eidiko-sxoleio-koryd

 

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την βράβευση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού με το Διεθνές Σχολικό Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council International School Award–Full Accreditation) 2015-2018. Σε επιστολή του προς τον Διευθυντή του Σχολείου Ηρακλή Παληά και τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι για όλους σας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και το σχολείο που εμπνέει και καθοδηγεί τους μαθητές διδάσκοντάς τους τον δρόμο της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. Η παιδεία παραμένει πάντα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και οι διακρίσεις των μαθητών μας, σε όλους τους τομείς, αποτελούν φωτεινά σημάδια ελπίδας. Αγωνιζόμαστε να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του δικούς σας σχολικού χώρου, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου,  που θα αποτελέσει στολίδι για την ειδική αγωγή και δεν θα πάψουμε μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του».

Το Διεθνές Σχολικό Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council International School Award–Full Accreditation), είναι ένα διεθνούς κύρους βραβείο το οποίο αναγνωρίζει τα σχολεία που έχουν διαπρέψει στο χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Η διαπίστευση έχει τριετή διάρκεια και καλύπτει τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 , 2016-2017 και 2017-2018. Κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 ολόκληρη η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου με συντονίστρια την κα Μουρελάτου Σταμούλα και σε συνεργασία με το Karl-Georg-Haldenwang-Schule, που βρίσκεται στην πόλη Bad Teinach- Zavelstein στη Γερμανία (ειδικό σχολείο εκπαίδευσης για μαθητές με ΕΕΑ ηλικίας 6 έως 19 ετών) και συντονίστρια την κα Heike Eichbauer, ενεπλάκησαν σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων σχετικών με παγκόσμια θέματα όπως: Δικαιοσύνη και Ισότητα, Ταυτότητα, Βιώσιμη Διαβίωση. Η πορεία προς την απόκτηση του Διεθνούς Σχολικού Βραβείου, έδωσε στους μαθητές μας μια καλύτερη συνειδητοποίηση των άλλων πολιτισμών και των χωρών και ταυτόχρονα ενίσχυσε την προσωπική τους ταυτότητα και ανάπτυξη. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.
Επιπλέον, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, πέτυχε την έγκριση της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 30 μήνες (1/9/2015 – 1/3/2018) και συμμετέχουν 6 συνολικά χώρες: Γερμανία – Ms Heike Eichbauer, δασκάλα ειδικής αγωγής, Πολωνία –  Ms Patrycja Pytlik, δασκάλα ειδικής αγωγής, Ρουμανία – Ms Mariana Hertoiu, λογοθεραπεύτρια, Σλοβενία – Ms Tanja Nikolovski, δασκάλα ειδικής αγωγής, Ισπανία – Mr Rodrigo Fafian Amado, δάσκαλος/ συντονιστής ΤΠΕ, με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα και γενική συντονίστρια του προγράμματος την Κα. Μουρελάτου Σταμούλα, Εργοθεραπεύτρια. Ο τίτλος του προγράμματός είναι: «Artemotion Xpress in Europe», αφορά στην τέχνη και τα συναισθήματα και υπόσχεται  διαδραστικότητα, ζωντάνια, δημιουργικότητα, φαντασία, καινοτομία και συνεργασία με απώτερο στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών, γνωστικών και αντιληπτικών δεξιοτήτων των μαθητών των σχολείων. 
Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, μέσω του εκπαιδευτικού διαδικτυακού τόπου etwinning, ονομάζεται «You said sculpture? – Γλυπτική είπατε?». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν: η Γαλλία με υπεύθυνη προγράμματος την Ms Beatrice Lavieville, η Σλοβενία – Ms Mojka Mehora Lavric, η Πολωνία – Ms Jerzy Jastrzebski, η Τουρκία – Ms Esengul Ozbege και η Ελλάδα – κα Οικονόμου Θεοδώρα, με διάρκεια ένα σχολικό έτος (2015-2016). Στόχος του προγράμματος είναι η τέχνη να αποτελέσει την γέφυρα συνεργασίας των Ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, οι μαθητές να εξοικειωθούν με την τέχνη της γλυπτικής, να αντιληφθούν τα συναισθήματα που διεγείρονται αντικρίζοντας ένα άγαλμα, να εμπλουτιστούν γνωστικά στην ιστορία - γεωγραφία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Τις πολύτιμες πληροφορίες μας τις έδωσε η εργοθεραπεύτρια του Σχολείου Σταμούλα Μουρελάτου. 

Γνωρίστε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού μέσα από τις δράσεις του:
http://blogs.sch.gr/dimeidkor/


https://www.facebook.com/1%CE%BF-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-1006486549365006/timeline/