ΣΤΟ «ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ»

 

Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ

 

RAKMES

 

 

Ποτέ του δεν ξεχνάει την πόλη μας το Αιγάλεω, την γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο πολύ γνωστός Θεατράνθρωπος, ο αγαπητός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, μαζί με την σύζυγο του Ντένη Θέμελη, … “επισκέφθηκαν” τα μέρη μας και επέλεξαν το περίφημο μουσικό μεζεδοπωλείο “ΡΑΚΟΠΟΛΙΣ” (Αγίας Λαύρας 5 Αιγάλεω, τηλ. 210 5907077 ) για να γευματίσουν και να περάσουν καλά.
Και φυσικά η παρουσία του Γιώργου Μεσσάλα δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς έγινε αποδέκτης πολλών όμορφων φιλοφρονήσεων από τους θαμώνες του καταστήματος, ενώ η ιδοκτήτρια της εν λόγω επιχείρησης Αλεξάνδρα Λαδά είχε θερμή συνομιλία με τον Γιώργο Μεσσάλα και την Ντένη Θέμελη.
Ο Γιώργος Μεσσάλας, ήταν γείτονας του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα. Σε πολύ μικρή ηλικία δούλεψε στο καφενείο του πάτερα του, αργότερα έγινε βοηθός μαραγκού και φούρναρη, για να πάρει τον δρόμο του με τις σπουδές στην Δραματική Σχολή.
Αριστοκρατικός, με επιβλητική παρουσία και βλέμμα καθάριο, αλλά παράλληλα πολύ προσιτός, ο Γιώργος Μεσσάλας ανήκει στην μεγάλη γενιά των ελλήνων ηθοποιών που γαλουχήθηκαν με την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο, ενώ ο ίδιος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κλασικών αριστουργημάτων, με τις περίφημες παραστάσεις στο Βασιλικό θέατρο του Λονδίνου, ενώ εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης υπήρξε και από τους πρωτοπόρους θιασάρχες (Θέατρο Αλκυονίς).
Υπήρξε προσωπικός φίλος του τεράστιου θεατράνθρωπου Αλέξη Μινωτή, και μάλιστα ο Μινωτής μέσω της διαθήκης του κληροδότησε στον Μεσσάλα δεκαεπτά (17) μπαούλα με τα θεατρικά κοστούμια του! Στενή σχέση φιλίας είχε επίσης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μελίνα Μερκούρη.
Ο Γιώργος Μεσσάλας έχει περιοδεύσει με το Εθνικό Θέατρο σε σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία, Βέλγιο και Γιουγκοσλαβία και δεκάδες άλλες χώρες. (Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, η κ. Ντένη Θέμελη, ο κ. Γιώργος Μεσσάλας και η κ. Άντα Λαδά).

 

 

RMAK