ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ ΜΕ ΜΟΤΣΕΝΙΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΔΗ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

MDP

 

 

Πολύ στοχευμένες και «ψαγμένες» οι μεταγραφικές κινήσεις του Διαγόρα Αιγάλεω ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα της πόλης μας μετά τις αποκτήσεις των Νίκου Τσιώκου, Πάρη Μάρτζου, Πέτρου Νοέα, για τις οποίες είχαμε γράψει στα προηγούμενα φύλλα μας, προχώρησε σε δύο ακόμη σημαντικές προσθήκες, οι οποίες δείχνουν ότι ο σύλλογος θα παρουσιαστεί με εντελώς νέο πρόσωπο στο σαφώς πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2. Ο λόγος για τους Σπύρο Μοτσενίγο (φώτο αριστερά) και Νίκο Περσίδη (δεξιά φώτο). Παίκτες, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν παραστάσεις από τις μεγάλες κατηγορίες, και με κίνητρο να διακριθούν περαιτέρω. (Ακολουθούν τα βιογραφικά των Μοτσενίγου και Περσίδη).

 

 

KALP

 


Ο Σπύρος Μοτσενίγος, γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1992, έχει ύψος 1,96 και αγωνίζεται στη θέση του Shooting Guard, ενώ τελευταία του ομάδα είναι ο Χολαργός με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 2009-10 στην Α2 Εθνική για λογαριασμό του Ερμή Περάματος. Την περίοδο 2011-12 πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου, ενώ το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, συμμετέχοντας και σε αγώνες του EuroCup. Ο Μοτσενίγος, μετά από ένα πέρασμα από το Παγκράτι, μετακόμισε στον Χολαργό πριν από δύο χρόνια και είχε εξαιρετική παρουσία στην ομάδα των βορείων προαστίων συμβάλλοντας στην άνοδο τη χρονιά που πέρασε. Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους σουτέρ της Α2 κι έναν παίκτη που με το ψηλό του κορμί μπορεί να καλύψει και τις τρεις θέσεις της περιφέρειας, εάν και εφόσον τού ζητηθεί. Ο Μοτσενίγος την περασμένη σεζόν είχε 6,3 πόντους με 41% στα τρίποντα ανά αγώνα.
Φορώντας το εθνόσημο αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2008 στο Κιέτι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009 στο Μετς, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009 στο Βουκουρέστι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2010 στο Βίλνιους και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2012 στη Σλοβενία.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, σπουδαία είναι και η πορεία του 23χρονου Χαλκιδαίου, Νίκου Περσίδη, ο οποίος την σεζόν που πέρασε (2017-2018) φόρεσε την φανέλα του Εθνικού, βοηθώντας σημαντικά τους Πειραιώτες στην εξαιρετική πορεία τους μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ της Α2, ενώ πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε μια γεμάτη μπασκετική χρονιά με την 4η θέση ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας στους Μεσογειακούς αγώνες 3 on 3 που έγιναν στην Ισπανία.
Ο Νίκος Περσίδης που σε περίπου 2 μήνες κλείνει τα 23 (8 Σεπτεμβρίου 1995), ξεκίνησε το μπάσκετ από τη Χαλκίδα και το πρώτο δείγμα γραφής το έδωσε στη Γ΄ Εθνική με τον Γυμναστικό Χαλκίδας, όταν μαθητής ακόμα της Β΄ Λυκείου πήρε σε κάποια ματς ακόμα και θέση βασικού, βοηθώντας την ομάδα της γενέτειρας του να πάρει την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Συνέχισε στον Ίκαρο Χαλκίδας με προπονητή τον Καλαφατάκη, ενώ συνέχισε η μεταγραφή του στον Ιωνικό Νικαίας και ακολούθως ο Εθνικός Πειραιά, από την οποία ήρθε στον Διαγόρα Αιγάλεω.

 

 

papaOK1 sind

papaOK2