ΕΚΑΝΕ… ΤΡΙΑΝΤΑΜΙΑ (31)!!!

 

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ!

 

ERMXS

 

 

 

Ο ιστορικός Ερμής Κορυδαλλού το Σάββατο 4 Μαίου 2019 στο εκτός έδρας ματς της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΠ, ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Καστέλα και αποχαιρέτησε τον ποδοσφαιρικό Πειραιά ως Πρωταθλητής, καθώς κατέλαβε την 1η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας και πλέον είναι… κάτοικος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (με διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ) στην μεγαλύτερη επιτυχία του σωματείου στην 91χρονη πορεία του (έτος ίδρυσης 1928).
Ο Ερμής Κορυδαλλού, συμπλήρωσε 30 ολόκληρα έτη στο πιο υψηλό επίπεδο του ποδοσφαιρικού Πειραιά, καθώς μετά την σεζόν 1988-1989 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του και ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία της Ένωσης, από τότε αγωνίζεται ανελλιπώς για τριάντα (30) σεζόν (!), μόνο στην Α΄ Πειραιά και στην Δ΄ Εθνική. Συνολικά η ομάδα της πόλης μας σε αυτές τις 30 περιόδους έχει παίξει 22 φορές στην Α΄ ΕΠΣΠ και τις υπόλοιπες οκτώ (8) στην Δ΄ Εθνική.
Στην Δ΄ Εθνική πρωτοέπαιξε την σεζόν 1990-1991 και τις υπόλοιπες, τις έκανε σερί, από το 2001 έως το 2008. / Το άρθρο συνεχίζεται αμέσως μετά την καταχώρηση

 

 

 

AIXMOK

 

 

 

Ο Ερμής Κορυδαλλού, μετά από 30 σερί σεζόν υψηλού επιπέδου (σε Α΄ Πειραιά και Δ΄ Εθνική), έκανε… τριανταμία (31)!!! – που λέμε και στην τσόχα – και αυτή η 31η παρουσία του θα είναι η πιο σπουδαία, όντας πλέον μέλος της νέας Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Να αναφέρουμε, ένα ακόμη αξιοσημείωτο ή, αν θέλετε, σημαδιακό στοιχείο, για τον αποχαιρετισμό του Ερμή Κορυδαλλού προς τον ποδοσφαιρικό Πειραιά. Αντίπαλο του, σε αυτό το «αντίο», είχε την επίσης ιστορική ομάδα της Καστέλας, με την οποία την σεζόν 1990-1991 είχε βρεθεί αντιμέτωπος στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, στην πρώτη του παρουσία σε εθνική διοργάνωση. Για την ιστορία και για να μαθαίνουν οι νεότεροι, σε εκείνο το μακρινό 1990-1991 ο Ερμής Κορυδαλλού είχε αντιμετωπίσει στον 7ο όμιλο τις εξής ομάδες: Ρόδο, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Μανδραϊκό, Κω, Πόντιους Δραπετσώνας, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, ΑΟΚ Φαλήρου, ΑΕ Σύρας, Ιάλυσο, Περαμαϊκό, Πανθηραϊκό, Ατρόμητο Πειραιά, Δόξα Πειραιά, Βύζα Μεγάρων, Καλυμνιακό, Ζέα, Μύκονο, Καστέλα, Απόλλων Καλυθίων.
Ο Ερμής Κορυδαλλού εκείνη την σεζόν έπεσε αμέσως από την Δ΄ Εθνική στην Α΄ Πειραιά και επανήλθε στην εθνική κατηγορία το 2001, όπου έμεινε μέχρι την σεζόν 2007-2008, ενώ σε αυτή την τελευταία του παρουσία, μετείχε στον 9ο όμιλο με τους εξής αντιπάλους: Κεραυνός Κερατέας, Αήττητος Σπάτων, Σαρωνικός, ΑΕ Χίος Βροντάδου, ΑΕΡ Αφάντου, Μαρκό, Μοσχάτο, Προοδευτική, Περαμαϊκός, ΑΕ Περάματος, Ατρόμητος Πειραιά, Αχιλλέας Κ. Αχαρνών, Δάφνη Χίου, Ερμής Κορυδαλλού, Γλυκά Νερά.

 

 

LOGOK