ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

3 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ.

 

 

IERA ODO SXOLEIA 16

 

 

Στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ  Αιγάλεω την Τετάρτη 11 Μαΐου τρία σχολεία του Αιγάλεω,  το 3ο & 9ο Γυμνάσιο καθώς και το 4ο ΓΕΛ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή, πρωτότυπη, πολυδιάστατη, συγκινητική και πολύ αξιόλογη παράσταση με θέμα: "Ιερά Οδός:Ο Τόπος και οι Άνθρωποι: Τρία σχολεία συνομιλούν με όχημα τις τέχνες και τον πολιτισμό για το δρόμο που τα ενώνει". Την εκδήλωση συντόνισαν από κοινού η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄Δ.Δ.Ε. Αθήνας κ. Ι. Δεκατρή και οι  Διευθυντές των σχολείων  κ.κ. Γ. Λαμπρόπουλος, Γ. Ματθιοπούλου, Δ. Καραϊσκος και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Σ. Δεσποτίδου  (4ο ΓΕΛ), Τ. Σεργιανίδου, Φ. Καλομενίδου, Α. Χατζημηνάς (3ο Γ/σιο), Ε. Πρωτονοταρίου, Ε. Ζαχαριά (9ο Γ/σιο).
Το 4ο Γενικό Λύκειο άνοιξε την εκδήλωση με προβολή βιντεο που είχε ως  θέμα: "Το Μπαρουτάδικο Χτες-Σήμερα-Αύριο".  Ακολούθησε το 3ο Γυμνάσιο, το οποίο  παρουσίασε το ποίημα του Αγγ. Σικελιανού "Ιερά Οδός", την βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του επιζώντα  από το Μπλόκο του Αιγάλεω κου Χασαπίδη, (που ήταν παρών) και χορούς σχετικούς με την ιστορία της περιοχής.  Η παράσταση έκλεισε με  την παρουσίαση του 9ου Γυμνασίου η οποία είχε θέμα: "Ιεράς Οδού Αφηγήσεις:  Μνήμες των Τοίχων-Πορτρέτο στο αστικό τοπίο",Βιντεο -  πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βιωματική αφήγηση και τραγούδια από την μαθητική ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου που έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.  Τα σχολεία παρουσίασαν , ως επί το πλείστον, πρωτογενές ιστορικό, φωτογραφικό, πολυμεσικό, μουσικό-χορευτικό  υλικό που αφορούσε κυρίως στη νεώτερη και σύγχρονη Ιστορία -Πολιτισμό της Ιεράς Οδού και του Αιγάλεω.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η  κ. Γιάννα Χριστόγλου-Αντιδήμαρχος Παιδείας Αιγάλεω, η κ. Δήμητρα Σκούφη, επίτιμη Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,η κ. Χρ.Γιαννούλου ως εκπρόσωπος του Προϊσταμένου Γ΄Δ.Δ.Ε. Αθήνας κ. Αθ. Αλεξόπουλου,  ο κ. Δημήτρης Μπέσης ,  Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος των "Φίλων του Πυριτιδοποιείου" η κ. Δήμητρα Κορμπά ,Πρόεδρος του Συλλόγου  “ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ”& πρ.Αντιδημαρχος Παιδειας,  ο κ. Χάρης Λαλές Γλύπτης, ο κ. Χασαπίδης με την σύζυγο του , η κ. Βιργινία Γεωργοπάνου από την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου,  ο κ. Βασίλης Ιατρίδης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Γυμνασίου, ο κ. Θοδωρής Μπούρας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου ΓΕΛ, η κ. Χρυσάνθη Μπακίρα  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου του 3ου Γυμνασίου.

 

 

Οι Διευθυντές,
Ματθιοπούλου Γεωργία (3ο Γυμνάσιο)

Καραίσκος Δημήτρης (9ο Γυμνάσιο)

Λαμπρόπουλος Γιώργος (4ο ΓΕΛ)

Δεκατρή Ιωάννα, Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων ΓΔΔΕ Αθήνας

 

IERA ODO SXOLEIA 01

 

 

IERA ODO SXOLEIA 02

 

IERA ODO SXOLEIA 03

 

IERA ODO SXOLEIA 05

 

IERA ODO SXOLEIA 06

 

IERA ODO SXOLEIA 07

 

IERA ODO SXOLEIA 08

 

IERA ODO SXOLEIA 09

 

IERA ODO SXOLEIA 10

 

IERA ODO SXOLEIA 11

 

IERA ODO SXOLEIA 12

 

IERA ODO SXOLEIA 13

 

IERA ODO SXOLEIA 14

 

IERA ODO SXOLEIA 15

 

IERA ODO SXOLEIA 16

 

IERA ODO SXOLEIA 17

 

IERA ODO SXOLEIA 18

 

IERA ODO SXOLEIA 19

 

IERA ODO SXOLEIA 20

 

 

 

 

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

4 02

 

 

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 3ο και το 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω , στις 11 Μαϊου 2016 παρουσίασαν στο αμφιθέατρό  μας μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:  « Οι μαθητές και οι μαθήτριες τριών σχολείων της Ιεράς Οδού  ¨συνομιλούν¨ με όχημα τις Τέχνες και την Ιστορία για τον δρόμο που τους ενώνει.

 

4 03

 

 

H εκδήλωση άρχισε με μια αναδρομή στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του δικού μας Μπαρουτάδικου ως ελληνικό εργοστάσιο Πυρίτιδας και συνέχισε με την αλλαγή του σε Άλσος του Δήμου Αιγάλεω με τη δεντροφύτευση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το θερινό θέατρο «Αλέξης Μινωτής», μετατρέποντάς το σε χώρο αναψυχής και χαλάρωσης, πνεύμονα πρασίνου για το Αιγάλεω.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδιάς ανέφερε επίσης, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για αξιοποίηση του εργοστασίου, ώστε μελλοντικά να  γίνει επισκέψιμο βιομηχανικό Μουσείο.
Τα παιδιά μας στην συνέχεια απήγγειλαν ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού και χόρεψαν τραγούδια , όπως το « Ιερά Οδός», του Ν. Ξυδάκη, το  « Της φτώχειας το παράπονο» κ.λ.π. δίνοντας έτσι με τον τρόπο τους μια συγκινητική χροιά στην εκδήλωση αλλά και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου που ζουν.Την εκδήλωση πλαισίωσαν αφηγήσεις των παιδιών ( αποσπάσματα) σε συνδυασμό  με παρουσίαση βίντεο, κάνοντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία Αιγαλιώτες  να αναπολήσουν τις παλιές εποχές και τους νεότερους να αποκτήσουν μια εντύπωση για το πώς ήταν η Ιερά Οδός, ο τόπος που την περιβάλλει και οι άνθρωποί του.

Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και συντελεστές αυτής της παρουσίασης!

 

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκτός των Διευθυντών των τριών σχολείων, εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Χριστόγλου, ο πρώην Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Αιγάλεω κος. Κουμπαρούλης και οι εκπρόσωποι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών σχολείων.

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 

 

4 01