«ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΤΑΙ» Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ  

 

 

 

  Χαμός κυριολεκτικά στην ‘δεξιά πολυκατοικία’ της Δημοτικής Παράταξης του νυν Δημάρχου κ. Δημήτρη Μαραβέλια, καθώς λίγο χρονικό διάστημα πριν από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου, ήδη άρχισαν οι αποχωρήσεις – ανεξαρτητοποιήσεις και ακόμη τα σενάρια μιλούν για επιμέρους κατακερματισμό του συνδυασμού «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ».

  Ο Δήμαρχος, όπως έχει τονίσει στον στενό κύκλο συνεργατών του, αν δεν συμβεί κάτι πολύ συγκλονιστικό, αποχαιρετά έπειτα από δύο 4ετίες τον Δημαρχιακό θώκο και την αυτοδιοίκηση του Χαϊδαρίου, έχοντας μάλιστα ‘στιγματιστεί’ και από το σκάνδαλο του πρώην αντιδημάρχου και στενού του συνεργάτη Μάριου Λιακόπουλου. Μάλιστα, αν προσέξετε σε όλες τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων Δημάρχων και των νέων συνδυασμών, παντού όλοι προτάσσουν την λέξη ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ (έγινε μόδα τελικά στο Χαϊδάρι μετά από αυτό το συμβάν του καλοκαιριού και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι… Ελέφαντας (!!!) στην πόλη μας). Όπως όλα δείχνουν ο Μαραβέλιας θα χρησιμοποιηθεί αλλού από τη Νέα Δημοκρατία και στην πόλη μας απλώς θα υποστείλει την σημαία του αυτοδιοικητικού στελέχους.

  Η αποχώρηση αυτή φαίνεται ότι «άνοιξε» την όρεξη σε ορισμένους. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, παλαιός Υποψήφιος Δήμαρχος με το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας Τάσος Λυμπέρης και συνεργάτης του Μαραβέλια, σε ανύποπτη στιγμή και ίσως θέλοντας να προλάβει ορισμένους (γιατί άραγε;), δήλωσε την υποψηφιότητα του εκ νέου για την ανάληψη της Δημαρχίας τον Μάϊο του 2014, αλλά αυτή την φορά παρότι δεν έχει παραιτηθεί από τα κομματικά μητρώα, κατέρχεται ως ανεξάρτητος όπως τονίζει ο ίδιος. Υποψήφιος κατά δήλωση του θα συνεχίσει να είναι ακόμη και αν υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι μέσα από τον υπάρχον συνδυασμό του Μαραβέλια «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ», κάτι που δεν θεωρείται απίθανο (λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο;), καθώς ορισμένοι που εντάσσονται στην δεξιά γενικά παράταξη, επισημαίνουν ότι ο χώρος, ο χρόνος, οι συνθήκες αλλά και η κοινωνία θέλουν έναν νεαρότερο υποψήφιο/α (ακούγεται έντονα το όνομά της Ελ. Τοκατλίδη), που θα σηματοδοτεί την επόμενη γενιά στον κεντροδεξιό χώρο της «πολυκατοικίας».

  Η κίνηση Λυμπέρη μπορεί να ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη, αλλά αυτή που φαίνεται ότι «τάραξε τα νερά» στον συνδυασμό Μαραβέλια ήταν η ανεξαρτητοποίηση της ικανής Αντιδημάρχου Έλενας Καμπόλη και των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γιάννη Κέντρη, Φώτη Θεοδωρακόπουλου, Λεωνίδα Γιαννακόπουλου. Η κ. Καμπόλη μαζί με τους Κέντρη, Θεοδωρακόπουλο, με επιστολή τους στον Μαραβέλια και ενώ είχαν πάρει την διαβεβαίωση του ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αποχώρησαν από τον συνδυασμό του, συνεχίζουν ανεξάρτητοι και ανακοίνωσαν την ίδρυση νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού με την ονομασία «ΠΟΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» για τις εκλογές τον Μάϊο του 2014. Τα σενάρια θέλουν ότι επικεφαλής της παράταξης αυτής θα είναι η τέως αντιδήμαρχος κ. Καμπόλη, η οποία ήταν και η πρώτη δημοτική σύμβουλος σε ψήφους, δείγμα της δυναμικότητας της στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Άγνωστες είναι οι βουλές του κ. Λεωνίδα Γιαννακόπουλου ως τώρα, ο οποίος παρά την ανεξαρτητοποίηση του, δεν συμμετείχε σε αυτή τη νέα κίνηση.

  Εντελώς αντίθετη πορεία με τους τρεις προηγούμενους ακολούθησε ο κ. Ηλίας Περιμένης, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του, αλλά μεταπήδησε στον χώρο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, την συμπόρευση του με τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και την υποψηφιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θοδωρή Σπηλιόπουλου στις επικείμενες εκλογές.

  Όλα τα παραπάνω γεγονότα, αλλά ειδικά η ανεξαρτητοποίηση των ‘τριών’ με την παράλληλη ίδρυση της «ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», αιφνιδίασε τους εναπομείναντες –14- δημοτικούς συμβούλους του Μαραβέλια, οι οποίοι προχώρησαν σε κοινή επιστολή – ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι μέχρι τον Μάϊο θα παραμείνουν ενωμένοι υπό την σκέπη του νυν Δημάρχου. Ο χρόνος θα δείξει…