ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 

ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

ARXIKH

 

 

 

Χάρτινες βάρκες ταξιδεύουν πάνω σε ένα προτεταμένο χέρι, με την παλάμη του έτοιμη ν' ανταποκριθεί σε χειραψία. Ένα απλό σχέδιο αλλά ξέχειλο από νοήματα, δημιουργία των μαθητών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου, ήταν το έμβλημα της εκδήλωσης απονομής επαίνων σε μαθητές για καλές πρακτικές στο προσφυγικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10-5-2016 στην κεντρική αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Υπουργού Νίκου Φίλη και της πολιτικής ηγεσίας.
Εξακόσια παιδιά, μαθητές και μαθήτριες από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έως και τις τελευταίες του λυκείου και εκπαιδευτικοί – από όλη την ελληνική περιφέρεια- έδωσαν ένα μεγάλο συλλογικό παρόν στην εκδήλωση που αφορούσε την απονομή των επαίνων για την υλοποίηση της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και αντίστοιχων δράσεων σχετικών με το προσφυγικό ζήτημα.
Η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων παρουσίασε ποικίλες σχετικές δράσεις που είχαν ως κύριο γνώμονα την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, τους οποίους ο πόλεμος εξανάγκασε να αναζητήσουν μία πιο ασφαλή ειρηνική ζωή. Με κάθε τρόπο.
Μέσα στα 97 σχολεία Δ.Ε. από όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν ήταν και το 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου  μαζί με άλλα 4 σχολεία της Γ΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν σε αυτές τις δράσεις. Όλοι μαζί γονείς, καθηγητές, μαθητές συμμετείχαμε στην ευαισθητοποίηση  μικρών και μεγάλων και βάλαμε ένα λιθαράκι για να απαλύνουμε έστω για λίγο τον πόνο και τα βάσανα των προσφύγων. Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα σχολεία της περιοχής συμμετείχαν και διοργάνωσαν τέτοιες δράσεις. Ο έπαινος που παραλάβαμε ανήκει σε όλα τα δημόσια σχολεία της περιοχής μας που προσπαθούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να διοργανώσουν δράσεις με συμμετοχή σε αυτές γονέων και μαθητών.
                                                              Ο Δ/ΝΤΗΣ
                                                   ΜΠΑΛΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ

 

 

6 GIM 01

 

 

6 GIM 02

 

6 GIM 03

 

6 GIM 04

 

6 GIM 05

 

6 GIM 06