6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

“CATCH – CHILDREN

ARCHITECTS TO CREATE HOMES”

 

 ARXIKH

 

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Strategic Partnerships με τίτλο: CATCH "Children Architetcs to Create Homes", αντιπροσωπείες των πέντε χωρών (Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία) που συμμετέχουν στο παραπάνω  πρόγραμμα επισκέφτηκαν το Σχολείο μας (14 εκπαιδευτικοί, 3 καθηγητές Πανεπιστημίων  και 14 μαθητές) για την έκτη  και τελευταία συνάντηση του προγράμματος.
Οι μαθητές των ξένων χωρών φιλοξενήθηκαν ανά δύο σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας και  παρακολουθούσαν σε καθημερινή βάση τα μαθήματα. Στη διάρκεια της παραμονής τους  συμμετείχαν σε εργαστήρια  αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου αλλά και σε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους που επισκεφτήκαμε. Συγκεκριμένα οι ξένες αντιπροσωπείες είχαν τη δυνατότητα να δουν: το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Αρχαιολογικό χώρο του Βράχου καθώς και την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τη Διώρυγα της Κορίνθου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Παλαμίδι  και την πόλη του Ναυπλίου.
Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Αρχιτεκτονικής όπου καθηγητές του Πανεπιστημίου και φοιτητές, βασιζόμενοι στις προεργασίες των μαθητών μας σε προηγούμενα εργαστήρια, παρουσίασαν βελτιωτικές προτάσεις για την κτιριακή αναβάθμιση και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. κ. Στάμος, η Σχολική Σύμβουλος κ. Λαζαράκου, ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόγλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κ. Σαράντου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των  τελευταίων δύο  δραστηριοτήτων του 2ου έτους που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές όλων των χωρών και καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα υποβολής της τελικής φόρμας των δύο ετών του προγράμματος.

 

6 dhm 01

 

 

6 dhm 02

 

6 dhm 03

 

6 dhm 04

 

6 dhm 05

 

6 dhm 06

 

6 dhm 07

 

6 dhm 08

 

6 dhm 09