Πρώτη και καλύτερη του Βαγγέλη Ντηνιακού !

 

 

 

  Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στον κινηματογράφο “Άνοιξη”, η πρώτη δημόσια ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού στέλνοντας το μήνυμα ότι ανοίγει μια νέα, δυναμική σελίδα στην πόλη του Χαϊδαρίου.

  Η αθρόα προσέλευση των πολιτών, που γέμισε ασφυκτικά τους χώρους του κινηματογράφου έως και το πεζοδρόμιο της Αγωνιστών Στρατοπέδου, κατέδειξε με τον πιο προφανή τρόπο την αναγκαιότητα για μια νέα δημοτική αρχή που θα τη χαρακτηρίζουν η ανατροπή της αδράνειας και της κακοδιαχείρισης.

  Μια νέα δημοτική αρχή που οι προτεραιότητες της θα είναι η διαφάνεια, η λογοδοσία και η συμμετοχικότητα κάτι που όπως φάνηκε από τη χθεσινή εκδήλωση οι Χαϊδαριώτες βλέπουν στο πρόσωπο του υποψήφιου Δήμαρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού, επικεφαλής του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”.

  Με πολιτική ατζέντα ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και καινοτόμο σχέδιο για το Χαϊδάρι και βασικές του προτεραιότητες την κοινωνική πολιτική, το οικονομικό “νοικοκύρεμα” και το ποιοτικό έργο ο συνδυασμός “Χαϊδάρι ξανά”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακό, θέτει ως βασικό του στόχο να αποκτήσει η πόλη και πάλι τη δυναμική που της αξίζει.  

 “Τώρα είναι η ώρα να τελειώνουμε με το χθες και τη στασιμότητα, να περάσει το Χαϊδάρι ξανά μπροστά και να νιώσουν οι Χαϊδαριώτες περήφανοι ξανά” όπως τόνισε στην ομιλία του.

 

 

Ασφυκτικά γεμάτη η “Άνοιξη”

 

Από νωρίς το πρωί, και παρ’ όλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες Χαϊδαριωτών προσήλθαν στον κινηματογράφο “Άνοιξη” γεμίζοντάς τον ασφυκτικά. Οι δύο αίθουσες προβολών γέμισαν από κόσμο ενώ πολλοί ήταν και οι όρθιοι. Την ίδια εικόνα παρουσίαζαν ο διάδρομος και το φουαγιέ του κινηματογράφου.

  Πολλοί ήταν και οι συμπολίτες μας που, λόγω της μεγάλης προσέλευσης, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το εσωτερικό του κινηματογράφου και παρακολούθησαν την ομιλία από το πεζοδρόμιο της Αγωνιστών Στρατοπέδου σε ειδικές οθόνες που είχαν στηθεί στην είσοδό του.

Τον Βαγγέλη Ντηνιακό, επικεφαλής του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”, που έφτασε λίγο μετά τις 11:00 π.μ., υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα και συνθήματα οι φίλοι και υποστηρικτές της παράταξης εκφράζοντας έτσι όχι μόνο την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αλλά και την αναγκαιότητα για αλλαγή σελίδας στη διοίκηση του Δήμου μας.

 

 

“Ξανά περήφανοι για το Χαϊδάρι μας”

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως βασικός στόχος του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά” για την επόμενη πενταετία είναι “να γίνουμε ξανά περήφανοι για το Χαϊδάρι μας” χαρακτηρίζοντας τις εκλογές του Μαΐου κρίσιμες “που θα καθορίσουν τη ζωή μας σίγουρα για πέντε, ίσως και για περισσότερα χρόνια”.

  Στο πλαίσιο αυτό και αφουγκραζόμενος την προτροπή των αγανακτισμένων δημοτών που του ζητούσαν “να κάνετε κάτι”, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, αξιοποιώντας και την εμπειρία που του έδωσε η δυνατότητα να ζήσει από κοντά την “αυτοδιοικητική πορεία ενός δημάρχου το έργο του οποίου έχει αναγνωριστεί από όλους και φίλους και αντιπάλους”, όπως είπε αναφερόμενος στον πατέρα του Κυριάκο Ντηνιακό, αποφάσισε να τεθεί επικεφαλής μιας νέας ομάδας Χαϊδαριωτών που είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά, να ενώσουν τη νέα γενιά με τους παλαιότερους, για να ανέβει και πάλι ψηλά η πόλη μας.

