6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

“CATCH – Children Architects To Create Homes”

 

 

 

6o gel arxikh

 

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Strategic Partnerships με τίτλο: CATCH "Children Architetcs to Create Homes",αντιπροσωπεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, αποτελούμενη από δυο δασκάλους και δυο μαθητές της ΣΤ΄τάξης, μετέβη στο Μπιάλιστοκ, Πολωνία για την πέμπτη  συνάντηση των εταίρων και συμμετασχόντων στο πρόγραμμα.
Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν σε καθημερινή βάση τα μαθήματα του πολωνικού  σχολείου και συμμετείχαν σε εργαστήρια για την εκπόνηση του προγράμματος της αρχιτεκτονικής. Στο χρόνο μετά το σχολείο, τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και σε δύο χωριά στα οποία υπάρχει έντονο το ορθόδοξο χριστιανικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν ορθόδοξο μοναστήρι με έκθεση εικόνων και συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργίας αγιογραφίας.
Τις ημέρες της παραμονής τους εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά αρχιτεκτονική μεσαιωνικού κάστρου το οποίο είχε αποκατασταθεί πλήρως στην αρχική του μορφή.
Επίσης παρακολούθησαν μαθήματα πρωτοετών φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Μπιάλιστοκ, στη σχολή αρχιτεκτονικής.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των  πρώτων έξι δραστηριοτήτων του 2ου έτους που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας στην Ελλάδα.  Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά δημιουργικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας ξεχώρισαν για την ικανότητα επικοινωνίας τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση τους.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση, καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των δύο  επόμενων δραστηριοτήτων των μαθητών στο δεύτερο έτος του προγράμματος, οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Μάιο στο σχολείο μας στο Αιγάλεω.

 

 6o gel 03

 6o gel 01

 6o gel 02

 6o gel 04