eeeek

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη υπολειτουργία των σχολικών μονάδων στην πόλη μας και την αντίθεσή τους στην επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση…:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ της Ένωσης εκφράζει την μεγάλη ανησυχία και αγωνία των γονέων της πόλης μας για την συνεχιζόμενη υπολειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Αιγάλεω. Παρά τη διέλευση σαράντα ημερών από την έναρξη του σχολικού έτους συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη κενά σε πολλά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις ορισμένων ειδικοτήτων.

Η κατάσταση αποκτά τραγικές διαστάσεις στα Σχολεία της Ειδικής Αγωγής. Το Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω υπολειτουργεί έχοντας τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες, ενώ τα Σχολεία του Αυτισμού δεν έχουν καν ανοίξει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων του Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω που αναγκάστηκε να κάνει κατάληψη στο Σχολείο διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του.

Κατανοούμε ότι το πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών δεν είναι σημερινό και είναι κυρίως αποτέλεσμα της πεντάχρονης μνημονιακής πολιτικής απαγορεύσεων νέων προσλήψεων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Η φετινή μεγαλύτερη καθυστέρηση οφείλεται και σε αστοχίες της Κυβέρνησης αναφορικά με την κάλυψη των κενών από τους αναπληρωτές και την προσφυγή τους στο ΣτΕ. Η ανακοίνωση του Υπουργείου για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η κάλυψη των υπόλοιπων κενών με προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ κινούνται σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, την κάλυψη όλων των ειδικοτήτων για την ομαλή λειτουργία του ολοήμερου Σχολείου, την έναρξη της «παράλληλης στήριξης» και των τμημάτων Ένταξης.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω εκφράζει την αντίθεση της στην επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση επεκτείνοντας το και στα ιδιωτικά Φροντιστήρια, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει τα ακριβά ιδιωτικά Σχολεία και Κολλέγια. Δυστυχώς, η παράλληλη παιδεία αποτελεί για τη χώρα μας μια πραγματικότητα που λειτουργεί υποστηρικτικά προς την Δημόσια Παιδεία καλύπτοντας κενά και αδυναμίες της. Οι γονείς ακόμη και σήμερα, και παρά την οικονομική τους ασφυξία συνεχίζουν να επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και φροντιστηριακών μαθημάτων. Με την επιβολή του ΦΠΑ 23% οι οικονομικά πιο αδύναμοι θα αναγκαστούν να διακόψουν, στερώντας από τα παιδιά τους τη δυνατότητα συμπληρωματικής εκπαίδευσης και υποστήριξης. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω καλεί τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της πόλης μας να συνεχίσουν να παλεύουν ενωτικά για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας ισότιμα για όλους τους Μαθητές.

Το Δ.Σ της Ένωσης