ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (1911-1996):

ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ

  ΑΠΟ ΤΟ 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

4o arxiki

 

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, το 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου τίμησε τον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα ποιητή με ένα αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Γνωρίσαμε λίγο καλύτερα τον Ελύτη μέσα από τις προσωπικές του εξομολογήσεις, συγκινηθήκαμε  με την απαγγελία στίχων και τη δραματοποίηση ποιημάτων του, χαρήκαμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών που εμπνεύστηκαν από το έργο του, ταξιδέψαμε και ονειρευτήκαμε με το τραγούδι αγαπημένων μελοποιημένων ποιημάτων του και τις όμορφες εικόνες που τα συνόδευαν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που δούλεψαν με υπομονή, κέφι και έμπνευση και πέτυχαν ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Στην επιτυχία του αφιερώματος συντέλεσε και η άψογη συνεργασία μεταξύ των καθηγητών του σχολείου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κ. Γεωργακοπούλου Βασιλική, τη μουσική επιμέλεια η κ. Δούση Ελένη,  ενώ  υπεύθυνη για τις ενδυματολογικές επιλογές στο “Μονόγραμμα”, το “Βεγγαλικό” και την “Ποδηλάτισσα” ήταν η κ. Μαριώλη Ελένη. Υπεύθυνες για την οργάνωση και το συντονισμό του αφιερώματος ήταν οι φιλόλογοι κ. Αντωνακοπούλου Αικατερίνη, κ. Γαλάνη Αγγελική και κ. Δαλαβίκα Ελισάβετ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι: Βαγγέλης Ντηνιακός, Θεόδωρος Σπηλιόπουλος, Αγγελική  Γκανά.
Η σύμβουλος φιλολόγων κ. Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου, ο τέως  σύμβουλος φιλολόγων κ. Παναγιώτης Νταβαρίνος.
Οι Δ/ντες του 3ου Λυκ. Χαιδαρίου κ. Παντελής Παπαδάκης και 5ου Γυμ. Αιγάλεω κ.  Σταυροπούλου Τζίνα.
Ο Γεν. Γραμ. της ΕΛΜΕ Β’ Δυτ. Αττικής κ. Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας, πολλοί καθηγητές από άλλα σχολεία, γονείς και μαθητές του σχολείου.

 

4 GUMN 01

 

4 GUMN 02

 

4 GUMN 03

 

4 GUMN 04

 

4 GUMN 05

 

4 GUMN 06

 

4 GUMN 07

 

4 GUMN 08

 

4 GUMN 09