ΟΤΑΝ Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΣΑΒΒΙΔΗΣ

 

 

ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΑ… Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ!

 

 

SAVPROE

 

Και εμείς τον Σαββίδη τον Πρόεδρο έχουμε στην Αγία Βαρβάρα (αλλά και στο Αιγάλεω όπου κατοικεί, όπως και στην Κύθνο που πάει κάθε καλοκαίρι), όχι βέβαια τον Ιβάν του ΠΑΟΚ, αλλά τον άλλον, αυτόν που του μοιάζει σαν μια σταγόνα νερό!

Βέβαια, όπως ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πρόεδρος στον ΠΑΟΚ, έτσι και ο δικός μας, ο Γιώργος Σαββίδης, είναι πασίγνωστος στην Αγία Βαρβάρα και σε όλα τα προάστια (και ακόμη πιο μακριά) για το σουβλάκι του, εξ’ ου και το… Πρόεδρος στο σουβλάκι!

Βέβαια πέρα από την ομοιότητα και οι δύο Σαββίδηδες (ο Γιώργος και ο Ιβάν δηλαδή), έχουν ένα ακόμη κοινό, ότι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, με τον δικό μας τον Γιώργο Σαββίδη, χρονικά να προηγείται από τον Ιβάν.

Ο Γιώργος Σαββίδης, από μικρή ηλικία έπαιξε μπάλα στην Ελλάς Ποντίων και μάλιστα το 1993, ως ένα από τα καλύτερα μπακ στην ηλικία του, στην περιφέρεια του Πειραιά, ήταν μέλος της Μικτής Πειραιά.

Στην φωτογραφία που αναρτήθηκε πριν λίγα 24ωρα στο FB (και σας παραθέτουμε) ο Γιώργος Σαββίδης, τότε ήταν συμπαίκτης με παιδιά, οι οποίοι έκαναν τεράστια καριέρα στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σας παραθέτουμε την φωτογραφία της Μικτής ΕΠΣ Πειραιά το 1993, τα ονόματα και στοιχεία για ορισμένους συμπαίκτες του Γιώργου Σαββίδη και την πορεία τους:

 

miktis

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Ελευθερόπουλος, Σέγγος, Χατζηδημητρίου, Ναλιτζής, Καλογιαννίδης, Πλιώνης

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Τσαμουρτζής, Δαούτης, Χαραλαμπίδης, Σαββίδης, Μουσούρης

 

Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Ελευθερόπουλος (πρώτος από αριστερά πάνω), αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε σε Μίλαν και Ρόμα.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής (πάνω σειρά, τρίτος από δεξιά), μεταξύ άλλων, έπαιξε στον Πανιώνιο με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α΄ Εθνικής με τον ΠΑΟΚ, πέρασε από την ΑΕΚ, ενώ αναδείχθηκε Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Πορτογαλίας με την φημισμένη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Επίσης, σπουδαία καριέρα έκανε ο Κώστας Καλογιαννίδης (στην πάνω σειρά – δεύτερος από δεξιά / νυν προπονητής, επί το πλείστον σε ομάδες της Αρκαδίας), ο οποίος ως στόπερ αγωνίστηκε σε Αστέρα Τρίπολης, Καλαμάτα, Λεβαδειακό, Κερατσίνι, κ.α., ο Μάριος Σέγγος (πάνω σειρά, δεύτερος από αριστερά) αποτέλεσε ένα από τα πιο παραγωγικά φορ σε ομάδες Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής για πάνω από μια 10ετία.

Αξιοσημείωτη ακόμη διαδρομή είχαν, ο Τάσος Χατζηδημητρίου (πάνω σειρά, τρίτος από αριστερά), που ως κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε Ασπρόπυργο, Πανελευσινιακό, κ.α., ο Τάσος Μουσούρης (κάτω σειρά, πρώτος από δεξιά), που έπαιξε σε ΑΕ Περάματος, Καλλιθέα, Αχαρναϊκό, ενώ καλό όνομα στις εθνικές κατηγορίες με ομάδες του Πειραιά είχαν οι Δαούτης και Τσαμουρτζής.

Εμάς ο δικός μας Γιώργος Σαββίδης, μπορεί να μην συνέχισε την μπάλα επαγγελματικά (τουλάχιστον έπαιξε με την Ελλάς Ποντίων στην Δ΄ Εθνική), αλλά στο Σουβλάκι… έγινε ο ένας, μοναδικός και ξακουστός Πρόεδρος!

 

XATZSAV2

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Συνάντηση Προέδρων και Σαββίδηδων!

 

SAVMES

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Δεξί πλάνο, σε παιχνίδι βετεράνων, ο Σαββίδης με τον Ντανιέλ Μπατίστα και αριστερά ο Γιώργος Σαββίδης με τον… μπορείς να τον πεις και Βασίλη Χατζηπαναγή!

 

 

diafsav1