 

 

Αρνητικές αναφορές για μνημόνιο και Τρόικα

Ο ρόλος της νέας γενιάς

 

  Βασικά σημεία της ομιλίας του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού αποτέλεσαν και οι αρνητικές αναφορές του στη μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά και στις επιπτώσεις που έχει αυτή και στην καθημερινότητα του κάθε απλού πολίτη – δημότη. “Όταν καμία φορά με ρωτάνε” τόνισε χαρακτηριστικά “αν είμαι “μνημονιακός” ή “αντιμνημονιακός”, απορώ: “Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που είναι “μνημονιακός;”. “Υπάρχει έστω και ένας που δεν βλέπει την καταστροφή που συντελείται γύρω μας;”. Πιστεύω πως όχι”.

  Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως “λάθη επί λαθών, έφεραν τα πάνω-κάτω σε λιγότερο από μια μόλις δεκαετία. Οι ευθύνες πολλές -μάλλον όχι κοινές- όπως κάποιοι πονηρά θέλουν να συμψηφίσουν αφού τουλάχιστον η δική μας, η νεότερη γενιά, δεν είχε ούτε τότε, ούτε τώρα τα πράγματα στα χέρια της. Όμως, επειδή “το πράγμα” δεν μπορεί να πάει παρακάτω, είναι η νέα γενιά -η δική μας γενιά- που πρέπει, που επιβάλλεται, να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων” τονίζοντας πως “δεν αντέχουμε να ακούμε για τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που δεν οδηγούν πουθενά” αλλά αντίθετα “οδηγούν στην καθημερινή επιδείνωση της κατάστασης. Στον καθημερινό υποβιβασμό του επιπέδου της ζωής μας…”.

 

 

Η ηθική και οικονομική χρεοκοπία της διοίκησης του Δήμου

 

  Αναφερόμενος, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στο τοπικό – αυτοδιοικητικό επίπεδο είπε πως “τα τελευταία χρόνια αυτό που είδαμε να συμβαίνει στην πατρίδα μας δυστυχώς το είδαμε να συμβαίνει και στην πόλη μας. Το Χαϊδάρι πέρασε και αυτό μια περίοδο ανάτασης, μια περίοδο δημιουργικής ανάπτυξης, που μας άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη, αλλά δεν είχε συνέχεια… Όπως στην Ελλάδα, έτσι και εδώ, ζήσαμε και ζούμε τις επιπτώσεις πολιτικών επιλογών που δεν διασφαλίζουν το αύριο”.

  Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών επιλογών, σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό είναι η ηθική και οικονομική χρεοκοπία του Χαϊδαρίου αφού όπως είπε “εμείς οι Χαϊδαριώτες, όλοι όσοι ζούμε εδώ και βιώνουμε την εξέλιξη της πόλης, όταν η πόλη μας έκανε βήματα ανάπτυξης νιώθαμε περήφανοι. Σήμερα όμως, εμείς και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών νιώθουμε περισσότερο απογοήτευση. Απογοήτευση που κάποιες στιγμές έγινε ακόμη και ντροπή, όταν ταπεινωτικά γεγονότα έφεραν την πόλη μας το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο μιας πικρής δημοσιότητας” ενώ ως αιτία της οικονομικής χρεοκοπίας υπέδειξε “το συνδυασμό της κακής διαχείρισης του Δήμου και τη φοβερή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας”.

  Για τον ίδιο η κατάσταση αυτή αποτελεί μια πρόκληση για σημαντικές αλλαγές – ανατροπές δεν θα επιτρέψουν να αναπτυχθούν ξανά τέτοια φαινόμενα.

 

 

 

Κοινωνικό έργο, διαφάνεια, ποιότητα ζωής, συμμετοχικότητα

 

Ιεραρχώντας τους άξονες της πολιτικής και αυτοδιοικητικής πρότασης του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, τόνισε πως κορυφαία προτεραιότητα του είναι η κοινωνική πολιτική με στόχο “την αναβάθμιση των κοινωνικών δημοτικών υπηρεσιών και την προώθηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης” μέσα από την κοινή δράση διοίκησης και δημοτών.

Σε ο,τι αφορά το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου είπε πως αυτό “μπορεί να προέλθει από την ενεργοποίηση και αξιοποίηση πόρων από διάφορες πηγές, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ” για να συμπληρώσει πως “η διαχείριση των οικονομικών πρέπει να γίνει επιτέλους με διαφάνεια και λογοδοσία”.

