dhmotiko arxiki

ΤΟ 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ 30 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ 9 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS πολυμερούς σχολικής σύμπραξης με δέκα χώρες στο σύνολό τους με θέμα: «Art snapshots of the past and present» (Στιγμιότυπα τέχνης στο παρελθόν και το παρόν), το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, πραγματοποίησε την 7η συνάντηση του προγράμματος αυτή τη φορά στο Αιγάλεω.

 

Τη Δευτέρα 19/1/2015 επισκέφτηκαν το σχολείο μας 30 εκπαιδευτικοί από 9 ευρωπαϊκές χώρες και πιο συγκεκριμένα από Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Εσθονία. Τους υποδεχτήκαν θερμά οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς του σχολείου και φυσικά και οι μαθητές του σχολείου οι οποίοι τους πρόσφεραν ένα λευκό περιστέρι και ένα κλαδί ελιάς. Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος Ανδρέας, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας Δ., η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόγλου Ι., η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ψαρρά Γ., ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω κ. Καββαδίας Ν., η πρόεδρος κ. Δεμαρτίνου Χρ. και μέλη του Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων , εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω κ. Δούμας Ανδρέας καλοσώρισε τους εταίρους και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό. Έγινε ανταλλαγή δώρων και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τους μαθητές τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί. Η τελετή υποδοχής ολοκληρώθηκε με την φύτευση ενός δένδρου ελιάς το οποίο ονομάστηκε Comenius tree και στο οποίο η κάθε χώρα έβαλε τη σημαία της επάνω. Στη συνέχεια έγινε η έναρξη των εργασιών του προγράμματος με παρουσιάσεις πάνω στο θέμα διαπραγμάτευσης παρατέθηκε γεύμα με συνταγές από την ελληνική κουζίνα που παρασκεύασαν εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου και η ημέρα τελείωσε με βιωματικά εργαστήρια εκμάθησης ελληνικών τραγουδιών και ελληνικών χορών.
Την Τρίτη 20/1/2015 επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε το ιερό βράχο της Ακρόπολης, την αρχαία αγορά, την Πλάκα και το Μουσείο της Ακρόπολης. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας έγινε περιήγηση στην παραλιακή ζώνη, στον Πειραιά και παρατέθηκε γεύμα στην Πειραϊκή.
Την Τετάρτη 21/1/2015 πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ναύπλιο.

 

dimotiko 2 

Την Πέμπτη 22/1/2015 έγινε περίπατος με ξενάγηση στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, στο ανοιχτό μουσείο του Μετρό Συντάγματος, στην Πλατεία Συντάγματος, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην Βουλή των Ελλήνων, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Ζάππειο Μέγαρο και στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Τέλος επισκεφθήκαμε το Προεδρικό Μέγαρο για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η οποία τελικά δεν έγινε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Έγινε όμως ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου. Το βράδυ παρατέθηκε γεύμα – ελληνική βραδιά σε γνωστή ταβέρνα της Πλάκας με ελληνικά φαγητά και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

dimotiko 5

Την Παρασκευή 23/1/2015 έγινε η λήξη των εργασιών της αξιολόγηση της συνάντησης και προγραμματισμός για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Ισπανία σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Divani Acropolis. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήριο γλέντι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

dimotiko 3

dimotiko 4

dimotiko 6

dimotiko 7

dimotiko 8