ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 41 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΣΕΛΕΚΟΥ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

 

  Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου του Χαϊδαρίου παρουσιάστηκε, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου την Κυριακή 30 Μάρτη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενόψει των επικείμενων εκλογών. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μιχάλης Σελέκος στην εισηγητική του ομιλία αναφέρθηκε στη σημασία της επικείμενης τριπλής εκλογικής μάχης, στην ανάγκη πανστρατιάς για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.

  Όπως σημείωσε στο Δήμο Χαϊδαρίου με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων, εφαρμόζονται οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τα 5μηνα, ενώ ο πολιτισμός, το κολυμβητήριο και οι παιδικοί σταθμοί έχουν περάσει σε ιδιώτες. Όπως μάλιστα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφώνησε με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αλλά με τις διακυμάνσεις στις τιμές. Επιπλέον, όπως ακριβώς γίνεται τώρα με το Ελληνικό, έτσι ακριβώς ετοιμάζεται και το ξεπούλημα του Στρατοπέδου του Χαϊδαρίου. Στον αντίποδα όλων αυτών, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όποια θέση και αν βρίσκονται την επόμενη των εκλογών είτε ως λαϊκή αντιπολίτευση, είτε και ως δημοτική αρχή θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού, θα οργανώνουν, θα κινητοποιούν και θα παλεύουν μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. O Μιχάλης Σελέκος έκανε εκτενή αναφορά στους λεγόμενους «ανεξάρτητους και ακομμάτιστους υποψήφιους» υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα φαινόμενα είχαμε παλαιότερα με τους «αντάρτες» και τώρα με τους «ακομμάτιστους» και «ανεξάρτητους». Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά είπε, για όλους αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική, ξεχειλίζει η υποκρισία τους, ενώ σαν σκοπό τους έχουν να ξεγελάσουν τον λαό λειτουργώντας ως αναχώματα λαϊκού εγκλωβισμού και αναχώματος χαρίζοντας τις ψήφους που θα πάρουν στα κόμματα που υπηρετούν. Πρόκειται για απόντες από τους λαϊκούς, εργατικούς αγώνες και παρόντες στην προώθηση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο τοπικό επίπεδο. Ο Μιχάλης Σελέκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να μην εκφραστεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση σε ψήφο, πάλη και συστράτευση με το ΚΚΕ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Απρίλη στην Ομόνοια, με αφορμή την συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα, αλλά και στην απεργία στις 9 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ενός ψηφοδελτίου ελπίδας, αγώνα, διεκδίκησης και νίκης όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Στο ψηφοδέλτιο αυτό συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους στο μαζικό κίνημα, έχουν πρωτοστατήσει στους λαϊκούς αγώνες, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και όλες τις γειτονιές του Χαϊδαρίου. Πρόεδροι και μέλη ΔΣ σωματείων και συλλόγων. Εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, γυναίκες και νέοι. Πάνω από το 40% του ψηφοδελτίου είναι γυναίκες και περίπου 25-30% είναι νέα παιδιά. Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι μια αναφορά στη συμμαχία της εργατικής τάξης, με τα λαϊκά στρώματα. Αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους του μόχθου, που δεν έχουν ίχνος υστεροβουλίας και αλαζονείας, αντίθετα παλεύουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Κλείνοντας τονίστηκε η σημασία του να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από αυτή τη μάχη, προκειμένου να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ακόμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Γιάννης Πρωτούλης και αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής των Νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟΑ, με επικεφαλής το γραμματέας της, Βασίλη Βούλγαρη.

 

 

 

 

 

 

 1. Ανδριωτέλλη ΄Ελενα : Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 2. Αντωνίου Μάκης : Εργοδηγός – Ηλεκτρολόγος
 3. Βαρυτιμιάδης Παναγιώτης : Εργολάβος οικοδομών
 4. Βασαρμίδης Γιάννης : Βιοτέχνης Λαικής Τέχνης
 5. Βελλής Βαγγέλης : Φανοποιός
 6. Βορέας Κώστας : Χρυσοχόος
 7. Βουλγαρίδης Λεωνίδας : Αυτοκινητιστής
 8. Γκούσκου Αγγελική : Νηπιαγωγός
 9. Δαουάχερ Ναουάφ : Ιατρός ,Ουρολόγος
 10. Δημουλά Μαρία : Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
 11. Ζέρβα Γιάννα : Ελεύθερος Επαγγελματίας
 12. Ζορμπάς Παναγιώτης : Δημόσιος Υπάλληλος
 13. Ζώτος Γιάννης :Οδοντίατρος
 14. Ηλιοπούλου Βάσω : Κομμώτρια
 15. Θεοδώρου Δημήτρης : Αλουμινοκατασκευαστής
 16. Θερμού Ελένη : Νοσηλεύτρια στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαίτειο
 17. Καραγιάννης Νίκος : Πτυχιούχος Λογιστικής Τει Χαλκίδας
 18. Καραισκου Ιριάνα : Φοιτήτρια Φιλοσοφικής Σχολής
 19. Καψοπούλου – Γκότση Μαρίνα : Κοινωνική Λειτουτή Λειτουργός – Κοινωνική Ανθρωπολόγος στο Ψ.Ν.Α Δαφνί
 20. Μοσχονάς Παναγιώτης : Λογιστής
 21. Μωυσιάδης Χρήστος : Αρχιτέκτονας Μηχανικός
 22. Νικολόπουλος Κώστας : Ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο Παπαστράτου
 23. Παναγοπούλου Αλεξία :Φυσικοθεραπεύτρια στο Ψ.Ν.Α Δαφνί
 24. Παντελάρος Βασίλης : ‘Ανεργος , πρώην έμπορος
 25. Πολυχρονίδη Διαλεχτή : ΄Ανεργη εκπαιδευτικός
 26. Ραπτάκης Μπάμπης : Ξυλουργός – Επιπλοποιός
 27. Σμυρνής Δημήτρης : Ιδιωτικός Υπάλληλος
 28. Σταθάς Κώστας : Πολιτικός Μηχανικός
 29. Σταθοπούλου Κατερίνα : Φοιτήτρια Λογιστικής
 30. Στασινόπουλος Μπάμπης : Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Μεσίτης
 31. Στραγαλινού Ζωή : Νηπιαγωγός
 32. Τζαβάρας Παναγιώτης : Συνταξιούχος Λογιστής – Φοροτεχνικός
 33. Τουμανίδου Αγγελική : Συνταξιούχος Ιδιωτικός Υπάλληλος
 34. Τροχίδης Μανώλης : Ηλεκτρολόγος
 35. Τσίφτη Κατερίνα : Σπουδάστρια
 36. Τσουκνίδας Κώστας : Βιομηχανικός εργάτης
 37. Χαντζιάρας Κώστας : Οικοδόμος
 38. Χατζηδημητρίου Μαρία : Δικηγόρος
 39. Χατζηστεργίου Στέλλα : Εμπορουπάλληλος
 40. Χουδελούδης Μόσχος : Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
 41. Χωματιανός Γιάννης : Φοιτητής Σχολής Χημικών - Μηχανικών