ΣΑΜΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ

ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ

ARXIERAK

 

 

Οι συμπολίτες μας, Γιάννης Σάμιος και Σάκης Καλογερόπουλος, ανέλαβαν, τεχνικά να αναδιοργανώσουν και να «τρέξουν» τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της ιστορικής Ιεράπολης Αιγάλεω.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την επικείμενη συνεργασία, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, και αμέσως μετά τις εκλογές που έγιναν στον σύλλογο πριν λίγο καιρό, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία.

 

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΟΣ

 

Ο Γιάννης Σάμιος, από πολύ παλαιά αιγαλιώτικη οικογένεια, γεννήθηκε το 1968. Πατέρας του ο Στέλιος Σάμιος (η οικογένεια του προερχόμενη από την Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκε στο Σίτι το 1928, επί της οδού Δημαρχείου) και μητέρα του η Ανθούλα Αναστασίου, καταγόμενη εκ Λαμίας.

Ο Γιάννης Σάμιος, πήγε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Αναγέννηση), ακολούθως στο 1ο Γυμνάσιο και ολοκλήρωσε την Β/θμια Εκπαίδευση στο Νυχτερινό Λύκειο Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, για να λάβει δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΕ.

Ως γνήσιος Αιγαλιώτης, πρωτόπαιξε στις αλάνες της πόλης μας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς τόσο ο πατέρας του Στέλιος, όσο και οι μπαρμπάδες του, Δημήτρης και Χαράλαμπος, έπαιξαν μπάλα στο Αιγάλεω της δεκαετίας 40-50 (αρχικά στην ΑΕ Αγίου Σπυρίδωνος).

Ο συμπολίτης μας, άρχισε από τις ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω, ενώ επί της ολιγόμηνης θητείας του Άγγλου Λες Σάνον (αλλά και του Κώστα Καραπατή) στο πάγκο του Σίτι, ως εξέχον ταλέντο έκανε προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα, μετέχοντας μάλιστα και σε φιλικά ματς με αντιπάλους ομάδες Α΄ Εθνικής.

Την επόμενη σεζόν, λόγω της στρατιωτικής του θητείας, αγωνίζεται ως δανεικός σε ομάδα της ΕΠΣ Κορινθίας. Στα γήπεδα, επιστρέφει, όμως, μετά από τρία (3) χρόνια, καθώς τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι σε τροχαίο συμβάν.

Συνεχίζει την ποδοσφαιρική διαδρομή του σε ομάδες της Πετρούπολης και εν τέλει σε Ζέφυρο Αιγάλεω και Ορφέα Αιγάλεω, όπου ολοκληρώνει το… ποδοσφαιρικό του ταξίδι σε ηλικία 27 ετών, καθώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπαίνουν ιεραρχικά σε προτεραιότητα.

Αργότερα, ακολουθεί η ενασχόληση του ως προπονητής ποδοσφαίρου με εξειδίκευση στα τμήματα ακαδημιών, αναλαμβάνοντας τμήματα σε Ορφέα Αιγάλεω, Ιεράπολη και τα τελευταία χρόνια στην ΑΕ Ζέφυρος Αιγάλεω.

Δραστήριος παραμένει και στην καθημερινότητα της πόλης μας, καθώς η αγάπη του προς τον συμπολίτη και συνάνθρωπο αποτελεί μέγιστο καθήκον του.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω τον Μάϊο του 2019, και διετέλεσε Εντεταλμένος Αθλητισμού της πόλης μας. Επίσης τα τελευταία έτη μετέχει στο ΔΣ του ΣΥΒΕΠΑΠ (Βετεράνοι ΑΟ Αιγάλεω).

 

 

Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο 49χρονος Σάκης Καλογερόπουλος έχει μακρά ποδοσφαιρική διαδρομή, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Αγωνίστηκε με το Αιγάλεω (από την σεζόν 1990-1991) για 8 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, ενώ έχει παίξει ακόμη σε ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Νέα Ιωνία, Μανδραϊκό, Ατρόμητο Πειραιά, Ήφαιστο Περιστερίου, Τόλμη Περιστερίου και έκλεισε την καριέρα του στον ιστορικό Αστέρα Βλαχιώτη (ΕΠΣ Λακωνίας).

Ως προπονητής, ξεκίνησε από την Τόλμη Περιστερίου, ακολούθησε η Ιεράπολη, η Αναγέννηση Πετρούπολης για 4 χρόνια με την οποία πανηγύρισε άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, ο ΑΟ Κορυδαλλός, οι Νέοι Ευγένειας, η Αναγέννηση Πετρούπολης για 2η φορά, ενώ την σεζόν 2018-2019 κοουτσάρισε για δεύτερη φορά την Ιεράπολη (Β΄ ΕΠΣΑ).

Από τις 17 Ιουλίου 2019 έως τις 25 Οκτωβρίου 2020, καθοδήγησε τεχνικά τον Διαγόρα Αιγάλεω στην Γ΄ ΕΠΣΑ.

Επίσης ασχολείται επισταμένα και με τμήματα ακαδημιών, όπου διετέλεσε προπονητής, μεταξύ άλλων, στις ακαδημίες της Αναγέννησης Πετρούπολης, του Φωστήρα (Κ18) και στον Ήφαιστο Περιστερίου (Κ16).

 

 

MAKRAPTOK