40 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 ARXIKH

 


    Χτισμένο κάτω από το λόφο του Προφήτη Ηλία, το “ιστορικό” 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου παραμένει κόσμημα στο Δήμο Χαϊδαρίου. Φέτος κλείνει 40 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας και είναι σαν να έγινε τώρα…Το κουδούνι, οι φωνές των παιδιών, οι λειτουργικοί χώροι του με 14 φωτεινές αίθουσες και όλα τα εργαστήρια, 3 διαδραστικά συστήματα, ένα μοναδικό αμφιθέατρο και ένα διπλό γυμναστήριο, ένα γήπεδο 5Χ5, σκεπαστό προαύλιο χώρο, γήπεδα και φυσικά υπέροχη θέα από όλες τις πλευρές, συμπληρώνουν τα “προσόντα” του κτιρίου μας…Και λέω “μας” γιατί όλοι, μαθητές και καθηγητές και γονείς και υπηρεσίες Δήμου, παλεύουμε κάθε χρόνο για την συντήρησή του και την δημιουργική λειτουργία του. Και ο κόπος μας δεν έχει πάει χαμένος…
    Είμαστε περήφανοι, που λειτουργεί 40 χρόνια, χωρίς να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο πιο καινούργιο! Πολλοί δημότες ενήλικες πια, το θυμούνται σαν εξατάξιο Αρρένων και Θηλέων με εναλλαγή προγραμμάτων και τώρα στέλνουν τα παιδιά τους! Και είναι σαν να μην το έχει αγγίξει ο χρόνος…Κάποιοι άλλοι μένουν έκπληκτοι και συγκινούνται, όταν επισκέπτονται το χώρο και ξαναέρχονται στη μνήμη τους οι σχολικές στιγμές που έζησαν στον ίδιο χώρο.
   Σαν Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου, έχοντας πάνω μας αυτή την ιστορική κληρονομιά να μας αγγίζει κάθε μέρα λέμε: Να είσαι πάντα έτσι ανέπαφο από οτιδήποτε προσπαθήσει να σου αλλοιώσει την αξία σου, πάντα δημιουργικό και γεμάτο αγάπη για τους μαθητές σου ιστορικό 1ο Γυμνάσιο!!!


Δείτε φωτογραφίες από τα πρώτα αρχεία μας αλλά και σήμερα από το κτίριο μας. Σας καλούμε να μας επισκεφτείτε!

                                            Οι Διδάσκοντες και η Διευθύντρια

 

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 01

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 02

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 03

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 04

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 05

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 06

 

VIVLIO YLIKOY APO 1976-77 07