ενώ παράλληλα εργάστηκε σε πάρα πολλά ιδιωτικά γυμναστήρια.

Από το 2009 επιτυχών και διοριστέος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 2ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας (Πυρουνάκειο).

Από το 2019 τελεί άμισθος ειδικός συνεργάτης σε θέματα αθλητισμού του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου.

 

 

PERIKLISMAK