Στους πρωταρχικούς στόχους του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά”, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Βαγγέλη Ντηνιακό, περιέχονται και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής καθώς και η ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης – επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας αξιοποιώντας ως εργαλεία “μια νέα νοοτροπία εξωστρέφειας, συνεργασίες με άλλους δήμους, δίκτυα εντός και εκτός συνόρων, την προσαρμογή “καλών βέλτιστων πρακτικών” από την Ελλάδα και το εξωτερικό” αλλά και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για να συμπληρώσει τη σημασία που έχει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων η συμμετοχή των δημοτών καθώς “η σύγχρονη αντίληψη για τη δημοκρατία απαιτεί να “εμπλακούν” όλο και περισσότεροι πολίτες στη λήψη των αποφάσεων” καλώντας ταυτόχρονα τους δημότες του Χαϊδαρίου να ενεργοποιηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Η απερχόμενη Δημοτική αρχή και οι άλλοι συνδυασμοί

 

  Σε ο,τι αφορά την απερχόμενη Δημοτική αρχή ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε πως “για τον απερχόμενο δήμαρχο μιλάει η πορεία του, η κατάσταση στην πόλη και το γεγονός ότι -απ’ όσο φαίνεται- δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του” ενώ για τους υπόλοιπους υποψήφιους συνδυασμούς σημείωσε πως “πρέπει να περιμένουμε τις θέσεις τους, τις συγκεκριμένες προτάσεις τους για τα προβλήματα της πόλης και τότε θα αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα”.

 

 

Κάλεσμα συμπόρευσης

 

Ολοκληρώνοντας την πρώτη του δημόσια ομιλία ο επικεφαλής του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά” και υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός κάλεσε όλους τους ενεργούς πολίτες του Χαϊδαρίου, που δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο την πόλη τους να μένει πίσω στην καθημερινότητα αλλά και στην ανάπτυξή της, να συμπορευθούν μαζί του μεταφέροντας σε κάθε γειτονιά ένα αισιόδοξο μήνυμα αλλαγής, που θα βάζει τέλος στο “χθες” και στη “στασιμότητα” και να “βγάζει” το Χαϊδάρι ξανά μπροστά.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 

“Το Χαϊδάρι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο έμεινε στάσιμο, αλλά πήγε πίσω. Το ζούμε, το βλέπουμε, το συναντάμε καθημερινά. Η οικονομική χρεοκοπία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο συνδυασμό της κακής διαχείρισης του Δήμου και στη φοβερή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Βιώνοντας, λοιπόν, την ηθική και οικονομική χρεοκοπία, με αγωνία όλο και περισσότεροι Χαϊδαριώτες ζητούν να αλλάξει η ημερινή κατάσταση. Μας προτρέπουν να κάνουμε όλοι κάτι, για να σταματήσουμε την παρακμή της πόλης μας. Είμαι και εγώ αποδέκτης αυτής της προτροπής. Αναρωτιέμαι, μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτή την κατάσταση; Πότε θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί; Πότε θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται; Η πρόκληση υπάρχει και είναι μπροστά μας. Οι συζητήσεις με πολλούς συμπολίτες και οι αντίστοιχες προτροπές τους “να κάνουμε κάτι”, όχι μόνο δημιούργησε, αλλά έκανε επιταγή την ανάγκη, να βγούμε μπροστά και να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων”. [...]

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη μας, έχω ζήσει μέσα στην αυτοδιοίκηση. Τα δημοτικά θέματα ήταν η καθημερινή μας συζήτηση στο οικογενειακό τραπέζι. Και πλέον νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω κι εγώ στο Χαϊδάρι που αγαπώ”.

 

“Κάποιοι θα επιχειρήσουν εκ του πονηρού να βάλουν κομματικές γραμμές και να πολώσουν με ξεπερασμένες συντεχνίες του ‘80 την εκλογική αναμέτρηση. Τους απαντάμε ότι για εμάς η μοναδική πολιτική ατζέντα, το μοναδικό κόμμα, είναι το Χαϊδάρι, το πάθος για το Χαϊδάρι της ανθρωπιάς, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς”. [...]

 

 “Τώρα είναι η ώρα να περάσει το Χαϊδάρι ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Τώρα είναι η ώρα να τελειώνουμε με το χθες και τη στασιμότητα. Τώρα είναι η ώρα, για να γίνει η πόλη μας πιο καθαρή, για να γίνει το Χαϊδάρι πιο προσβάσιμο, για να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, για να υψωθεί ένα τείχος στην ύφεση, που καταπίνει τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά μας. Για να σταθεί κάποιος δίπλα στο συνδημότη που έχει ανάγκη. Για να αρχίσουν οι δείκτες της ανεργίας να μετράνε αντίστροφα. Για να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Σήμερα, κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα. Δώσαμε με αυτή τη συγκέντρωση ένα δυναμικό παρόν. Από αύριο μεταφέρουμε σε κάθε γειτονιά της πόλης μας ένα αισιόδοξο μήνυμα. Ένα μήνυμα αλλαγής! Προχωράμε μαζί! Ομαδικά – Δυναμικά – Με ευαισθησία και χαμόγελο. Δίνουμε μια ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Κάνουμε τους ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΞΑΝΑ!”.